Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 14:07

Η μεγάλη.. επιστροφή και οι αντιδράσεις!

Ένας ιστορικός τίτλος, αυτός της αθλητικής εφημερίδας Sportime, επέστρεψε σήμερα Σάββατο 24 Ιουνίου, έπειτα από απουσία εννέα ετών, στα περίπτερα όλης της χώρας. Διαβάστε το αποψινό της πρωτοσέλιδο, καθώς και τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Ήδη, η διαφημιστική καμπάνια για την επανέκδοση της «εμβληματικής» για τον αθλητικό Τύπο εφημερίδας, έχει «ανέβει» στο YouTube, με σύντομα και έξυπνα βίντεο, που «παίζουν» με τη... μόδα των «fake news» και με τα «σενάρια μυθοπλασίας» και καταλήγουν στο σλόγκαν «η εφημερίδα των ονείρων σας είναι στα περίπτερα».

Εκδότης της εφημερίδας θα είναι ο Περικλής Γκιόλιας, που έφυγε πριν από λίγο καιρό από την Sportday, ενώ από αυτήν προέρχονται τόσο ο γενικός διευθυντής, Γεράσιμος Μανωλίδης, όσο και ο διευθυντής σύνταξης, Γιάννης Χωριανόπουλος.

Το δημοσιογραφικό δυναμικό της εφημερίδας έχει στελεχωθεί, ενώ η τιμή της είναι ένα ευρώ και θα κυκλοφορεί καθημερινά.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο:

19390877_10209051002144036_526021289161625257_o.jpg

Αντιδράσεις με την επανέκδοση της «Sportime»

Αντιδράσεις, στα social media και από πρώην εργαζομένους της «Sportime» αλλά και από την page «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 1945-2008» που επίσης έκλεισε το 2008 (τελώντας από κοινή ιδιοκτησία με το «Sportime»), με τους εργαζομένους των δύο εφημερίδων να μένουν επί σειρά πολλών μηνών απλήρωτοι. Στην εν λόγω σελίδα έγραψαν, μεταξύ άλλων ότι:

«Με έκπληξη διαβάζουμε σε ενημερωτικά σάιτ και μπλογκ ότι ο Περικλής Γκιόλιας, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής -ή κάτι τέτοιο- της Sportday, ετοιμάζεται να εκδώσει εφημερίδα με τον τίτλο Sportime. Διαβάζουμε επίσης σε σχετικό ρεπορτάζ του συναδέλφου Νίκου Μποζιονέλου στη στήλη των μίντια του γνωστού σάιτ sport24 ότι τον τίτλο του Sportime (και της Ηχούς άραγε;) έχει κατοχυρώσει από το 2015 κάποιος Λεωνίδας Λουκόπουλος του Κωνσταντίνου κάτοικος Γλυφάδας με δικηγόρο τον Χαράλαμπο Κ. Φαγογένη. Μάλιστα ο συνάδελφος έχει αναρτήσει και το σχετικό έγγραφο. Περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ, τον ΠΣΑΤ και τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά σωματεία να ενεργοποιηθούν. Σήμερα είναι η Sportime, αύριο μπορεί να είναι η Αθλητική Ηχώ, μεθαύριο ένας Θεός ξέρει ποια άλλη ιστορική εφημερίδα».

Και καταλήγουν: «Στις δικές μας συνειδήσεις, αυτά τα φύλλα είναι ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Δεν είμαστε νομικοί για να γνωρίζουμε τι τελικά ισχύει για τους τίτλους των εφημερίδων –ειδικά και γενικά-, όμως η επικείμενη έκδοση εφημερίδας υπό τον τίτλο Sportime (ή έστω με ελαφρώς παραλλαγμένο, «φωτογραφικό» τίτλο) εγείρει τεράστιο ηθικό, αν μη τι άλλο, ζήτημα».

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares