Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 21:36

Νίκη «μυαλού» και τακτικής, 0-2 ο ΑΟΣ στη Νάξο

Με όπλα την τακτική προσήλωση και το μυαλωμένο παιχνίδι, ο ΑΟ Σύρου πέρασε θριαμβευτικά και δίκαια με 0-2 από την έδρα του Πανναξιακού και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου.

Σε ένα ματς που είχε την ίδια μορφή σε όλη την διάρκεια του, ο Πανναξιακός με προβλήματα στη δημιουργία δεν κατάφερε ποτέ να αλλάξει τον ρυθμό που βόλευε τους φιλοξενούμενους, ειδικά στην επανάληψη που ήταν μπροστά στο σκορ. Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη έπαιξε το χρονικό σημείο που προηγήθηκε ο ΑΟΣ και μάλιστα με αναπάντεχο τρόπο.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν παθιασμένα, έπαιρναν τις προσωπικές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, αλλά δεν πατούσαν περιοχή και προσπαθούσαν κυρίως με μεγάλες μπαλιές να διασπάσουν την άμυνα.

Μεμονωμένες περιπτώσεις βρήκαν 2-3 φορές με τον Καρούση και κυρίως στο 19' που βγήκε μία συνεργασία για να βρεθεί ο Λίκα σε καλή θέση για να κάνει ένα ασθενικό τελείωμα που δεν δυσκόλεψε τον νεαρό Πρίντεζη.

Ο 16άχρονος, που κλήθηκε να υπερασπίσει την εστία αφού ο Συριανός είχε πρόβλημα, έδειξε τα προσόντα του και αν συνεχίσει να δουλεύει με σοβαρότητα θα κάνει λαμπρή καριέρα.

Μετά το 25' ο ΑΟ Σύρου ανέβασε τις γραμμές του, κυκλοφόρησε την μπάλα δείχνοντας τις μεσοεπιθετικές του αρετές, χωρίς όμως να απειλεί.

Η φτώχια σε φάσεις του ματς συνεχιζόταν, μόνο τα κόρνερ και τα περιφερειακά φάουλ τραβούσαν το ενδιαφέρον μέχρι το λεπτό των καθυστερήσεων, όπου ο Ρούσσος εκτέλεσε από το κέντρο ένα φάουλ, ο Ανυφαντάκης δεν βγήκε, ίσως βλέποντας πως οι αμυντικοί του είχαν υπεραριθμία, κανείς όμως δεν αντέδρασε και ο πανούργος Αμπντούλ με σωστή τοποθέτηση και πλασαριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Αμέσως πριν τον καταλογισμό του φάουλ που απέφερε το γκολ ο Λίκα φάνηκε να σπρώχνεται πριν χάσει την μπάλα και αυτό προκάλεσε την πρώτη ένταση στην εξέδρα που θεώρησε διαφορετικό το κριτήριο και τα έβαλε με τον διαιτητή.

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Ακόμη και αν δεν έμπαινε το γκολ η τακτική του πρώτου μέρους φαινόταν επιτυχημένη για τους Συριανούς. Δεν είχαν λοιπόν λόγο να αλλάξουν κάτι. Αντίθετα οι Ναξιώτες έπρεπε να βρουν τρόπο να αλλάξουν τον ρυθμό. Ο Γ. Προμπονάς δοκίμασε πολλές εσωτερικές αλλαγές και μάλιστα στο τέλος ρίσκαρε, αλλά ήταν φανερό πως δεν είχε τα κατάλληλα εφόδια.

Έλειπε η στρωτή ενδιάμεση πάσα του Σέμε και οι δημιουργικές πρωτοβουλίες του Μπιλίτση, καθώς και οι δύο απουσίαζαν.

Εν τω μεταξύ ήταν φανερή η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των φιλοξενουμένων κυρίως στην άμυνα όπου η μονοτονία των μεγάλων μπαλιών τους διευκόλυνε.

Μετά δε την τετράλεπτη διακοπή λόγω του αναπτήρα που έπεσε και την πονηριά που διαχειρίστηκαν τον χρόνο, δεν χρειάστηκε να υπερβάλουν εαυτόν για να φτάσουν στην νίκη.

Μάλιστα πριν ο Ραμπαβίλας σκοράρει για το 0-2 στο 94', έχασαν με Καρίμαλη, Κώτση και Μουλίδη αυτοί τις ευκαιρίες. Σημαδιακή στο δεύτερο μέρος ήταν η φάση του 50', όταν σε μπροστινή πάσα ο Κούτρος πανέξυπνα τοποθετήθηκε παίρνοντας πλεονέκτημα για να βρεθεί σε προφανή θέση για γκολ, αλλά βρέθηκε στο έδαφος.

Στο βίντεο θα δούμε αν υπαίτιος για την πτώση ήταν ο αμυντικός.

Πάντως οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα για πέναλτι στη δύσκολη αυτή φάση. Στη λήξη του αγώνα χρειάστηκε πολύς χρόνος και μεγάλες προσπάθειες διοικούντων και ποδοσφαιριστών για να πάει το διαιτητικό τρίο στα αποδυτήρια.

Ο κ. Αγγέλου δεν κατάφερε να γίνει ο «άρχων» της αναμέτρησης, μάλλον διεκπεραίωσε τον αγώνα. Μειονέκτημα του οι ασαφείς υποδείξεις και η κουβεντούλα σε ανούσιες φάσεις.

Εκτός της φάσης του Κούτρου, υπήρξαν και δύο τραβήγματα του Παπανικολάου στον αέρα που μάλλον σωστά τα άφησε ατιμώρητα. Οι βοηθοί κκ Μουτάφης και Νεοκοσμίδης είχαν σωστές υποδείξεις.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Προμπονάς): Ανυφαντάκης 7, Kαρελέμογλου 6.5 [82' Βαθρακοκοίλης], Κουφόπουλος 6.5, Καπίρης 6.5, Παπανικολάου 7 [75' Κεραμιώτης], Χαμηλοθώρης 6.5, Ευριπιώτης 6.5, Βιλαντώνης 6.5, Λίκα 6.5, Κούτρος 7, Καρούσης 7

ΠΑΓΚΟΣ: Ανευλαβής Π., Πιτταράς, Ρόβας, Λεγάκης, Ανευλαβής Μ.

ΑΟ ΣΥΡΟΥ (Βαρθαλίτης): Πρίντεζης 7.5, Καρίμαλης 7.5, Κόκκαλης 7.5, Μπαλόπητας 7, Μουράι 7, Γατσέλος 7, Κώτση 7 [93΄ Πρίντεζης ], Ρούσσος 7, Λούσσας 7 [73' Μουλίδης ], Ραμπαβίλας 8 [96' Γκούφας ], Αμπντούλ 7.5

ΠΑΓΚΟΣ: Δημητρακόπουλος, Συριανός, Καπετανάκης

Φωτοστιγμές από το μεγάλο ντέρμπι

Πανναξιακός – ΑΟ Σύρου [live Score]

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares