Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 19:58

Υπόθεση: Γκάρι Λίνεκερ

Ο Γκάρι Λίνεκερ, ο πρώην στράικερ της Λέστερ, της Μπαρτελόνα και της Τότεναμ, και αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας επί σειρά ετών, ήταν αν μη τι άλλο τα χρόνια που αγωνιζόταν, ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και ο ορισμός του δεινού σκόρερ. Συγκροτημένος, ενθουσιώδης, σκεπτόμενος, μα και ατίθασος, μάτωνε τα αντίπαλα δίχτυα δίχως έλεος.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια όμως, βγάζει το ψωμί του ως μέλος της κορυφαίας αθλητικής εκπομπής ‘’Match of the Day’’ που παρουσιάζεται στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Η έντονη προσωπικότητα του Γκάρι Λίνεκερ είναι γνωστή σε όλους όσους τον παρακολουθούν στα τηλεοπτικά δρώμενα και είναι μάλλον γνωστό σε όλους ότι ο Γκάρι Λίνεκερ δεν κοπιάρεται, δεν μπαίνει σε καλούπια, δεν αντιγράφεται. Ποτέ επίσης, ο Λίνεκερ δεν μασούσε τα λόγια του.

Τα στοιχεία αυτά της προσωπικότητάς του, ο Λίνεκερ τα πλήρωσε, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ‘’μένοντας εκτός αποστολής’’ απ’ το ‘’Match of the Day’’. Ο Λίνεκερ στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter κατέκρινε έντονα τη μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης. Οι υπεύθυνοι του καναλιού θεώρησαν ότι αυτό ερχόταν σε αντίθεση με τη ‘’λογική’’ του δικτύου, και αποφάσισαν να τον κρατήσουν στον ‘’πάγκο’’.

Παρουσιαστές, σχολιαστές, δημοσιογράφοι, μα και πρώην ποδοσφαιριστές, όπως ο Άλαν Σίρερ και ο Ίαν Ράιτ, αποφάσισαν να απέχουν από τις εκπομπές τους και από τα πάνελ που συμμετείχαν, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Λίνεκερ. Το πρόγραμμα του σταθμού αναστατώθηκε και οι συνάδελφοι του Γκάρι δεν έκαναν πίσω. Μεγάλο επίσης μέρος της κοινής γνώμης στήριξε τον Λίνεκερ.

Οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού δικτύου τελικά λογικεύτηκαν και ζήτησαν απ’ τον Γκάρι Λίνεκερ να σηκωθεί απ’ τον ‘’πάγκο’’. Και νάτος τώρα που δένει τα κορδόνια του και ετοιμάζεται κάνοντας ζέσταμα δίπλα στο σημαιάκι του κόρνερ, να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Ο Γκάρι Λίνεκερ αδημονεί να εισέλθει στον χώρο εργασίας του για μία ακόμα φορά και να σκοράρει ευφάνταστα και ουσιαστικά. Αυτός, ποιος άλλος; Αυτός, που ήταν το δεκάρι της Αγγλίας, στο ιστορικό ματς εναντίον της Αργεντινής του Μαραντόνα. Μάλλον δεν αποχωρούν τόσο εύκολα οι ‘’θρύλοι’’ απ’ τις ‘’θρυλικές’’ εκπομπές…

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ
Μανόλης Κατεινάς

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1975. Μεγάλωσα στον Ταύρο και κατάγομαι από την Απείρανθο της Νάξου.

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιμορφώθηκα στην Αθλητική Δημοσιογραφία στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ίδιου Πανεπιστημίου.

Έχω επίσης γράψει τέσσερα λογοτεχνικά βιβλία και έχω συμμετάσχει σε πολλές συλλογές Ελλήνων λογοτεχνών.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares