Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 21:52

ΑΟ Σύρου: "Ξύπνησαν μνήμες από το παρελθόν σήμερα στην Άνω Σύρο"

AOS FILIKO VETERANON 2012

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν την γιορτή του Α.Ο Σύρου, που έγινε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Άνω Σύρου.

Η ζεστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα, γεμάτη μουσική και με μικρές χορεύτριες ντυμένες στο κλίμα των ημερών να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ένα σπουδαίο και ταυτόχρονα ιστορικό παιχνίδι μεταξύ των εν ενεργεία παιχτών του Α.Ο. Σύρου και των Παλαίμαχων του ιστορικού αυτού σωματίου, που κατά το παρελθόν χάρισαν στιγμές περηφάνιας στον Συριανό κόσμο, με αποκορύφωμα την άνοδο της ομάδας στη Β’ Εθνική κατηγορία (1973-1975), καθώς και δυο χρόνια αργότερα (1977-1978) και το (1981-1982) στην Γ’ Εθνική.

Ξεχνιέται η μπάλα;

Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν αλλά το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται… σίγουρα οι περίπου 130 φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο στολισμένο με μπαλόνια στα χρώματα του Α.Ο.Σ "Δημοτικό Γήπεδο Άνω Σύρου" ευχαριστήθηκαν ένα καλό σχετικά παιχνίδι, που έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Η πρωτοβουλία του πρόεδρου Γιώργου Φώσολου, καθώς και της διοίκησης, με εισηγητή τον τεχνικό σύμβουλο κ. Ανδρέα Φωτεινιά έκαναν το όνειρο πραγματικότητα και έτσι το πρώτο ιστορικό φιλικό μεταξύ του Α.Ο Σύρου (2012-2013) και του κράματος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών περασμένων χρονών έγινε πραγματικότητα.

Για την ιστορία

Για την ιστορία οι εν ενεργεία παίχτες νίκησαν τους γερόλυκους του σωματείου με 4-0. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν (1-0) στο 23’ o Αbdul , τρία λεπτά αργότερα στο 26’ ο Τζωρτζης με καταπληκτικό σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής θα κάνει το (2-0), ο ίδιος παίχτης στο 29’ το (3-0). Το τελικό (4-0) διαμόρφωσε στο 78’ ο Πλυτάς με ένα εξίσου καταπληκτικό γκολ.

Φυσικά το σκορ έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς σημασία έχει ότι πολύ θρύλοι του Συριανού και Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου επέστρεψαν στους αγωνιστικούς χώρους με την φανέλα και το σήμα που οι ίδιοι δόξασαν και κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει.

Α.Ο. ΣΥΡΟΥ(Πελέκης) : Κρητικός (Νικητίδης), Σούρλας, (Πλυτάς), Γαβριήλ, Βαβουράκης , Βαμβακούσης, Τζώρτζης, Πρίντεζης,(Συριανός), Μubara,(Chouroyma), Αbdul,Αλιφραγκής , Καπετανάκης (Σαγκινέτος).

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ(Καλογήρου): Μακρυωνίτης (Φωτεινιάς), Ζαράνης, Καλούδης, Στερίωτης, Λιγνός, Σαγκινέτος ,Ξενικάκης, Καραηλίας,Τομαής (Μαυράκης), Δεσύπρης, (Βουτσίνος), Συλιβάνης, Μουδάτσος.

Διαιτητές : κ. Κουμπαράκης (Β΄ Εθνικής Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης), κ.Κοντιζάς (Α΄Εθνικής Κατηγορίας ΕΠΣ Πειραιά), κ. Νομικός (Δ΄Εθνικής Κατηγορίας ΕΠΣ Κυκλάδων).

Θρύλοι

Με την ολοκλήρωση αυτού του παιχνιδιού θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είχε πολύ μεγάλη σημασία για τον απλούστατο λόγο ότι πραγματοποιήθηκε η ζεύξη του χρυσού παρελθόντος με την ομάδα που έχει στα πόδια της το λαμπρό μέλλον του Συλλόγου.

Στο γήπεδο παρευρεθήκαν σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την λαμπρή ιστορία του Α.Ο. Σύρου.

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα των παλαιμάχων όπου αγωνιστήκαν σήμερα διακρίναμε τους, Θέμη Βάγγη που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Α’ Εθνική (Ατρόμητο , Αιγάλεω, Παναθηναϊκό, Άρη Θεσσαλονίκης, με το αλησμόνητου μνήμης αγώνα του κυπέλου uefa μεταξύ του Άρη και της ιταλικής Περούτζια) ο όποιος ολοκλήρωσε την ένδοξη καριέρα του στον Α.Ο.Σύρου.

Ο Μιχάλης Λιγνός, ο οποίος ξεκίνησε την σπουδαία καριέρα του από τον Α.Ο. Σύρου για να συνεχίσει στην Α’ Εθνική με τις ομάδες Κέρκυρα, Παναχαϊκή και Πανηλειακό.

Πελέκης "Ήταν μια γιορτή".

Σε δηλώσεις του ο Προπονητής της ομάδας κ. Χρήστος Πελέκης δήλωσε: «Σήμερα ήταν μια γιορτή για το ποδόσφαιρο, είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα ξαναείδαμε μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαιρικού παρελθόντος του νησιού μας να αγωνίζονται απέναντι στα νιάτα και στο μέλλον του ιστορικού σωματείου όπως είναι ο Α.Ο.Σ. Θέλω να πιστεύω ότι όπως τότε οι παίχτες αυτοί βοήθησαν και τίμησαν στα μέγιστα το σωματείο μας και το νησί της Σύρου τώρα σε μια δύσκολη περίοδο όπως είναι αυτή που διανύουμε θα βρίσκονται δίπλα μας και θα μας βοηθήσουν όπως ο καθένας μπορεί. Θέλω να ευχηθώ καλή χρόνια σε όλον τον κόσμο και εύχομαι να δούμε τον Α.Ο. Σύρου εκεί που ανήκει».

Παρουσίαση Ραουζαίου

Πριν την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος της ομάδας κ. Φώσκολος Γιώργος παρουσίασε στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό επιτελείο τον κ. Πέτρο Ραουζαίο ο όποιος έγινε δέκτης θερμότατης υποδοχής και εκείνος με την σειρά του τους ευχαρίστησε για την τόσο θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και δήλωσε ότι μετά από μια παρένθεση στη παραγοντική του καριέρα είναι πανευτυχείς και ιδιαιτέρως συγκινημένος που επέστρεψε στη μοναδική ομάδα της καρδιάς του.

Καινοτομίες

Ο Α.Ο Σύρου πλέον προχωρά ένα βήμα μπροστά, καθώς εκτός από το καθαρά ποδοσφαιρικό τομέα έχει αναδείξει και άλλες δράσεις όπως η σημερινή, αλλά και η προσφορά του και σε κοινωνικό επίπεδο με την τεράστια του συνεισφορά στα δύο μεγάλα γηροκομεία του νησιού. Μάλιστα η ομάδα πλέον έχει βάλει σαν στόχο να ιδρύσει ομάδα Παλαιμάχων, που θα αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο, τόσο στα εσωτερικά της ομάδας, όσο και στο γενικό καλό του Συριανού ποδοσφαίρου. Το σίγουρο και το οφθαλμοφανές είναι ότι η Διοίκηση των "Κιτρίνων" έχει πολύ όρεξη για δουλειά και με την προσθήκη στο σώμα της ομάδας ικανών στελεχών όπως αυτές των Κυρίου Ραουζαίου και του Κυρίου Φωτεινιά θα φέρουν περαιτέρω άνθηση στο ιστορικό σωματείο.

PC290097PC290098PC290099PC290101PC290106PC290110PC290111PC290112PC290113PC290114PC290116PC290117PC290119PC290123

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares