×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2011 00:50

Ποιος είναι ο αθλητισμός στις Κυκλάδες;…..

atlitismos_stis_kiklades

Αν κάποιος επισκεφθεί κάποιο από τα νησιά μας ενόψει της θερινής σεζόν θα διαπιστώσει όντως ότι πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο, στην πλειοψηφία μας  όμως οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι επισκέπτες των νησιών μας είμαστε λάτρεις τον σπορ...

Έτσι φυσιολογικό είναι μια από τις απορίες που θα έχουμε θα είναι τι εστί αθλητισμός στα νησιά των Κυκλάδων;

Η απάντηση είναι απλή οι Κυκλάδες δεν είναι μόνο τόπος αρχαιοτήτων, παραλιών, πολιτισμού και διασκέδασης, είναι ένας τόπος με σημαντική αθλητική δραστηριότητα η οποία μάλιστα τα τελευταία χρόνια βρίσκετε σε δαιμονιώδη ανάπτυξη και  θα την ζήλευε ο κάθε Νομός του ίδιου ή μεγαλύτερου μεγέθους.

Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι κατά καιρούς οι <<μεγάλες>> ομάδες μας έχουν στις τάξεις τους μεγάλα αστέρια από τον νομό μας, <<βλέπε Στέλιο Μανωλά, Στέλιο Γιαννακόπουλο, Γιώργο Πρίντεζη, Φραγκίσκος Αλβέρτης,Γιώργος Πελεκάνος>>.


pannaxiakos2011

Ποδόσφαιρο...

Στις Κυκλάδες υπάρχουν 35 σωματεία , οι οποίες διαθέτουν και ακαδημίες και στις οποίες αγωνίζονται 700 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και ανερχόμενα ταλέντα. Οι ομάδες μας συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και Κύπελλο που διοργανώνει η ΕΠΣ Κυκλάδων.

Η φετινή παρουσία δύο ομάδων  (Πανναξιακού και ΑΟ Μυκόνου) στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, είναι κάτι σύνηθες αφού οι Κυκλάδες τις τελευταίες δεκαετίες εκπροσωπούνται στην κατηγορία αυτή ανελλιπώς.

anw_mera_2011

Μπάσκετ...

Άλλο ένα άθλημα που λατρεύεται στον Νομό Κυκλάδων με 12 σωματεία οι οποίες διατηρούν ακαδημίες και έχουν στις τάξεις τους περίπου 300 αθλητές.

Φετινός Κυρίαρχος ο Πανναξιακός ΑΟΝ ο οποίος στους Άνδρες για λίγους πόντους δεν κατάφερε να ανέβει στην Γ΄Εθνική.

Για μια θέση στην Α2 αγωνίζονται οι Γυναίκες του Ναξιακού Συλλόγου 19-24 Ιουνίου σε αγώνες μπαράζ ανόδου.

basket_gynaikwn_pannaxiakou

FOINIKAS_2010-2011_630X300

Βόλεϊ..

Το δυνατό χαρτί του Νομού μας θα λέγαμε αφού πρόκειται για άθλημα που μας έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες την τελευταία δεκαετία. Ο Νομός μας έχει 6 σωματεία Βόλεϊ όπου διαθέτουν και τμήματα υποδομών και υπάρχουν περίπου 150-200 εγγεγραμμένοι αθλητές.

Ο ΑΟ Φοίνικας  μέγας εκπρόσωπος του Σπορ με την συμμετοχή του στην Α1 Ανδρών.

Ο Α.Ο.Ν Πανναξιακός  με διοίκηση με όραμα φέτος θα αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών.

pannaxiakos_A2.j1


Τοπικά πρωταθλήματα.

Λόγο της ιδιομορφίας τον μετακινήσεων (θαλάσσιες συγκοινωνίες), οι κάτοικοι των νησιών μας έχουν εφεύρει έναν πολύ καλό τρόπο για να αθλούνται ανταγωνιστικά και με λίγα έξοδα. Η δημιουργία τοπικών πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα έχει δώσει άλλη πνοή και άλλο ενδιαφέρων στα <<αθλητικά>> ενδιαφέροντα των Νέων μας.

Στα πρωταθλήματα αυτά θα πρέπει να πούμε ότι συμμετέχουν αρκετοί επισκέπτες των νησιών μας όπου συνδυάζουν τις διακοπές τους με τον <<αθλητικό τουρισμό>>.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για τα πράγματα που αγαπάμε. Πιστεύω όμως ότι η περίληψη μου κάλυψε τον απλό επισκέπτη τις σελίδας μας ο οποίος διερωτάται <<ποιος είναι άραγε ο Κυκλαδίτικος αθλητισμός;>>.

basket_ergasiako_9


Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares