Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 14:02

Εξαγοράζει ξενοδοχείο σε Μύκονο ή Σαντορίνη ο Κριστιάν Ρονάλντο;

Η αδυναμία που δείχνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται. Ο ποδοσφαιρικός σούπερ σταρ της Γιουβέντους επισκέπτεται αρκετά συχνά τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές του διακοπές – ή ένα μέρος αυτών, για την ακρίβεια- και μάλιστα την τελευταία του μεταγραφή είχε κλείσει στο Costa Navarino.

Θα μπορούσε, όμως, αυτή η αγάπη του για τον ήλιο και τις θάλασσες της να τον οδηγήσει σε μια μεγάλη επένδυση; Στην κατασκευή ενός ξενοδοχείου στην Ελλάδα;

Ακόμα και αν υπάρχει μια τέτοια σκέψη, πιθανότατα η υλοποίησή της θα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο

Πολλά κυκλοφορούν ως φήμες, μια από τις οποίες ήθελε την αλυσίδα Pestana CR7 hotels να εξετάζει άμεσα το ενδεχόμενο της δημιουργίας (ή εξαγοράς) ξενοδοχειακής μονάδας στην Μύκονο, με εναλλακτικές επιλογές την Κρήτη και την Σαντορίνη. Κατά πόσο ισχύει μια τέτοια εκδοχή;

Χωρίς να επιβεβαιώνεται, αλλά και χωρίς να διαψεύδεται το συγκεκριμένο σενάριο στην παρούσα φάση, οι προτεραιότητες του Πορτογάλου άσου και του συνεταίρου του (κατά 50%-50%), του παιδικού φίλου, συμπατριώτη του και μεγαλοξενοδόχου, Dionisio Pestana είναι διαφορετικές αυτή την εποχή.

«Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας. Προς το παρόν, εστιάζουμε στα ξενοδοχεία μας που άνοιξαν πρόσφατα: στην Μαδρίτη και τη Νέα Υόρκη. Άλλα προγραμματισμένα μελλοντικά μας projects είναι το Μαρακές, το Παρίσι και το Μάντσεστερ. Αν έχετε περαιτέρω απορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Με ευγενικούς χαιρετισμούς από τη Λισαβόνα…», ήταν η επίσημη απάντηση που έλαβε το newmoney από το Pestana Hotel Group.

Η ερώτηση τέθηκε ευθέως –μέσω e mail- αν η αλυσίδα Pestana CR7 συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα στα σχέδια της, με αναφορά στην κοσμοπολίτικη Μύκονο ή αν εξετάζεται αντίστοιχη επένδυση σε άλλο νησί ή άλλο μέρος.

Η… επιμονή δεν έφερε άλλο αποτέλεσμα. Σε νεότερη αλληλογραφία διευκρινίσθηκε μόνο ότι τα φετινά openings είναι 3 και τα επόμενα ξενοδοχεία, σε αυτό το στάδιο, θα ανοίξουν σε Μάντσεστερ και Παρίσι. Συνεπώς ακολουθεί αυτό του Μαρακές ως το ’22…

Ξένα media κάνουν λόγο για ενδεχόμενη επέκταση των Pestana CR7 hotels και στο Ντουμπάι.

Το βέβαιο είναι ότι ύστερα από μια δύσκολη περίοδο και την ώρα που δεν γνωρίζει αν θα παίζει τη νέα σεζόν στην Vecchia Signora ή σε άλλη ομάδα, ο …κροίσος των γηπέδων ανεβάζει τους ρυθμούς των τουριστικών επενδύσεων του, κατευθύνοντας προς τον ξενοδοχειακό κλάδο ένα μερίδιο των μυθικών κερδών που του έχει αποφέρει η πολύχρονη ποδοσφαιρική καριέρα του, από συμβόλαια και χορηγούς – και υπολογίζονται συνολικά άνω του 1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα με τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του, ο CR7 εμφανίσθηκε να είχε επενδύσει για αρχή 40 εκατ. ευρώ στη συνεργασία του με τον Pestana, ωστόσο το ποσό μάλλον θεωρείται πλέον μικρό…

Η κρίση και τα 4+3 hotels

Το πρώτο ξενοδοχείο με το προσωπικό brand του Κριστιάνο Ρονάλντο (Pestana CR7), όταν ήταν τότε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε τα εγκαίνια του τον Ιούλιο του 2016 στην περιοχή Funchal της γενέτειρας του Μαδέιρα στην Πορτογαλία, σε συνεργασία με τον όμιλο Pestana Hotel Group και λίγο αργότερα προστέθηκε το δεύτερο, στην Λισσαβόνα.

Η μακρά οικονομική κρίση και στην συνέχεια το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού προκάλεσαν ανατροπές στα πλάνα και τα χρονοδιαγράμματα στις τουριστικές business του 36χρονου, σήμερα, άσου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι προγενέστερες πληροφορίες τοποθετούσαν τα openings σε Μαδρίτη και Νέα Υόρκη το 2017 και τελικώς πραγματοποιήθηκαν μόλις φέτος. Αυτό στο Παρίσι, επίσης, ήταν να ανοίξει τις πόρτες του αρχές του 2021, μα πήγε πίσω.

Δεν είχαν λείψει, άλλωστε και κινδυνολογίες για πιθανά λουκέτα στις εν λειτουργία μονάδες του λόγω της πτώσης των εσόδων τους, που δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ…

Κι επειδή ακριβώς λέγονται και γράφονται πολλά κατά καιρούς για τα επιχειρηματικά σχέδια του «Βασιλιά της μπάλας», αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι στην προκειμένη περίπτωση οι πληροφορίες προέρχονται από την πιο έγκυρη πηγή.

Στο συγκεκριμένο timing το portfolio των CR7 και Dionisio Pestana μετρά 4 ξενοδοχεία, με την προοπτική να αυξηθούν σύντομα σε 7 και μελλοντικά να ανέβει ο αριθμός τους περισσότερο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας παρείχε η διοίκηση του πορτογαλικού ομίλου, το 9όροφο Pestana CR7 Gran Vía Madrid με δυναμικότητα 168 δωματίων και τιμές που ξεκινούν από τα 90 ευρώ, άρχισε να δέχεται τους πελάτες του από τις 7 Ιουνίου, μετά από μια μακρά αναμονή για την χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια και την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας.

Θεωρείται δε, το πρώτο Pestana CR7 Lifestyle Hotel εκτός Πορτογαλίας και φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία των ξενοδοχείων της αλυσίδας σε Λισαβόνα και Funchal.

Με διαφορά ενός μήνα ήρθε το δεύτερο φετινό opening στις 7 Ιουλίου, με το Pestana CR7 Times Square των 176 δωματίων στις ΗΠΑ, μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από τα κύρια αξιοθέατα της Νέας Υόρκης με θέα στον ποταμό Hudson και τιμές από 99 δολάρια συν φόρους.

Costa Navarino και Μύκονος

Μεσσηνία, Μύκονος και παλαιότερα η Ρόδος, η Ελούντα και το Πόρτο Χέλι αποτέλεσαν… σταθμούς των χλιδάτων καλοκαιρινών διακοπών του Κριστιάνο Ρονάλντο, ξοδεύοντας κάθε φορά δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να νοικιάσει πολυτελείς βίλες και γιοτ.

Τον Ιούλιο του 2018 ταξίδεψε ως την Μεσσηνία με ιδιωτική πτήση ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, για να συναντήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο Costa Navarino, να συμφωνήσει μαζί του και να υπογράψουν το «χρυσό» συμβόλαιο της μεταγραφής του στην φημισμένη ιταλική ομάδα.

Πέρσι, προέκυψε… διαρροή ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο (φέρεται να) αγόρασε όχι μια, αλλά δυο βίλες, μια εμβαδού 1.100 τ.μ. και μια μικρότερη 120 τ.μ. στο Costa Navarino.

Το ότι προτίμησε οικογενειακώς το ίδιο τουριστικό συγκρότημα για την θερινή ξεκούραση και αναψυχή του για δυο συνεχόμενες χρονιές τροφοδότησε τις φήμες.

Τα προηγούμενα χρόνια, διάφοροι κύκλοι είχαν χρεώσει στον Πορτογάλο «αστέρα» την αναζήτηση luxury ακινήτου σε κάποιο από τα αγαπημένα του ελληνικά θέρετρα ή και στα νότια προάστια της Αττικής. (σ.σ. Υπήρχε και η πληροφορία ότι γνωστοί μεσίτες του είχαν προμηθεύσει λίστες με προτεινόμενες επαύλεις…).

Μια επιχειρηματική επένδυση στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι, φυσικά, κάτι «άλλο». Ανεπίσημες συζητήσεις θέλουν τους ανθρώπους της αλυσίδας στην οποία είναι συνέταιρος να αποκαλούν «καταπληκτικό προορισμό» την Ελλάδα και να εκφράζουν την ευχή ότι αυτή θα αποκτήσει προσεχώς ένα ξενοδοχείο και εδώ. Σε αυτή την χρονική περίοδο, «κρατάμε» την επίσημη θέση του ομίλου…

Ο CR7 ήδη στρέφει σιγά, σιγά το βλέμμα του στην επόμενη μέρα της καριέρας του και όπως είχε πει τότε που άνοιξε το πρώτο του ξενοδοχείο: «Η δουλειά μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο, αλλά η ζωή μου δεν θα είναι πάντα αυτή. Οφείλω να σκεφτώ το μέλλον μου και την οικογένειά μου».

Πηγή: newmoney.gr

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares