Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 09:44

Εστία μόλυνσης αποτελούν οι χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων Άνδρου

Εδώ και λίγα χρόνια η Άνδρος αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα που αφορά τη χωματερή.

Έπειτα από μια έντονη νεροποντή, μεγάλο μέρος της χωματερής του νησιού παρασύρθηκε από το ρέμα, με αποτέλεσμα πολλά σκουπίδια να βρεθούν στη θάλασσα. Πέρασαν δυο και πλέον χρόνια κι ακόμη δεν έχει δοθεί λύση από τη Δημοτική Αρχή του νησιού, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλές μικρές χωματερές εδώ κι εκεί. Δύο από αυτές είναι δίπλα σε αθλητικούς χώρους του νησιού. Συγκεκριμένα, η μια βρίσκεται στη Χώρα, δίπλα από το Δημοτικό Στάδιο και το γήπεδο 5x5 και η δεύτερη στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μπατσί.

Αθλητές όλων των ηλικιών επισκέπτονται καθημερινά τους συγκεκριμένους χώρους, προκειμένου να εξασκηθούν στις αθλητικές τους δραστηριότητες και θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Μπάζα, καμένα αντικείμενα, παρατημένες ηλεκτρικές συσκευές και κάθε είδους σκουπίδια παρέα με τα τρωκτικά που κυκλοφορούν, συνθέτουν ένα σκηνικό, κάθε άλλο παρά αθλητικό…

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα δεσμεύτηκε να δώσει άμεσα λύση. Όμως μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχει πάρει κάποια αποτελεσματική απόφαση, αλλά κατάφερε να μετατρέψει τον περιβάλλοντα χώρο των γηπέδων σε νέες χωματερές, δίνοντας τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θελήσει να παρατήσει τα σκουπίδια του εκεί. Από αυτή τη δυνατότητα δεν εξαιρείται κανείς! Ούτε ο οποιοσδήποτε κάτοικος, ούτε βεβαίως η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Το θέμα είναι μεγάλο κι ελπίζουμε να ταλανίζει τη Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς, φαίνεται να απασχολεί περισσότερο τον καθένα από μας που αγωνιά για την πορεία και την εικόνα αυτού του τόπου, την καθαριότητά του και πάνω από όλα για τη διασφάλιση της υγείας όλων μας. Είναι θλιβερό καθημερινά να μειώνεται ο αριθμός των παιδιών που επισκέπτονται αυτούς τους χώρους, γιατί οι γονείς νιώθουμε ανασφάλεια να επιτρέψουμε να περνούν χρόνο εκεί.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares