Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 22:37

O ΠΑΣΑΠ για τα προνόμια των αθλητών

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της εισαγωγής αθλητών σε ΑΕΙ & ΤΕΙ, το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ οφείλει, απέναντι σε όλους τους αθλητές οι οποίοι με περίσσια αυταπάρνηση αγωνίζονται καθημερινά στα στάδια και τα γήπεδα της χώρας, να δηλώσει την έκπληξη και την απορία του.

Τη στιγμή που δεκάδες αθλητές/τριες κάθε χρόνο επιλέγονται από Πανεπιστήμια της Αμερικής (μέσω αθλητικών υποτροφιών), η εύρεση χορηγών για να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών γίνεται όλο και δυσκολότερη, τα προνόμια των διακριθέντων αθλητών έχουν μειωθεί δραματικά, όλες οι δυτικές χώρες έχουν δημιουργήσει δομές στήριξης των ελίτ αθλητών κα, στην Ελλάδα δείχνουμε να αγνοούμε επιδεικτικά όχι μόνο την πραγματικότητα αλλά και τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών-ΔΣΑ (EU, Guidelines on Dual Careers of Athletes, 2013)

Σύμφωνα με αυτές, οι ενέργειες και πράξεις της Διπλής Σταδιοδρομίας Αθλητών-τριών (ΔΣΑ) συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής 2020 (Europe 2020 Strategy), δηλαδή στην πρόληψη της διαρροής των μαθητών-φοιτητών από το εκπαιδευτικό σύστημα, στην αποφοίτηση μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην επίτευξη υψηλότερων δεικτών απασχολησιμότητας των εν ενεργεία και παλαιών αθλητών και στη διατήρηση περισσότερων αθλητών ενεργών στο αθλητικό σύστημα.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Αθλητικών Οργανισμών και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (AEI) με σκοπό την υποστήριξη της ανάπτυξης και εφαρμογής πολιτικών αναφορικά με τη Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών (οδηγία 27). Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τα ΑΕΙ, σε συνεργασία με αθλητικούς οργανισμούς, να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για εν ενεργεία και παλαιούς αθλητές, όπως προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learnngs) (οδηγία 29).

Προς αυτή την κατεύθυνση, το ΔΣ του ΠΑΣΑΠ με επιστολή του στον Υφυπουργό και τον Γεν. Γραμ. Αθλητισμού ζητά την άμεση δημιουργία ομάδας εργασίας η οποία, με την συμμετοχή και των αθλητών, θα προετοιμάσει τις απαραίτητες εκείνες νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε και η αδικία της απόφασης του ΣτΕ να αποκατασταθεί και η δημιουργία ενός σύγχρονου “συστήματος διευκόλυνσης και αρωγής” των ελίτ αθλητών, να προωθηθεί.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares