Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 17:38

Απόδραση από τη Θήρα και βήμα Γ' Εθνικής για τον ΑΟ Σύρου

«Και ο θεός ΑΟ Σύρου είναι φέτος»... Σε ένα παιχνίδι που ο πρωτοπόρος ΑΟ Σύρου δεν δικαιούταν τίποτα βάσει της απόδοσης του, κατάφερε με ηγέτη τον Κάρολο Ρούσσο να πετύχει την ολική ανατροπή στα 5 λεπτά των καθυστερήσεων και  να φύγει με το «χρυσό» 1-2 από την απόρθητη μέχρι χθες έδρα της Λάβας, κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Η εικόνα

Σε ένα παιχνίδι που έκαιγε κυριολεκτικά, οι γηπεδούχοι της Λάβας, έχοντας την στήριξη ενός γεμάτου γηπέδου, κατάφεραν ειδικά στο πρώτο μέρος  να επιβάλουν τον ρυθμό τους απόλυτα και να κυριαρχήσουν, περιορίζοντας τον ΑΟ Σύρου σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.  Ο παίκτης που άλλαξε την ροή του αγώνα πέρασε στο παιχνίδι στο 59' και ήταν ο Κάρολος Ρούσσος, παρόλο που στο επόμενο λεπτό η ομάδα του έμεινε πίσω στο σκορ, κατάφερε χάρη στην ποδοσφαιρική του αξία να αποσυντονίσει την ήδη μπερδεμένη από την αναγκαστική αλλαγή του Κολιούση άμυνα των γηπεδούχων. Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «πάγωσε» το ΔΓ Φηρών με ένα διαγώνιο σουτ, που βρήκε σε σώματα και κατέληξε στα δίχτυα του Ρόππα, ενώ ο ίδιος ήταν και αυτό που στο επόμενο πεντάλεπτο προσπαθούσε μανιωδώς να βρει το δεύτερο γκολ, που τελικά ήρθε από «δώρο» της άμυνας στον Ραμπαβίλα και τον ΑΟ Σύρου. Εν κατακλείδι η νίκη του ο ΑΟ Σύρου γίνεται ακόμη πιο μεγάλη, αφού σε έναν αγώνα που δεν δικαιούταν τίποτα, πήρε τα πάντα και κατάφερε απέναντι στις πολλές χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων να φύγει νικητής, με μία χαμένη κεφαλιά του Κώτση στο 75', ένα σουτ που άλλαξε πορεία αφού βρήκε στα σώματα των αμυντικών και ένα «γκολ - δώρο». Μάλιστα στο 96' ο ΑΟ Σύρου λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο τέρμα.

Το πάθος

Δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος ήταν όλα και όλα αυτά της αντίδρασης του ΑΟ Σύρου, που έδειξε ότι θέλει να μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα η Λάβα κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα, έχοντας ως χαρακτηριστικό το πάθος, κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου Ντεκίδης, Γατσέλος, παναγιωτίδης και Στρατηγάκης, είδαν  τον κορυφαίο χθες Βαμβακούρη να τους παίρνει κυριολεκτικά τη μπουκιά από το στόμα.

Κομβικοί τραυματισμοί

Μπορεί πριν να χαρακτηρίσαμε την είσοδο του Ρούσσου στο παιχνίδι κομβικής σημασίας για τον ΑΟ Σύρου, όμως σίγουρα το σημείο που άλλαξε πολλά στο παιχνίδι ήταν οι τραυματισμοί του Κολιούση και του Τσορτανίδη. Με την απουσία του Νικολάου, λόγω αποβολής του στο προηγούμενο παιχνίδι, ο Αντώνης Κατζέλης είδε ξαφνικά να «γκρεμίζεται» το βασικό του αμυντικό δίδυμο, που κατά κοινή ομολογία, αν όχι το καλύτερο, είναι ένα από τα απο δυνατά στο πρωτάθλημα. Σε εκείνο το σημείο, ο Άρης Ντεκίδης, από την κορυφή της επίθεσης, καλέστηκε να λάβει θέση στο κέντρο της άμυνας, με τον Σάκη Κουκούλη, στην 2η του εμφάνιση μετά τον πολύμηνο τραυματισμό να συμπληρώνει τη δυάδα, με τους δυο τους να δείχνουν ασύνδετοι και δικαιολογημένα, αφού προφανώς ήταν η πρώτη φορά που καθόταν δίπλα - δίπλα στο κέντρο της άμυνας της Λάβας. Όσο για τους μικρούς Μαυράκη και Σιγάλα που αντικατέστησαν τους δύο τραυματίες, αυτοί στάθηκαν πολύ καλά, με τον παίκτης της Λάβας μάλιστα να χάνει μοναδικό τετ α τετ στο 1-0. Κολιούσης και Τσορτανίδης μετέβησαν στο νοσοκομείο με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο, αφού όλοι μας στο γήπεδο ματαίως αναμέναμε ασθενοφόρο. Τέλος καλό, όλα καλά για τους δύο παίκτες, που τη γλίτωσαν με ράμματα.

Τα γκολ και η ουσία 

Σε κάθε παιχνίδι βαθμούς δεν παίρνει ο πιο καλός, αυτός που έχει τις περισσότερες ευκαιρίες ή την καλύτερη ομάδα. Το τρίποντο παίρνει, αυτός που ξέρει να παίρνει τη νίκη, όπως και να έρθει τελικά αυτή. Και ο ΑΟ Σύρου απέδειξε για ακόμη μία αγωνιστική ότι είναι ομάδα με μέταλλο πρωταθλητή. Και γιατί το λέμε αυτό; Μετά το πρώτο μέρος και την καθολική κυριαρχία της Λάβας, ήρθε η επανάληψη με την Λάβα να ανοίγει το σκορ.

1-0 Ήταν το 60ο λεπτό, όπου ο Στρατηγάκης που χθες εντυπωσίασε και πλάι, εκτέλεσε ένα φάουλ και ο αρχισκόρερ Ντεκίδης με ανάποδη κεφαλιά άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης.

Στη φάση του γκολ είχαμε και τον τραυματισμό του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Βαμβακούρη, ο οποίος αποχώρησε με τη βοήθεια των ανθρώπων της Λάβας και αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Συριανό.

Ο έμπειρος πορτιέρο μάλιστα «μίλησε» με την αξία του όταν σε 2-3 περιπτώσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Κορυφαία ευκαιρία για τον ΑΟ Σύρου ακι η μοναδική στον αγώνα σημειώθηκε στο 75', όταν ο Κωτσης, μετά από σέντρα, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ρόππα, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ήταν εντελώς αδύναμη.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Λάβα θα πάρει τη νίκη ο Κάρολος Ρούσσος και η παρέα του είχαν άλλη άποψη. Ο βιρτουόζος του ΑΟ Σύρου, είπε το ''ναι'' στους Ρούσσο - Βαρθαλίτη και αγωνίστηκε έστω και τραυματίας για να αποδειχτεί στη συνέχεια ο άνθρωπος που «έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά» για την ομάδα της Σύρου. Ο Ρούσσος, είχε δώσει το μήνυμα του, καθώς σε έναν ελεύθερο ρόλο από τη μέση και μπροστά, όποτε είχε την μπάλα δημιουργούσε θέματα στην άμυνα της Λάβας, πού στο 2 μέρος είχε εμφανέστατα σημάδια κόπωσης και έλλειψης συντονισμού.  

1-1 Και φτάνουμε στο 91' , όπου ο Κωτσαρής από πλάγιο άουτ έδωσε στον Ρούσσο και εκείνος από διαγώνια θέση έξω από την περιοχή σούταρε, η μπάλα βρήκε σε πόδια αμυντικών, άλλαξε πορεία και με περίεργη τροχιά κατέληξε στα δίχτυα του Ρόππα, για να έρθει η ισοφάριση.

1-2 Ο Κυριάκος Μανουδάκης το είπε και στις δηλώσεις του, πάμε και για το 2ο γκολ, το πίστευε όπως είπε και τελικά αποδείχτηκε σωστός στην πρόβλεψη του, καθώς μετά από δύο λεπτά (93') μετά από ένα διώξιμο της άμυνας του ΑΟ Σύρου και συγκεκριμένα του Αργυρού, η μπάλα γκέλαρε, με τον Κουκούλη στην προσπάθεια να γυρίσει με το κεφάλι στον Ρόππα, να την στρώνει άθελα του στον Ραμπαβίλα, που με την ποδοσφαιρική του εξυπνάδα είχε πάρει την κατάλληλη θέση και με το κεφάλι να γράψει το τελικό 1-2.

Διαιτησία

Κάποιος μας ρώτησε: ''Μα τι έχετε με τον τάδε διαιτητή;''... Απολύτως τίποτα δεν έχουμε με κανέναν διαιτητή. Ίσα - ίσα είμαστε δίπλα τους και προσπαθούμε να προβάλουμε την τιτάνια προσπάθεια που κάνουν για να βγάλουν εις πέρας την πέρα για πέρα δύσκολη αποστολή που έχουν. Μάλιστα κατόπιν δημόσιας παραδοχής του Αρχιδιαιτητή, τα βίντεο μας γίνονται συχνά - πυκνά αντικείμενο εκπαίδευσης. Και φυσικά δεν είμαστε αυτοί που λέμε: ''Εγω πάντα γράφω καλά λόγια γιατί οι διαιτητές είναι οι ανταποκριτές μου''. Εμείς απλά είμαστε σε όλα τα γήπεδα και δεν περιμένουμε κάποιον να μας πάρει τηλέφωνο και να μας εκθέσει την άποψη του. Το καλός ή κακός διαιτητής στο παιχνίδι, το κρίνουν τα μάτια μας, τα βίντεο μας και τα στατιστικά που κρατάμε από την δημοσιογραφική μας ματιά.

Πάμε τώρα στο χθεσινό παιχνίδι.

Ζαράνης: Για ακόμη μία φορά μας έδειξε ότι, είναι ένας από τους κορυφαίους Κυκλαδίτες διαιτητές που έχουν βγει ποτέ από την Ένωση μας. Διαχειρίστηκε το παιχνίδι άψογα, επιβλήθηκε όπου έπρεπε και πάνω από όλα ήταν δίκαιος και δεν εκνεύρισε τους 22 ποδοσφαιριστές και την εξέδρα. Κρίμα αυτός ο ρέφερι να μην παίξει πιο ψηλά. Το λέω και το πιστεύω ότι το αξίζει.

Αρμακόλας: Το χουμε πει και στο παρελθόν. Το κορμί του, η μόρφωση του και η ολοκληρωμένη του παρουσία δικαιολογούν και το γεγονός ότι είναι αξιολογημένος διαιτητής Football League. Ο πρώτος πλάγιος ήταν σχεδόν άψογος σε όλες του τις αποφάσεις.

Αγγέλου: Ίσως το στοίχημα του Αρχιδιαιτητή για αυτό το παιχνίδι ο κ. Αγγέλου. Όλοι περίμεναν τον άλλον αξιολογημένο κ. Μουτάφη σαν δεύτερο πλάγιο σε αυτό το παιχνίδι, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε. Κορμοστασιά και γενική υποδομή είναι σίγουρα δύο δυνατά στοιχεία που έχει ο κ. Αγγέλου. Όσο αφορά το παιχνίδι, το γεγονός ότι αγωνιζόταν μπροστά στην εξέδρα έδειχνε να του δημιουργεί κάποιο μικρό άγχος, που έφερε κάποια μικρολαθάκια. Μάλιστα υπήρξαν 1-2 στιγμές που ο κ. Ζαράνης πήρε φάσεις πάνω του. 

Στο παιχνίδι πάντως δεν πήγαν όλα τέλεια διαιτητικά, καθώς είχαμε και την φάση του 25' που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για τους γηπεδούχους. Πιο συγκεκριμένα στο 25' ο Γατσέλος μετά από ένα βαθύ γέμισμα βρέθηκε στο 2ο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο σώμα και στη συνέχεια στα δίχτυα του Βαμαβκούρη. Τα πανηγύρια άρχισαν, τα καπνογόνα άναψαν, αλλά όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που όλοι διαπίστωσαν ότι, η σημαία του κ. Αγγέλου έχει σηκωθεί υποδεικνύοντας άουτ. Το βίντεο της φάσης που θα δημοσιευθεί σε επόμενες αναρτήσεις μας θα δώσει φως στη συγκεκριμένη φάση. 

Συνθέσεις

Λάβα Εμπορείου (Κατζέλης): Ρόππας, Βλαβιανός, Βρενάγκρ, Κολιούσης, Κουκούλης (46' λ.τ. Σιγάλας), Γατσέλος, Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνου, Κελίδης, Στρατηγάκης, Ντεκίδης.

Αναπληρωματικοί: Σπαρής, Τζούρος, Ξαγοράρης, Γιαννακόπουλος,Παραλίκης

Α.Ο. Σύρου (Ρούσσος): Βαμβακούρης (61' λ.τ. Συριανός), Μαραγκός, Κωτσαρής, Αργυρός, Παπαδόπουλος, Μανουδάκης, Κώτσης (57' Ρούσσος Κ.), Τσορντανίδης (46' λ.τ. Μαυράκης), Μουράι, Ραμπαβίλας, Μίρτσα.

Αναπληρωματικοί: Κουκούλης, Χούρος, Λούσας, Φωτεινιάς.

2016-11-20.jpg

 

Το Live Score

 

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares