Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 19:26

Τίμησε την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του ο Πανναξιακός [vids-pics]

Αυτοί που τον αγαπούν λένε ότι ο Πανναξιακός είναι ιδέα, είναι ιστορία, είναι ένας ζωντανός θρύλος για τις Κυκλάδες, ενώ αυτοί που φορούν τη φανέλα του γνωρίζουν καλά από το πρώτο άγγιγμα της το ειδικό βάρος που φέρει.

Για πολλούς μπορεί τα παραπάνω να μην λένε και πολλά, αλλά για εμάς που έχουμε ζήσει από κοντά παίκτες και παράγοντες όπως οι Γιώργος Κληρονόμος (Μπάρτσας), Γιάννης Ελευθερίου και φυσικά την ''ψυχάρα'' τον Μάριο τον Τσεσμελή, έρχονται στο μυαλό μας πολλές αναμνήσεις… Τότε που το ποδόσφαιρο ήταν άλλο, τότε που τα πόδια μάτωναν στο ξερό γήπεδο του Πατεράδου (σήμερα ΔΑΚ Νάξου).

Συγκίνηση και μνήμες

Αυτοί λοιπόν την ζωντανή ιστορία θέλησε να τιμήσει ο Πανναξιακός στην πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 14/2 στο Café Bar Code, ιδιοκτησίας του ποδοσφαιριστή του Νίκου Στρατούρη.

Τιμητική πλακέτα λοιπόν απονεμήθηκε στον Μάριο τον Τσεσμελή, ο οποίος από τα 14 του χρόνια και για 22 συναπτά έτη φόρεσε την φανέλα με την πορτάρα στο στήθος (1980-2002), αποτελώντας επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας, τότε που όλοι μιλούσαν για έναν εμβληματικό αρχηγό που σεβόταν συμπαίκτες και αντίπαλοι.

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο αφιέρωμα του Πανναξιακού:

Στην εκδήλωση αυτή θα ήταν παράλειψη αν  δεν υπήρχε αναφορά και απονομή κάποιας πλακέτα στον αείμνηστο Γιώργο Κληρονόμο (Μπάρτσα)… Ποιος τον έζησε και δεν έχει να πει μόνο καλά λόγια; Ο Γιώργος Κληρονόμος θα μείνει πάντα ανάμεσα σε αυτούς που έχουν συμβάλει ώστε ο Πανναξιακός να σταθεί στα πόδια του στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας και ένας από αυτού που συνέαλε στη συνέχεια ώστε ο σύλλογος να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις Κυκλάδες και όχι μόνο. Ο Πανναξιακός φυσικά δεν τον ξέχασε και απένειμε τιμητική πλακέτα που παράλαβε ο γιος του, Μανώλης.

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο αφιέρωμα του Πανναξιακού:

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Νάξου το 1958 και Απόλλων Νάξου το 1959, ο Γιάννης Ελευθερίου ήταν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Πανναξιακού το 1960, όταν έγινε η συγχώνευση με τον Απόλλωνα. Έπαιξε ποδόσφαιρο μέχρι το 1968 και από εκεί και πέρα εως το 2000 υπηρέτησε τον σύλλογο, είτε σαν προπονητής, είτε σαν μέλος της διοίκησης, είτε σαν πρόεδρος, με πολλές επιτυχίες και τίτλους στο ενεργητικό του. Ο Γιάννης Ελευθερίου είναι ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων μέσα από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, πράγμα που δικαίως οδήγησε την διοίκηση του Πανναξιακού να τον τιμήσει.

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο αφιέρωμα του Πανναξιακού, το οποίο κλείνει με την συγκινητική παρέμβαση του γιου του, γνωστού ηθοποιού, Λευτέρη Ελευθερίου:

Απόντας ο Δήμος Νάξου

Οι μεγάλες επιτυχίες του Πανναξιακού σε ποδόσφαιρο και στίβο, αναφέρθηκαν με το χειροκρότημα να κατακλύζει την κατάμεστη αίθουσα από την οποία δυστυχώς έλαμψε δια της απουσίας του ο Δήμος Νάξου, καθώς ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χώρας, κ. Γιώργος Γιαννάκης ήταν στην αίθουσα με την ιδιότητα του φίλου του Πανναξιακού, αλλά και αυτή του πρώην διοικητικού παράγοντα. 

Σε γενικές γραμμές τα σχόλια δεν ήταν κολακεύτηκα από τους παρευρισκόμενους, ούτε από την διοίκηση της ομάδας που ήθελε κοντά της και τη δημοτική αρχή σε αυτή τη τόσο σημαντική μέρα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Και ο στίβος

Οι φετινές επιτυχίες της Μπελιμπαάκη και του Δημητράκη, αποτελούν το επιστέγασμα των συνεχόμενων διακρίσεων του Πανναξιακού τα τελευταία χρόνια, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν  μικρή και μεγάλη αθλητές που διέπρεψαν την χρονιά που πέρασε.

Σεβασμός, Ανατριχίλα, Δέος

Ρωτήσαμε έναν αγνό Πανναξιακό για τα συναισθήματα του και η απάντηση του τα λέει όλα: «Ανατριχίλα για ''Μπάρτσα'', Σεβασμός για Τσεσμελή, Δέος για Ελευθερίου». Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από 120 περίπου Πανναξιακού, όταν μετά τη λήξη του αγώνα βόλεϊ με τους Μακεδόνες έκαναν την εμφάνιση τους αρκετοί φίλοι που ήθελαν να βρεθούν κοντά στην όμορφη αυτή εκδήλωση, με τους πανηγυρισμούς βέβαια για την πρόκριση να δίνουν και παλμό στη βραδιά.

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Παροναξίας την πίτα ευλόγησε ο πατέρας Δωρόθεος, ενώ ο τυχερός της βραδιάς ήταν ο Δημήτρης Λίκα που κέρδισε το φλουρί!

Οι ευχές των Πανναξιακών

Φωτογραφίες από τη βραδιά

 

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares