Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 15:04

Οι 5 κορυφαίοι νατουραλιζέ που έχουν αγωνιστεί στο Eurobasket

Με αφορμή την έναρξη του Eurobasket 2022, σας παρουσιάζουμε 5 κορυφαίους νατουραλιζέ παίκτες που αγωνίστηκαν στην ιστορία της διοργάνωσης.

Έφτασε η ώρα το Eurobasket 2022!

Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί από 1-18 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις χώρες (Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία, Γερμανία), με την Εθνική Ελλάδος να δίνει το «παρών», καθώς θα αγωνιστεί στον τρίτο όμιλο που θα φιλοξενηθεί στο Μιλάνο με αντιπάλους στην πρώτη φάση τις Ιταλία, Κροατία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία και Εσθονία.

Από το φετινό Eurobasket δεν λείπουν και οι νατουραλιζέ παίκτες, οι οποίοι ουσιαστικά εκπροσωπούν μία χώρα διαφορετική από αυτή που κατάγονται, αφού πρώτα έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Επί της ουσίας, κάθε Εθνική Ομάδα έχει την ευκαιρία να προσθέσει έναν ποιοτικό παίκτη στη θέση όπου παρουσιάζεται ανάγκη, ενώ και από την πλευρά του ο παίκτης, ως κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου, θα ανεβάσει τη χρηματιστηριακή του αξία και μέσα από ένα σημαντικό τουρνουά ίσως προκύψει κάποια μεταγραφή.

Παρακάτω ακολουθούν 5 κορυφαία ονόματα νατουραλιζέ παικτών που έχουν αγωνιστεί στην ιστορία του Eurobasket, έχοντας αποκτήσει το διαβατήριο της εκάστοτε χώρας:

5. Ντόντε Ντρέιπερ (Κροατία)

O Ντόντε Ντρέιπερ υπήρξε κομβικός παίκτης στο Eurobasket 2013 για την Κροατία, η οποία έφτασε μέχρι την 4η θέση στο τουρνουά που διεξήχθη στη Σλοβενία.

Γεννημένος το 1984 στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών ο Ντρέιπερ αγωνίζεται από το 2008 στην Ευρώπη, παίζοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 2012 έως το 2014. Στο Eurobasket της Σλοβενίας μέτρησε κατά μέσο όρο 5,8 πόντους και 2,7 ασίστ

4. Μπο ΜακΚάλεμπ (Βόρεια Μακεδονία)

Ο Μπο ΜακΚάλεμπ εντάχθηκε στην ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας το 2010 και το 2011 την οδήγησε μέχρι την 4η θέση του Eurobasket 2011. Εκεί, η Βόρεια Μακεδονία, έχοντας και τον Πέρο Άντιτς, απέκλεισε τους οικοδεσπότες Λιθουανούς αλλά λύγισε κόντρα στην Ισπανία, καταλαμβάνοντας την 4η θέση του τουρνουά.

Ο γεννημένος στη Νέα Ορλεάνη ΜακΚάλεμπ, ο οποίος είχε πραγματοποίησει εντυπωσιακές εμφανίσεις στη Euroleague με τις Παρτιζάν και Σιένα, σημείωσε κατά μέσρο όρο 21.4 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και είχε 3.7 ασίστ ανά παιχνίδι στο τουρνουά.

3. Γουέιν Μπράμπεντερ (Ισπανία)

Ο Γουέιν Μπράμπεντερ γεννήθηκε στην Αμερική, αλλά πολιτογραφήθηκε Ισπανός, κάνοντας μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Αγωνίστηκε από το 1967 μέχρι το 1983 στη Ρεάλ Μαδρίτης κατακτώντας 4 φορές τη Euroleague, ενώ πήρε 13 πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα στην Ισπανία.

Με την Εθνική Ισπανίας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Eurobasket 1973, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις και αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης (στα 28 του τότε), μετρώντας κατά μέσο όρο 19.7 πόντους ανά παιχνίδι.

2. Άντονι Ράντολφ (Σλοβενία)

Ο γεννημένος στη Γερμανία Αμερικανός Άντονι Ράντολφ κατέκτησε με τη Σλοβενία το Eurobasket το 2017 κι έγινε ο τρίτος διαδοχικά νατουραλιζέ που στέφεται Πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Αμερικανός ψηλός της Ρεάλ ήταν ένας από τους νατουραλιζέ του τουρνουά και η συνεισφορά του ήταν καταλυτική το 2017, καθώς ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με 11.7 πόντους και 5.2 ριμπάουντ μέσο όρο.

1. Τζέι Αρ Χόλντεν (Ρωσία)

Αδιαμφισβήτητα στην κορυφή δεν θα μπορούσε να μη βρίσκεται ο Τζέι Αρ Χόλντεν, ο οποίος… τάραξε τα νερά το 2007 όταν οδήγησε τη Ρωσία στην κορυφή της Ευρώπης.

Γεννημένος στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, ο Χόλντεν πολιτογραφήθηκε Ρώσος το 2003 με προεδρικό διάταγμα και το 2007 ήταν το δικό του σουτ στον τελικό του Eurobasket κόντρα στην Ισπανία που έστεψε πρωταθλήτρια τη Ρωσία. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο (και μοναδικό έως σήμερα) χρυσό μετάλλιο των Ρώσων.

 

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares