Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 10:43

Μα κανένας δεν το γνώριζε;

Κατανοώ ότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα από μία φάση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο λόγος που γράφω είναι γιατί δεν θεωρώ το θέμα μόνο ποδοσφαιρικό, αλλά με προεκτάσεις σε όλα τα θέματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Διαβάζω παντού δημοσιεύματα, ακόμα και σε ξένα ΜΜΕ, που κατηγορούν το διαιτητή του αγώνα Αγγλία-Δανία, γιατί δεν σταμάτησε τον αγώνα επειδή υπήρχαν δύο μπάλες στο γήπεδο. Το δηλώνουν μάλιστα και διεθνείς βετεράνοι ποδοσφαιριστές. Γνωρίζω λοιπόν σε κάποιους που πιθανόν δεν το γνωρίζουν, ότι τουλάχιστον εδώ και μία πενταετία ο κανονισμός ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ, και ο διαιτητής ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος (όπως παλιά) να σταματήσει την εξέλιξη του αγώνα. Αυτό το έκανε η ΟΥΕΦΑ –και καλά έκανε– γιατί, ειδικά τα τελευταία λεπτά των αγώνων, κάποιοι πετούσαν μια δεύτερη μπάλα στο γήπεδο, για να ανακοπεί μια επικίνδυνη για γκολ επίθεση.

Σωστά έκανε λοιπόν ο συγκεκριμένος διαιτητής και συνέχισε το παιχνίδι, γιατί φαίνεται ξεκάθαρα ότι κανείς παίκτης της Δανίας δεν επηρεάσθηκε από τη δεύτερη μπάλα. Είναι αδιαπραγμάτευτα οφθαλμοφανές ότι όλοι οι Δανοί ποδοσφαιριστές κυνηγούν να ανακόψουν τον παίκτη της Αγγλίας που είχε στα πόδια του την μπάλα του αγώνα.

Ο λόγος που γράφω αυτά τα ολίγα, για να το συνδέσω και με την πρώτη μου παράγραφο, είναι ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ. Γιατί δεν είπαν κάτι περί αυτού οι παρουσιαστές του αγώνα; Δεν το γνώριζαν; Πολύ πιθανόν, αλλά κανείς δεν τους ενημέρωσε μέχρι το τέλος του αγώνα; Γιατί σήμερα μεγάλα ΜΜΕ, σε όλες τις μορφές τους, συνεχίζουν να το αναπαράγουν; Είναι δυνατόν να το ξέρω εγώ και κανείς άλλος να μην το γνωρίζει; Φυσικά όχι.

Πριν γράψω για το θέμα επικοινώνησα τηλεφωνικά με φίλους και γνωστούς διαιτητές. Τους ρώτησα μήπως υπάρχει καμία ακόμη πιο νέα αλλαγή στον κανονισμό. Όλοι μου είπαν όχι και επιβεβαίωσαν όλα όσα σας ανέφερα για την αλλαγή πριν πέντε και πλέον χρόνια.

Πέραν του αρχικού ερωτήματός μου «Μα κανένας δεν το γνώριζε;» καταλαβαίνεται πόσα ερωτήματα «γεννιόνται»; Και δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικά. Πως να μην μπερδευτεί ένας λαός (παγκοσμίως) όταν δεν γράφονται ούτε τα αυταπόδεικτα. Μετά, το παιδί μου, και κυριολεκτώ, μου λέει: «Μα μπαμπά το διάβασα στο (τάδε επώνυμο site…)».

Πέτρος Κένερ

Καθηγητής-Προπονητής Ποδοσφαίρου

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares