Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 12:59

Τα προφίλ των... μονομάχων

Πανναξιακός και Πανθηραϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο μεγάλο τελικό της ΕΠΣ Κυκλάδων και το sportcyclades.gr σας μεταφέρει όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν. Εκπλήξεις, εναλλαγές συναισθημάτων, μεγάλο σκορ, ένταση μεταξύ παικτών και κόσμου και πολλές μάχες.

Αύριο στις 18.30 στο γήπεδο της Σύρου, το μεγάλο φαβορί Πανθηραϊκός καλείται να αντιμετωπίσει τον Πανναξιακό, που με τη σειρά του θα προσπαθήσει να φέρει το Κύπελλο στη Νάξο μετά από τέσσερα χρόνια.

Παίκτες με εμπειρία από επαγγελματικές κατηγορίες απέναντι στο... ντόπιο στοιχείο με παίκτες που η φλόγα δεν λέει να σβήσει από μέσα τους.

Όλα αυτά συντελούν στην διεξαγωγή ενός όμορφου αγώνα που θα καθηλώσει τους τηλεθεατές αλλά και τους φίλους των δυο ομάδων που θα ταξιδέψουν στη Σύρο.

Ας περάσουμε όμως στο προφιλ των δυο ομάδων.

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

Ξεκίνησε την προετοιμασία του στις αρχές του Αυγούστου, με στόχο τον πρωταθλητισμό σε έναν απαιτητικό όμιλο. Ανδρέας Σκέντζος ήταν το πρόσωπο που βρίσκονταν στην άκρη του πάγκου, με τον Γιάννη Σιλεβίστα να τον αντικαθιστά.

Στον 7ο όμιλο η ομάδα της Σαντορίνης με έδρα... φρούριο κατόρθωσε να τερματίσει στην 4η θέση και να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, με τους αντίπαλους και μη να του δίνουν συγχαρητήρια.

Στα μεγάλα... ματς κάτι του έλειψε με αποτέλεσμα να μην μπορέσει, πλην του αγώνα με τον Ηλυσιακό να πάρει μεγάλες νίκες και να μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο.

Το αυριανό ματς βέβαια δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με το πρωτάθλημα αφού σε έναν τελικό δεν υπάρχουν φαβορί.

Ο Γιάννης Σιλεβίστας θα βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου και είναι μια πρόκληση για εκείνον η κατάκτηση του.

Μεγαλύτερη πρόκληση; Ο περσινός χαμένος τελικός έχει πεισμώσει άπαντες στον Πανθηραϊκό που θα επιδιώξουν μετά τη σεζόν 2015-2016 να φέρουν το Κύπελλο στη Σαντορίνη.

Με σκληροτράχηλη άμυνα που αποτελείται κυρίως από τους Λαμπρόπουλο και Μπιρμπίλι, με έναν τερματοφύλακα έμπειρο όπως είναι ο Διαμαντής, και με μπακ που γνωρίζουν αρκετά καλά τη δουλειά τους όπως οι Τσίγκρος, Χουζούρης και Χούσα, ο Πανθηραϊκός δύσκολα δέχεται γκολ.

Από την άλλη, η καλοκουρδισμένη μεσαία γραμμή που βρίσκονται οι Λούκας, Παληγεώργος με τα πολλά τρεξίματα τους ανακόπτουν πολλές επιθέσεις, ενώ ο μαέστρος Μάνιας είναι το πρόσωπο που χτίζει το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Ακραίοι επιθετικοί, δυο εξαιρετικές μονάδες όπως οι Χρήστος Ντούμος και Γιάννης Κόντι που εαν δεν τους προσέξεις μπορούν να σμπαραλιάσουν την αντίπαλη άμυνα σε χρόνο dt.

Το βαρύ πυροβολικό ακούει στο όνομα Δημήτρης Γαϊδαρτζής. Ο πολύπειρος φορ που κάθε χρόνο τιμωρεί τις αντίπαλες άμυνες είναι ένα δεινός σκόρερ που θα δυσκολέψει αρκετά τους Χαμηλοθώρη και Κωστόπουλο.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Η έτερη ομάδα του τελικού, κουβάλει μεγάλη ιστορία στις πλάτες της. Ένα όνομα βαρύ που εμπνέει το σεβασμό πανελλαδικά και αυτό διότι μετράει αρκετές συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες και πολλές διακρίσεις στα υπόλοιπα αθλήματα (Βόλλεϊ, Στίβος).

Ο Πανναξιακός όχι απλά θα αποτελέσει έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο, αλλά με τη συμπαράσταση του κόσμου, θέλει να αποδείξει ότι παρότι δεν συμμετέχει στις κατηγορίες που ανήκει, αποτελεί έναν ικανό αντίπαλο που μπορεί να κοιτάξει συλλόγους που αγωνίζεται σε υψηλότερες κατηγορίες στα μάτια.

Αποτελώντας την μοναδική αήττητη ομάδα στις Κυκλάδες τη φετινή χρονιά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, το σύνολο του Νόνι Λίμα είναι έτοιμο για μια μεγάλη πρόκληση έχοντας ως στόχο να κάνει το νησί χαρούμενο.

Παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα όπως οι Γιάννης Κωστόπουλος και Αντώνης Πιτταράς, είναι σε θέση με την ηγετική τους φυσιογνωμία να αλλάξουν τη ροη ενός αγώνα με μια τους κίνηση.

Με τον Γιώργο Τσαϊλάκη, να προσδίδει ηρεμία κάτω από την εστία, ο Πανναξιακός διαθέτει έναν ικανό πορτιέρο, ενώ οι Καράι, Χαμηλοθώρης, Κωστόπουλος και Τσουρής είναι η αμυντική τετράδα που κρατούν ψηλά τη σημαία στο κομμάτι της οπισθοφυλακής.

Το μηχανάκι στη μεσαία γραμμή του Πανναξιακού είναι ο Αλέξης Καφετζής που καταπίνει πολλά χιλιόμετρα, δίνει... εναέριες μάχες και με λίγα λόγια κάνει τη... βρώμικη δουλειά στη μεσαία γραμμή.Η ήρεμη δύναμη, Δημήτρης Ζαφείρης... χτίζει το παιχνίδι και ενώνει την αμυντική με επιθετική γραμμή όπως και ο Λεανδρος Μπονιακος.

Αντώνης Πιτταράς είναι ίσως ένα από τα... αστέρια της ομάδας που η απαράμιλλη ποιότητα του και η εμπειρία του απ' τις επαγγελματικές κατηγορίες τον καθιστούν ως ένα παίκτη που χαρακτηρίζεται πολυτέλεια για τις κατηγορίες αυτές.

Ο Χάρης Δεμερτζής είναι ο μεσοεπιθετικός που έχει βοηθήσει σημαντικά από την ημέρα που ήρθε στο σύλλογο με την τεχνική κατάρτιση του αλλά και την ταχύτητα που διαθέτει, ενώ η εμπειρία του Γιώργου Λυμπερτά παίζει καταλυτικό ρόλο στην επιθετική γραμμή.

Τελευταίο αφήσαμε τον πιο φορμαρισμένο παίκτη των Κυκλάδων τους τελευταίους μήνες.

Ο λόγος για τον Γιώργο Καρούση που τα 18 του τέρματα δείχνουν ότι πρόκειται για έναν παίκτη που βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου.

Ο 37ος τελικός Κυπέλλου έρχεται... [Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ]

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares