Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 09:00

Βρούτσης: «Το ξέφρενο αμπέλι γήπεδο σταματάει - Να γίνει το Καυτανζόγλειο το ΟΑΚΑ της Βορείου Ελλάδας»

Στον νέο νόμο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας αναφέρθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος νόμος εκτός από τις κάμερες και το νέο τρόπο εισόδου με κινητό τηλέφωνο περιλαμβάνει και διάταξη για όσους υποκινούν τη βία με ανακοινώσεις ή αναρτήσεις.

Μετά τη συνάντηση ερωτηθείς για το άνοιγμα των γηπέδων στις 12 Φεβρουαρίου, ο Γιάννης Βρούτσης εξέφρασε ότι η φιλοδοξία που υπάρχει είναι να αξιοποιηθεί το Καυτανζόγλειο και να αποτελέσει το ΟΑΚΑ της Βορείου Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης:

Για το άνοιγμα των γηπέδων: «Ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτό που εκκολάπτεται μέσα στα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Εκεί όπου οργανώνεται η οπαδική συμπεριφορά, η ακραία. Από 13 Φεβρουαρίου -κι αυτό αφορά όλα τα αθλητικά, θα εφαρμοστεί ένας δρακόντειος νόμος - πλαίσιο, με πολύ αυστηρές κυρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι κυρώσεις θα είναι τέτοιες που όσοι παραβούν τον νόμο θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Για την τοποθέτηση και τη λειτουργία καμερών από τις 6 Μαρτίου: «Θα βλέπουν κάθε γωνία του γηπέδου ακόμη και τα αποδυτήρια. Όποιος μπαίνει στο γήπεδο θα ξέρουμε ποιος είναι, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του».

Για το Καυτανζόγλειο και τις βλέψεις της Κυβέρνησης για την αξιοποίησή του: «Φιλοδοξία μας το Καυτανζόγλειο να γίνει το ΟΑΚΑ της Βορείου Ελλάδος. Αυτό που υποσχεθήκαμε τον περασμένο Δεκέμβριο, το κάναμε πράξη. Οι δυο κορυφαίες αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης, το Καυτανζόγλειο στάδιο και το ΕΑΚ, έχουν μια αύξηση στον προϋπολογισμό τους, της τάξεως του 150% το πρώτο και 49% το δεύτερο. Πόροι που έρχονται για πρώτη φορά, πόροι που είναι πρωτοφανής σε αύξηση.

Πρώτον, ασφάλεια σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν θα υπάρξει ξανά ανασφαλής αθλητική εγκατάσταση πουθενά στην Ελλάδα. Δεύτερον, ενεργειακή αναβάθμιση παντού. Φιλοδοξούμε όλα αυτά τα εθνικά αθλητικά κέντρα, τα δυο μεγάλα της Αθήνας, ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, τα δυο μεγάλα της Θεσσαλονίκης, Καυτανζόγλειο και ΕΑΚ, και της Πάτρας να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία, την πρόσβαση των ΑμεΑ, με ειδικό σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου θα συσταθεί μια ειδική επιτροπή με 17 αθλητές με αμαξίδιο, που θα δίνουν πιστοποίηση σε κάθε εθνικό αθλητικό κέντρο, εάν είναι προσβάσιμο. Τα χρήματα θα πάνε μόνο για υφιστάμενες υποδομές. Αρκετά με τα καινούργια. Έχουμε στολίδια αθλητικά κέντρα κι εγκαταστάσεις. Αυτά θα εκσυγχρονίσουμε».

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares