Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 23:41

Πισίνα, γεμάτη από βρύα και λειχήνες [pics]

Εργασίες συντήρησης της πισίνας γίνονται αυτό το χρονικό διάστημα στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης, με την εν γένει εικόνα να μην είναι… καλή. Το… παραμελημένο κολυμβητήριο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφού η εικόνα του είναι αποκαρδιωτική.

 

Την άσχημη εικόνα του κολυμβητηρίου της Ερμούπολης προσπαθεί να… φτιάξει η δημοτική αρχή


Η πισίνα ήταν γεμάτη με βρύα και λειχήνες από την μη σωστή συντήρηση στο διάστημα το οποίο ήταν κλειστό το κολυμβητήριο. Η πράσινη μούχλα που εντοπίζεται σε όλο το εύρος της πισίνας είναι ένδειξη μη σωστής συντήρηση της το χρονικό διάστημα που το κολυμβητήριο ήταν κλειστό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τους μήνες προηγήθηκαν δεν υπήρξε σωστή συντήρηση, αφού ακολουθήθηκε μία… σφιχτή οικονομικά πολιτική, με τα χημικά να ρίχνονται με το… σταγονόμετρο. Σχετικά με αυτό και σε ερωτήσεις που θέσαμε σε ειδικούς για την εύρυθμη λειτουργία της πισίνας, μας τόνισαν πως για να μην βρεθεί στην κατάσταση αυτή, θα έπρεπε να έχει εκ των προτέρων προβλεφθεί μία τακτική συντήρησης ώστε να μην αντιμετωπίσει αυτά τα τεράστια προβλήματα όταν θα χρειαστεί να επαναλειτουργήσει η πισίνα.

Τώρα, ο Δήμος άδειασε το νερό αναλαμβάνοντας το κόστος να την ξαναγεμίσει, από την στιγμή που δεν προνόησε να συντηρείται το υπάρχον νερό με χημικά σαν να ήταν σε λειτουργία η πισίνα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα έπρεπε να δουλεύουν οι λέβητες για να γίνεται ανακύκλωση προκειμένου να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Όταν ένα κολυμβητήριο παραμένει κλειστό για κάποιο χρονικό διάστημα, για την συντήρησή του υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος είναι να αδειάσει το νερό και να υπάρξει η επιβάρυνση του κόστους για να ξανά γεμίσει η πισίνα και ο δεύτερος τρόπος είναι θεωρητικά συνεχής λειτουργία με συνεχής ρίψη χημικών μέχρι την επαναλειτουργία της ώστε το νερό να παραμείνει καθαρό.

Βέβαια, όταν αποφασιστεί ο δεύτερος τρόπος δεν μπορεί αυτός να ακολουθείται για πολλά χρόνια, καθώς σε σύντομο διάστημα θα πρέπει να αδειάσει η πισίνα προκειμένου να γίνει καθαρισμός στα πλακάκια και τους αρμούς. 

Στην παρούσα χρονική στιγμή για το κολυμβητήριο της Σύρου, οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Εθνικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο υγρό στοιχείο, (καθώς το κολυμβητήριο της Ερμούπολης είναι Ολυμπιακών διαστάσεων), θα βρεθούν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, για κάποιες δε από τις οποίες έχουν ήδη κλείσει οι ημερομηνίες.

«Η πισίνα άμεσα θα ξεκινήσει να λειτουργεί»

Ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γουλιέλμος Πρίντεζης, μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» και αναφέρθηκε στις τελευταίες εργασίες – συντήρησης που γίνονται στο κολυμβητήριο.

«Οι εργασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή στο κολυμβητήριο είναι αποκατάσταση στα πλακάκια, στους αρμούς της πισίνας και ότι άλλο χρειαστεί. Αλλάξαμε κάποια πλακάκια που ήταν σπασμένα και μάλιστα κάτω από εκεί βρήκαμε άλλη στρώση με πλακάκια, κάτι το οποίο μας έκανε εντύπωση. Επίσης, κάναμε συντήρηση στις αντλίες του κολυμβητηρίου και καθαρίσαμε την πισίνα. Πιστεύω μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε να γεμίζουμε την πισίνα με νερό, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η λειτουργία της».

Για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πισίνα και γενικά το κολυμβητήριο ο κ. Πρίντεζης σημείωσε πως οφείλετε στην «μη συντήρηση των προηγούμενων ετών».

Για τις κινήσεις που έχει κάνει η τρέχουσα δημοτική αρχή ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού είπε: «εμείς από την πλευρά μας στα δυόμιση χρόνια που έχουμε αναλάβει είναι η πρώτη φορά που αδειάζουμε τελείως την πισίνα».

Ταυτόχρονα με τις εργασίες συντήρησης της πισίνας και του νερού ο κ. Πρίντεζης μας ενημέρωσε πως έγιναν εργασίες και στην τηλεθέρμανση, αν και μόλις λίγων μηνών έργο, το οποίο μάλιστα υπήρχαν κάποια… θέματα.

«Έχω μιλήσει με τους υπευθύνους της ΔΕΗ και τους έχω ζητήσει να δουλέψουν σωστά τα μηχανήματα της τηλεθέρμανσης ώστε να μπορέσει να ζεσταθεί το νερό. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, αφού προχωρήσαμε σε συντήρηση των μηχανημάτων της τηλεθέρμανσης όπου υπήρχαν κάποια θέματα τόσο από την πλευρά μας όσο και της ΔΕΗ. Ο υπεύθυνος μηχανολόγος του Δήμου μας έχει είπε πως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Το κολυμβητήριο όλο αυτό το διάστημα δούλευε με μόνο μία αντλία και πλέον μετά τις εργασίες δουλεύει και η δεύτερη».

PISINA_AKDE_KATH_5.JPG

PISINA_AKDE_KATH_4.jpg

PISINA_AKDE_KATH_3.jpg

PISINA_AKDE_KATH_2.jpg

PISINA_AKDE_KATH_1.jpg

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares