Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 10:12

Μειώνει αισθητά τις επιχορηγήσεις των σωματείων ο Δήμος Σύρου

Παρά τις ασάφειες που ακούστηκαν από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παπαμανώλη για το ύψος της επιχορήγησης προς τους αθλητικούς συλλόγους και "τα βαφτίσια" του προέδρου της Επιτροπής Αθλητισμού Γουλιέλμου Πρίντεζη, που σαν μαθητευόμενος μάγος και παίζοντας με τις λέξεις θέλησε να παρουσιάσει το "άσπρο - μαύρο" σε όσους τον άκουγαν, το συμπέρασμα που βγήκε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το εξής: κανείς αθλητικός σύλλογος δεν θα πάρει επιχορήγηση μέσα στο 2016.

Από τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό του Δήμου για το 2016 που αφορά στις επιχορηγήσεις αθλητικών συλλόγων, ο οποίος έφτανε συνολικά τις 59.000 ευρώ (έφτανε τις 70.000 αλλά μειώθηκε τελικά με αναμόρφωση), οι 40.000 πήγαν στην ομάδα βόλει του Φοίνικα (ενίσχυση του τμήματος λόγω οικονομικών δυσκολιών) και άλλα 7.000 στον ΝΟΣ (συνδιοργάνωση με τον Δήμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας - παρότι έπρεπε να πιστωθούν σε άλλο κωδικό).

Οι υπόλοιπες, λοιπόν, 12.000 ευρώ που απομένουν, θα μοιραστούν, σύμφωνα με τα κριτήρια εξωστρέφειας και αναλογικότητας που θέτει η Δημοτική Αρχή, σε όλους τους υπόλοιπους αθλητικούς συλλόγους του νησιού.

Αυτά, όμως, δεν θα τα πάρουν μέσα στο 2016, αλλά στις αρχές του 2017. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Παπαμανώλη, οι σύλλογοι θα πάρουν στη μέση της επόμενης χρονιάς και το ποσό των επιχορηγήσεων που τους αντιστοιχεί για το 2017 (μέσα στην Άνοιξη), χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει ούτε το συνολικό το ποσό, ούτε αυτό που θα πάρει ο κάθε σύλλογος. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι το συνολικό ποσό των επιχορηγήσεων θα είναι αισθητά μειωμένο από πέρσι, καθώς υπάρχει επιβεβαιωμένη - και από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής - υστέρηση εσόδων.

Εδώ θα πρέπει να διασαφηνιστεί ότι οι επιδοτήσεις χορηγούνται με ένα πλαφόν του 1,5 τοις χιλίοις επί των εσόδων του προϋπολογισμού. Επειδή, λοιπόν, τα προβλεπόμενα έσοδα του προϋπολογισμού θα είναι αισθητά μειωμένα για το 2017, αναλόγως μειωμένες θα είναι και οι επιχορηγήσεις προς τους αθλητικούς συλλόγους.

Η ίδια αρχή ισχύει και για τον διαμοιρασμό των επιχορηγήσεων και των πολιτιστικών συλλόγων.

Έτσι, τα ποσά που είχαν υπολογίσει οι σύλλογοι να λάβουν στο τέλος του 2016 για να καλύψουν τις όποιες ανάγκες τους "εξαφανίζονται" εν μια νυχτί, με τη λογική του "έχειν λαμβάνειν" μέσα στο 2017.

Το πόσα θα είναι αυτά και αν τελικά τα πάρουν, μένουν ως αναπάντητα ερωτήματα.

Όλες τις παραπάνω επισημάνσεις τις έκαναν κυρίως οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κεράνης και Μαρία Καζαντζάκη, θέλοντας να λάβουν σαφείς απαντήσεις από τα δύο συναρμόδια στελέχη επί του ζητήματος. Φευ...

του Θεοδόση Δανάμπαση (logotypos.gr)

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares