Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 22:10

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Πρόταση για δωρεάν μετακινήσεις των νησιωτικών αθλητικών σωματείων

Πρόταση θεσμοθέτησης πάγιου μέτρου περί δωρεάν μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά με τα επιδοτούμενα πλοία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γ. Λεονταρίτης, η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου στη Σύρο.

Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε πως «το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία απέναντι στους αθλητές των νησιών είναι να μετακινούνται δωρεάν, καθώς η συμμετοχή σε αγώνες και πρωταθλήματα στα νησιά έχει πολύ υψηλό κόστος αφού χρειάζονται απαραίτητα και διανυκτερεύσεις για τους αθλητές».

Συνεχίζοντας, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε πως «έχοντας ισχυρή την πεποίθηση ότι το άρθρο 101 του Συντάγματος περί νησιωτικότητας πρέπει να εφαρμοστεί και για τον αθλητισμό στα νησιά μας, εισηγούμαστε τη θεσμοθέτηση πάγιου μέτρου περί δωρεάν μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα».

Στην πρόταση του κ. Λεονταρίτη, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, ενσωματώθηκε και η προσθήκη που πρότεινε ο Επάρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Γ. Μαργαρίτης για ένταξη των ομάδων στο Μεταφορικό Ισοδύναμο για τις μετακινήσεις τους με τα πλοία των γραμμών ελεύθερης δρομολόγησης.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Την αγάπη μας για τη νεολαία και τον αθλητισμό την έχουμε αποδείξει έμπρακτα με την ανακατασκευή του συνόλου σχεδόν των αθλητικών εγκαταστάσεων στα νησιά μας προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονους αθλητικούς χώρους.

Με την πρόταση που καταθέτουμε, διεκδικούμε την έμμεση οικονομική ενίσχυση εκ μέρους της Πολιτείας των σωματείων μας προκειμένου αυτά να συνεχίσουν να αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα της πιο δύσκολης γεωγραφικά περιοχής της Ευρώπης. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στη νεολαία και τον αθλητισμό».

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares