Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 23:26

«Μπαρουτοκαπνισμένη» πρόκριση [pics]

Έντονοι πανηγυρισμοί παικτών και φιλάθλων του Πανναξιακού μετά την πρόκριση τους στους 8 του Κυπέλλου Κυκλάδων, που ήρθε μετά 1-2 σε βάρος του ΑΜΣ Φιλωτίου, με την ομάδα του Γιώργου Προμπονά να στοχεύει πλέον για ακόμη μία χρονιά στην κατάκτηση της κορυφής του θεσμού.

Κάρτες

Η ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του ντέρμπι, με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Ρούσσο να καλείται στην λήψη δύσκολων αποφάσεων που πολλές φορές ξεσήκωναν τις NAXOS KLOYBATOSδιαμαρτυρίες των δύο ομάδων και της εξέδρας, ενώ υπάρχουν οι δικαιολογημένες φωνές του Φιλωτίου για την φάση του 17’ και ενώ το σκορ ήταν 0-0, όπου ο κ. Ρούσσος αρνήθηκε ένα καθαρό πέναλτι (ακολουθεί βίντεο) σε ανατροπή του Σταματίου από τον Κώτσαρη. Ενδεικτικό του πόσο επηρεασμένος ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης ήταν η φάση στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου όπου χρειάστηκε να δείξει κίτρινη κάρτα και με έκπληξη του διαπίστωσε ότι την είχε ξεχάσει στα αποδυτήρια! Φυσικά αυτό ξεσήκωσε για ακόμη μία τα σχόλια της εξέδρας , ενώ από εμάς καταγράφετε μόνο ως γεγονός!

NAXOS KTEL 1Στα θετικά της διαιτησίας του κ. Ρούσσου πιστώνονται οι εννέα (9) πέρα για πέρα ορθές κίτρινες κάρτες που μοίρασε, με τις 2 από αυτές να μετατρέπονται σε κόκκινη που αντίκρισε ορθά στο 41’ ο Γαλάνης για σκληρό μαρκάρισμα στον Μανωλά. Να σημειωθεί ότι οι βοηθοί Μενδρινός και Φαν Άακεν ήταν αλάνθαστοι.

Εικόνα

Στο αγωνιστικό κομμάτι Φιλώτι και Πανναξιακός έδειξαν τις ποδοσφαιρικές τους αρετές, με τους «ορεινούς» να έχουν την διάθεση και τις περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι και τον Πανναξιακό να είναι αυτός που στο 1ο μέρος έπαιξε πιο ορθολογικό και όμορφο ποδόσφαιρο, πετυχαίνοντας δύο πολύ ωραία τέρματα που ήρθαν έπειτα από ωραίες και συντονισμένες ενέργειες και τα οποία αν και με παίκτη λιγότερο, διαφύλαξε έξυπνα στην επανάληψη παίζοντας μαζική άμυνα. Το Φιλώτι πίεσε και έχασε ευκαιρίες για την ισοφάριση αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1, σκορ που ήταν και το τελικό του αγώνα.

Γαλάνης

Το σφύριγμα της έναρξης βρήκε τις δύο ομάδες να κινούνται στο γήπεδο με σαφέστατους επιθετικούς προσανατολισμούς. Πρωταγωνιστής του 1ου μέρους ήταν σαφέστατα ο Βαγγέλης Γαλάνης, ο οποίος σε ένα ημίχρονο κατάφερε να διαμορφώσει την εξέλιξη του αγώνα, καθώς ήταν ο παίκτης που δημιούργησε το 1ο τέρμα του Πανναξιακού και εκείνος που μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Μανωλά στο 41’ αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Στο 8ο λεπτό ο Γαλάνης απειλεί με σουτ και ο Ανυφαντάκης εξουδετερώνει.

Πιταράς, Λυμπερτάς και Σταματίου μέχρι το 30’ απειλούν χωρίς αποτέλεσμα την εστία του Τσουκαλά, με τον ΑΜΣ Φιλωτίου να φωνάζει πριν για πέναλτι όταν στην φάση του 17’ ο Σταματίου βρίσκεται φάτσα με το τέρμα και ο Κώτσαρης τον ανατρέπει μέσα στην μεγάλη περιοχή.

(0-1) Ο Γαλάνης στο 30’ δείχνει την κλάση του, όταν με «μαγική» ενέργεια περνάει δύο αντιπάλους που τον επιτηρούσαν και με μπαλιά ''διαβήτη'' βρίσκει τον Κατσούδα που πλάσαρε από κοντά τον Ανυφαντάκη, ανοίγοντας το σκορ του αγώνα (0-1).

(0-2) Το καλό για τον Πανναξιακό διπλασιάζεται μόλις επτά λεπτά αργότερα, όταν στο 37’ ο Ευριπιώτης σε ρολό δημιουργού πασάρει στον Χαμηλοθώρη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι νικά τον Ανυφαντάκη, κάνοντας το 0-2, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων.

Στο 38’ ο Σταματίου, και αφού ο Μαρούλης του είχε περάσει εκπληκτική ασίστ, νικιέται σχεδόν εξ επαφής από τον Τσουκαλά, για να φτάσουμε στην φάση του 42’, όπου ο Γαλάνης μαρκάρει αντικανονικά τον Μανωλά, πράγμα που του επέφερε την 2η κίτρινη-κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Τακτική

Στην επανάληψη ο Πανναξιακός αγωνιζόμενος πλέον με 10 παίκτες και κάτω από την ορθολογική ματιά του Γιώργου Προμπονά αποφάσισε να κρατήσει παθητική στάση στο παιχνίδι και να διατηρήσει το υπέρ του 0-2 που θα του έδινε την πρόκριση. Μάλιστα από το 72’ μετά την αναγκαστική αλλαγή του Επταήμερου έπαιζε ουσιαστικά χωρίς καθαρό φορ, με τον Ευριπιώτη να κρατά την θέση του δεξιού μπακ και τον Καρελέμογλου να προσπαθεί να μαζέψει κάποια «σκοτωμένη» μπαλιά. Απεναντίας ο Δημήτρης Παλάζης ενίσχυσε επιθετικά την ομάδα του βγάζοντας 2 αμυντικούς (Ξενάκης, Στρατούρης) και περνώντας δύο πιο επιθετικογενείς παίκτες (Κρητικό, Μπελέκου), με το αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών να είναι στην επανάληψη η επιθετική κυριαρχία του Φιλωτίου.

Έξυπνα

Ίσως αυτή η τακτική του Γιώργου Προμπονά να ήταν αυτή που έδωσε τελικά και την πρόκριση στον Πανναξιακό, καθώς παρά την κυριαρχία του το Φιλώτι έβρισκε συνεχώς απέναντι του μία οργανωμένη άμυνα, που χθες έκανε ελάχιστα λάθη, ενώ είχε έναν Τσουκαλά που όπου χρειάστηκε ήταν θετικότατος. NAXOS STRATOURIS BARCODE

(1-2) Στο 62’ ο Κώτσαρης μαρκάρει αντικανονικά τον Μανωλά εντός μεγάλης περιοχής, με τον κ. Ρούσσο να δείχνει άμεσα την άσπρη βούλα. Ο Σταματίου από τα 11 βήματα νικά τον Τσουκαλά μειώνοντας σε 1-2 για το Φιλώτι. Είχε προηγηθεί ένα γυριστό σουτ του Κρητικού στο 57’ που είχε περάσει μόλις άουτ.

Στη μοναδική καλή στιγμή του Πανναξιακού στην επανάληψη ο Επταήμερος σε μία κόντρα επίθεση και μετά από λάθος του Πιτταρά βρίσκετε απέναντι στον Ανυφαντάκη, με τον τερματοφύλακα του Φιλωτίου να μην δυσκολεύεται να μπλοκάρει το χλιαρό πλασέ που εξαπέλυσε ο επιθετικός των φιλοξενούμενων.

Ο Μανωλάς (2 φορές), ο Σταματίου και στο 92’ ο Πιτταράς από πολύ κοντά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και να πάνε το παιχνίδι στην παράταση, με το 1-2 να στέλνει τον Πανναξιακό στην φάση των 8 του Κυπέλλου.

Παρατράγουδα

Να σταθούμε στον εκνευρισμό που επικράτησε σήμερα στο Δ.Γ. Αγερσανίου και την στάση που κράτησαν οι δύο διοικήσεις, που φρόντισαν να κρατήσουν χαμηλούς τους τόνους και να «βάλουν μυαλό» σε παίκτες και «φιλάθλους» που σήμερα δεν ήταν και τα καλύτερα παιδιά. Στέκομαι δε και στην απαράδεκτη συμπεριφορά όταν έμπειρος παίκτης διέκοψε με φωνές το έργο μας όταν κάναμε συνεντεύξεις στην μικτή ζώνη του γηπέδου. Με αυτές τις συμπεριφορές κάποιοι αδικούν τον εαυτό τους.

Διαιτησία: Κακή διαιτησία του Ρούσσου, αλάνθαστοι οι βοηθοί Μενδρινός και Φαν Άακεν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανναξιακός (Προμπονάς): Τσουκαλάς, Ευριπιώτης, Κουφόπουλος, Κατσάνης, Επταήμερος (72ο Σφυρόερας), Κώτσαρης, Λίκα (90ο Ανεβλαβής Π.), Χαμηλοθώρης, Κατσούδας (46ο Καρελέμογλου), Σέμε, Γαλάνης

ΑΜΣ Φιλωτίου (Παλάζης): Ανυφαντάκης, Ξενάκης (46ο Μπελέκου), Πιτταράς, Πράσινος, Στρατούρης (46ο Κρητικός), Κοττάκης, Ζούλης, Σταματίου, Λυμπερτάς, Μαρούλης, Μανωλάς.

Κύπελλο ΕΠΣ Κυκλάδων

1η φάση

ΑΟ Αστέρας – ΑΜΣ Φιλωτίου          0 – 3

Άνω Μερά – ΑΟ Μυκόνου    0 – 1

Αίας Σύρου – ΠΑΣ Τήνου      1 -1 (πεν: 4 – 3)

ΑΟ Πανθηραϊκός – Λάβα Εμπορείου           9 – 0

ΑΟ Καρτεράδος – Θύελλα Καμαρίου0 – 1

ΑΟ Πάγου – ΑΟ Σύρου        3 - 1

Ανδριακός ΟΦ – ΑΟ Υδρούσα         5 – 0

ΑΜΕΣ Νηρέας – ΑΟ Πάρου   1 – 0

ΠΑΣ Νάξου – ΑΟ Παναξιακός          1 – 6

Η Φάση των 8

Έχουν προκριθεί οι ομάδες Πανναξιακός (Νάξος), Πανθηραϊκός, Θύελλα Καμαρίου (Σαντορίνη), Αίας Σύρου, ΑΟ Πάγου (Σύρος), ΑΟ Μυκόνου (Μύκονος), Νηρέας (Πάρος) και Ανδριακός (Ανδρος). Η κλήρωση τις επόμενες ημέρες…

Φωτογραφίες από τον αγώνα ΕΔΩ

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares