Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 14:40

Το πολιτιστικό σκέλος του final 4 της K14

Εχει γίνει θεσμός από την ΕΠΣ Κυκλάδων, κάθε τουρνουά ποδοσφαίρου όλων των κατηγοριών χωρίζεται σε δυο μέρη.

Το αγωνιστικό – αθλητικό και το πολιτιστικό κάνοντας πράξη από πού ξεκίνησε στα πρώτα της βήματα αυτή η διοίκηση και το ΔΣ της ΕΠΣ Κυκλάδων από τις πρώτες μέρες της.

Το final 4 K14 ΤΗΣ Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων που διεξήχθη στην Σύρο το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου στην Σύρο επεφύλασσε πολλές εκπληξεις, συγκινήσεις και όμορφες στιγμές τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο με την φιλοξενία και ανάδειξη του εκπληκτικού μικρού Γιάννη Παπαστεφανάκη σε ''MVP της ζωής'' συγκινώντας αλλά και ενθουσιάζοντας όλο το Πανελλήνιο με τον συμβολισμό αλλά και την ίδια αυτούσια αυτή πράξη ευγένεια και αναγνώρισης.

2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 22 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 32 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 42 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 52 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 6

Η Επόμενη Τρίτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στο πολιτιστικό σκέλος.

Πάντα αυτό το αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κουλουμπής Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Πολισμού, πάντα σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ρενο Φρερη.

Η ημέρα αυτή επιφύλασσε ακόμα πιο όμορφες στιγμές και συγκινήσεις όχι μόνο στον επίσημο καλεσμένο Γιάννη Παπαστεφανάκη και την οικογένεια του (Μητέρα, πατέρα, αδέλφια, παππού και γιαγιά) αλλά και στην Αποστολή της Ομάδα του Παμηλιακού η όποια παρέμεινε στην Σύρο. (Οι υπόλοιπες ομάδες έφυγαν για τα νησιά τους για δυο λόγους. Ο ένας γιατί τα δρομολόγια των πλοίων διευκόλυναν την αποχώρηση τους από την Σύρο, που σημάνει λιγότερα έξοδα και ο δεύτερος ήδη αυτές οι ομάδες είχαν ζήσει σε προηγούμενο τουρνουά το πολιτιστικό αυτό μέρος που προσέφερε η ΕΠΣ Κυκλάδων στις αποστολές των ομάδων.

Την Δευτέρα λοιπόν 19 Ιουνίου στις 11,00 το πρωί η οικογένεια του Γιάννη Παπαστεφανάκη και η αποστολή του Παμηλιακού συναντήθηκαν στην πλατεία της Ερμούπολης για να ξεκινήσουν μια περιήγηση (walking tour) στην Νεοκλασική Ερμούπολη επισκεπτόμενοι τα σπουδαιότερα σημεία της ιστορικής πόλης και ακούγοντας από τον μοναδικό (*διάσημο και αγαπητό πλέον) αφηγηματικό τρόπο του Παναγιώτη Κουλουμπή την ιστορία της.

Το εντυπωσιακό Δημαρχείο της Ερμούπολης, αλλά και η άμαξα της Πριγκίπισσας Σίσσυ, το Θέατρο Απόλλων, Η εντυπωσιακή πλατεία και τα αγάλματα, το μοναδικό στην Ελλάδα Μνημείο του Αφανούς Αγωνιστή, Η εμβληματική Εκκλησιά του Αγίου Νικόλαου και η περιοχή βαπόρια καθώς και τα ενδιάμεσα ενδιαφέροντα σημεία κέρδισαν το ενδιαφέρον όλου του group.

3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 23 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 33 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 43 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 53 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 63 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 73 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 83 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 93 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 103 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 11

Μια από τις πιο όμορφες στιγμές, ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ είναι όταν ο μικρός Γιαννης Παπαστεφανάκης με την οικογένεια του μαζί με την αποστολή του Παμηλιακου επισκεφτήκαν το 1ο Γυμνάσιο Σύρου προκαλώντας τεράστια συγκίνησης σε όλους.

Γιατί όμως;

Η Οικογένεια Παπαστεφανάκη προέχεται από την πεναμορφη Βορειοελλαδίτικη Περιοχή της Αμφισας.

Η Σύρος και η Αμφισα έχουν ένα μεγάλο ιστορικό κοινό.

Ένας από τους σπουδαιότερους και καλύτερους δημαρχους της κλασσικής Ερμούπολης καταγόταν από την Αμφισα και είχε έρθει στην Σύρο πρόσφυγας και εκείνος.

Αυτός ηταν ο θρυλικός Δήμαρχος και ευεργέτης της Ερμούπολης αλλά και της Ευεργέτης της Άμφισσας Νικόλαος Γιαγτζής. Ανέλαβε: 10/12/1850

4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στην εποχή της Δημαρχίας του είχε κάνει σπουδαία έργα και ηταν από εκείνους τους Δήμαρχους που είχε αναδείξει την Σύρο στην μεγάλη λαμπρή Οικονομική, και πολιτιστική πολλή της Ελλάδας και κατά προέκταση της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης. (Συντομα θα δημοσιευτεί ειδικό αφιέρωμα με σπάνια ντοκουμέντα από την ζωή και το έργο του σπουδαίου αυτού ανδρός Νικολάου Γιαγτζή αλλά και διάφορες άλλες εκπληξεις που μόνο Η ΕΠΣ Κυκλάδων και Παναγιώτης Κουλουμπής σκέπτονται και πραγματοποιούν)

Όλη η ομάδα φωτογραφήθηκε και περιηγήθηκε ακούγοντας την ιστορία και το έργο του Δημάρχου συμπολίτη τους στην Σύρο.

Συγκινητική αλλά και ενθουσιώδης ηταν η στιγμή που ακριβώς σε εκείνο το σημείο της περιήγησης ο προπονητής του Παμμηλιακου πρόσφερε το Μετάλλιο της ομάδας που κέρδισε στο Fianl 4 τον Γιαννάκη μαζί φυσικά με το παραδοσιακό κασκόλ της Ομάδας.

5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μετά το τέλος της περιήγησης ακλούθησε γεύμα στο γνωστό ποιοτικό και ξεχωριστό εστιατόριο της Σύρου Αρχονταρίκι και μετά μια ακόμα βόλτα για την αγορά αναμνηστικών από την Σύρο και αποχαιρετιστήκαν όλοι με θερμές ευχές να ξανασυναντηθούν όλο το συντομότερο δυνατό.

7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ 17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ 2

Γιατί η ΕΠΣΚ δημιουργεί φίλιες αληθινές. Γιατί το Λόγγο της Το Ποδόσφαιρο Ενώνει Τα Νησιά το κάνει πράξη κάθε μέρα.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων έχει αποδείξει τον σεβασμό και την αγάπη της στα παιδιά. Γιατί τα παιδιά δεν είναι μόνο το μέλλον του ποδοσφαίρου αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ της Ελλάδας μας. Του Έθνους μας.

Ως το επόμενο event της ΕΠΣ Κυκλάδων, που δεν αργεί καθόλου από την Σύρο

Ρεπορτάζ sportcyclades.gr.

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares