Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 12:56

Ημερίδα Αθλητισμός & Παιδί του ΠΑΣ Νάξου [vid]

Μια άκρως επιμορφωτική Ημερίδα διοργάνωσε ο ΠΑΣ Νάξου την Κυριακή 21/9 στο θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης".

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο αθλητικός ψυχολόγος κ. Ζαρώτης και η Διαιτολόγος – διατροφολόγος κα. Βερυκκόκου. Και οι δύο επιστήμονες απάντησαν και έδωσαν λύσεις στα ερωτήματα των γονέων που έδωσαν και πάλι το βροντερό παρών στην εκδήλωση.

Από την πλευρά του ΠΑΣ Νάξου την εισαγωγή στην ημερίδα έκανε ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος παρουσιάζοντας την ημερίδα έκανε παράλληλα λόγω στις δράσεις του ΠΑΣ Νάξου…

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Κύριες και κύριοι, αγαπητοί μας αθλητές, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι γονείς, πολύτιμοι χορηγοί , άξιοι Συνεργάτες

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Α.Σ Νάξου, σας καλωσορίζουμε στην σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιεί το Σωματείο μας.

   Όπως είχε προαναγγείλει στην αρχή του 2014 ο πρόεδρος της Ομάδας μας κύριος Μανώλης Μαργαρίτης στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήσαμε μία επιμορφωτική ημερίδα το Μάρτιο με θέμα «Ο ρόλος των Γονέων στον Αθλητισμό» και σήμερα πραγματοποιείται η δεύτερη επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: « Παιδί και Αθλητισμός». Μια ημερίδα που απ’ την αρχή βρήκε σύμμαχο το ΝΟ.ΠΠΑ.ΠΠΠΑ Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Τώρα τον Σεπτέμβριο συμπληρώνεται και ένας χρόνος από τη στιγμή που η σημερινή διοίκηση ανέλαβε να πλαισιώσει , να στηρίξει να βοηθήσει και να προχωρήσει την προσπάθεια του πρωτεργάτη και στυλοβάτη του ΠΑΣ Νάξου του Πέτρου Μαράκη. Μια πορεία που ξεκινάει από το 2000 και με τη βοήθεια του Θεού θέλουμε να φτάσει όσο το δυνατόν μακρύτερα όσο το δυνατόν ψηλότερα.

              Σκοπός μας είναι η άθληση και η αξιοποίηση του πολύτιμου έμψυχου δυναμικού της Νάξου και μόνο, μέσα από το λαοφιλέστερο άθλημα όλων των λαών- το ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε στην εξέλιξη των ατόμων ξεκινώντας από την καθοριστική σημαντικότατη παιδική ηλικία και στοχεύουμε στην διάπλαση υγιών ανθρώπων και ισορροπημένων χαρακτήρων ενώ παράλληλα θα ενισχύεται , θα ενδυναμώνεται, και θα παρακολουθείται και η εξέλιξή τους στο σχολείο . Δημιουργήσαμε το αντρικό τμήμα της Ομάδας ως εξέλιξη των ακαδημιών του ΠΑΣ Νάξου αφ’ ενός για να δώσουμε τη δυνατότητα στους αθλητές των ακαδημιών μας να αποσκοπούν να παίξουν στη μεγάλη Ομάδα αλλά και να βρισκόμαστε δίπλα τους ως ομάδα που προσφέρει ολοκληρωμένες προοπτικές άθλησης. Δηλαδή οι αθλητές μας να εξακολουθούν να αθλούνται και μετά το πέρας της Βασικής εκπαίδευσης του Σχολείου είτε εισαχθούν σε ανώτατα ιδρύματα αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους είτε παραμείνουν στη Νάξο και αποκατασταθούν επαγγελματικά άμεσα. Αυτό ακριβώς είναι ο ΠΑΣ Νάξου μια διευρυμένη οικογένεια.

Προχωρήσαμε ακόμα μακρύτερα και μας δίνεται η ευκαιρία να ανακοινώσουμε σήμερα μία πολύ σημαντική συνεργασία. Μετά από συνεχείς επαφές και προσπάθειες του προέδρου μας κύριου Μανώλη Μαργαρίτη με τη διοίκηση του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης ο πρόεδρος κύριος Μαργαρίτης με τη συνεργασία του προπονητή μας κύριου Πέτρου Μαράκη προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας με τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών και υποδομών του Πανιωνίου κύριο Γιάννη Παυλόπουλο. Ανακοινώνουμε λοιπόν με ιδιαίτερη χαρά την έναρξη της Συνεργασίας αυτής με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση των ταλαντούχων αθλητών μας αλλά και την απόκτηση σημαντικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας από τον ιστορικό σύλλογο. Ήδη το προηγούμενο δεκαπενθήμερο δοκιμάστηκε στον Πανιώνιο κάποιος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ ο οποίος απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τους τεχνικούς του Πανιωνίου. Υπάρχει λοιπόν και υποστήριξη σε ανώτατο επίπεδο.

Μας ενδιαφέρουν οι διακρίσεις, μας χαροποιούν οι νίκες, τις βλέπουμε όμως μέσα από ένα διαφορετικό δρόμο απ ότι συνηθίζεται να συμβαίνει μέχρι σήμερα στο νησί μας. Όποιος αθλητής θέλει να πορευθεί μαζί μας θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν πλαίσια και κανόνες συμπεριφοράς στα οποία πρέπει να προσαρμοστεί. Ο ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ διαθέτει μια μεγάλη αγκαλιά αλλά δεν μπορούν όλοι να μπουν σ’ αυτήν. Θα μπουν και θα παραμείνουν αυτοί οι αθλητές που θεωρούν ότι αξίες όπως ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ είναι οι πυξίδες και οι μοχλοί της δραστηριότητάς τους. Πολλές φορές μας απασχολούν στο Διοικητικό Συμβούλιο θέματα τέτοια που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά και κάνουμε πολύ συζήτηση και έρευνα πάνω σ’ αυτό για τον καθένα ξεχωριστά. Ο τάδε έκανε αυτό αν δεν συμμορφωθεί να φύγει, ο τάδε είναι έτσι και θέλει να μπει στην ομάδα , να μην έρθει ποτέ.

Ως απόδειξη όλων των παραπάνω πρέπει να αναφέρουμε τη σημαντικότατη διάκριση της κατάκτησης του «Κυπέλλου Ήθους» από την ΕΠΣ Κυκλάδων για την αντρική μας Ομάδα. Μια διάκριση που απένειμε η ΕΠΣ Κυκλάδων μετά από 12 χρόνια ,εξετάζοντας και επιβραβεύοντας την συμπεριφορά των αθλητών μας εντός και εκτός Νάξου. Μια διάκριση που κατέκτησε Ναξιώτικη Ομάδα πρώτη φορά, μετά από την προηγούμενη πριν 12 χρόνια που είχε απονεμηθεί σε ομάδα της Πάρου.

Πολλά επιτεύγματα θεωρούνται δεδομένα και αυτονόητα δεν είναι όμως, χρειάζεται πολύς κόπος , αδιάκοπη και μεθοδευμένη προσπάθεια για να κατακτηθούν. Σας ρωτώ λοιπόν τι έχει μεγαλύτερη αξία για σας;

Η ανάδειξη μιας πρωταθλήτριας ομάδας μ’ ένα τεράστιο budget –προϋπολογισμό και με ελάχιστους ντόπιους παίκτες ή η κατάκτηση του κυπέλλου ήθους (μετά από 12 χρόνια) από τον ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ μ’ ένα μηδαμινό αναλογικά budget και Ναξιωτάκια κατά βάση;;;;;;;;; Για μας τη διοίκηση του ΠΑΣ Ναξου μεγαλύτερη αξία έχει το ήθος και μια τέτοια διάκριση μας χαροποιεί ιδιαίτερα αλλά και μας γεμίζει ευθύνες και υποχρεώσεις για την συνέχεια να διατηρήσουμε αυτόν τον τίτλο.

Σ΄αυτή την πορεία όμως χρειαζόμαστε συνεργάτες που να διαθέτουν επιστημονική γνώση και να έχουν τα ίδια οράματα μ’ μας. Ικανούς να βοηθήσουν με την επιστημονική τους ιδιότητα να χτίσουμε αυτό το οικοδόμημα με γερά θεμέλια και να το φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Πρέπει λοιπόν να ευχαριστήσουμε και να αναφέρουμε τον Παθολόγο κύριο Αλέξανδρο Λέκκα. Την Βιοπαθολόγο-Μικροβιολόγο Κυρία Κατερίνα Καστρησίου

Την διατροφολόγο-διαιτολόγο κυρία Μαρία Βερυκκόκου.

Τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής –Γυμναστή κύριο Πέτρο Σιδερή.

Όλοι αυτοί μας βοηθούν να συντάξουμε ένα πλήρη ατομικό φάκελο για τον κάθε αθλητή μας αλλά και ένα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Με στοιχεία που θα βοηθήσουν στην υγεία του και στην ιδανική εξατομικευμένη του εξέλιξη.

Τελευταίο όχι τυχαία, άφησα τον κύριο Γιάννη Ζαρώτη Ψυχολόγο-Αθλητικό Ψυχολόγο με τεράστια εμπειρία και γνώση γύρω από τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Είναι αυτός που μας συμβουλεύει καθημερινά σε κάθε μας βήμα. Ο επιστήμονας εκείνος με τον οποίο διαθέτουμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας αυτός που έχει αναλάβει εκτός από τους παίκτες να διαπαιδαγωγήσει και να διαπλάσσει κι εμας τους ανθρώπους της διοίκησης με τις γνώσεις του και την συμπεριφορά του. Δεν είναι πολύ να αναφέρω ότι είναι ενήμερος και γνώστης και συν αποφασίζουμε μαζί για όλα. Είναι τιμή του και τιμή μας που μας βοηθάει και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Προχωράμε λοιπόν με Πράξεις και όχι με Λόγια και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Έχουμε κατά νου την αίσθηση του μέτρου στις ενέργειές μας . Εμας οδηγός μας είναι η φέρουσα ικανότητα του νησιού γύρω από τον αθλητισμό και τι εννοούμε μ’ αυτό.

Τι σημαίνει φέρουσα ικανότητα της Νάξου; Πόσο μπορεί ν’ αντέξει και πόσα μπορεί να δώσει; Γύρω από τον αθλητισμό μιλάμε πάντα.

Σημαίνει: Τι αθλητές –έμψυχο υλικό διαθέτουμε και που μπορούν να φτάσουν;

Σημαίνει: Τι αθλητικές υποδομές διαθέτουμε και πως μπορούν να υποστηρίξουν την αθλητική δραστηριότητα και ενδεχομένως τον πρωταθλητισμό;

Σημαίνει: Τι οικονομικές δυνατότητες διαθέτουν οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι της Νάξου ώστε να στηρίξουν οικονομικά το οποιοδήποτε μοντέλο αποφασίσει η διοίκηση;

Αυτές είναι κάποιες βασικές παράμετροι του όρου φέρουσα ικανότητα.

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω προσπαθούμε ως διοίκηση στον ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ να διαμορφώσουμε τα πλάνα μας.

-Ξέρουμε πόσο αξιόλογους αθλητές διαθέτουμε και που μπορούν να φτάσουν. Δεν μας ενδιαφέρουν οι μεταγραφές εκτός Νάξου κι αν είναι να πρωταγωνιστούμε με μισθοφόρους ας είμαστε πάντα ουραγοί.

-Προσπαθούμε διακριτικά και με συστολή να αποσπάσουμε την οικονομική βοήθεια από σας. Δεν το παρακάνουμε , δεν ενοχλούμε δεν εξαντλούμε δεν κουράζουμε όσο κι αν έχουμε ανάγκη και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μας απασχολεί. Παρεμπιπτόντως να αναφέρω την μεγάλη κλήρωση που έχουμε σε εξέλιξη ……….. στο διάλλειμα να μας βοηθήσετε. Κάντε πράξη αυτό που λέμε και στην αφίσα :ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟΝ ΥΓΙΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Της ΝΑΞΟΥ

-Μας αντιγράφουν διαρκώς δεν μας ενοχλεί.

-Υπάρχουν κατεστημένα δεν μας τρομάζουν. Θέλουμε όλα τα παιδιά της Νάξου να έχουν τα ίδια δικαιώματα στην άθληση. Δεν θα επιτρέψουμε άλλο τις ανισότητες. Θα τις πολεμήσουμε, τουλάχιστον θα σας κάνουμε ενήμερους και γνώστες. Να σας ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά που ήρθατε όπως επίσης να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας.

Καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας.

Για το Δ.Σ

Το Γραφείο Τύπου

Π.Α.Σ ΝΑΞΟΥ

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares