Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 10:07

Ευκαιρίες και παγίδες για την εθνική μας ομάδα

Η προσθήκη του Nations League στην εξίσωση, εκτός από στοιχηματικές ευκαιρίες για το στοίχημα στο ποδόσφαιρο, έχει να δώσει δεύτερες ευκαιρίες σε πολλές ομάδες για πρόκριση. 

Η χώρα μας έχει ξεκινήσει πολύ καλά στην διοργάνωση, ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει το μεγαθήριο που είναι η Γαλλία καθώς και την πάντα επικίνδυνη Ολλανδία. Επομένως, το κυνήγι της πρώτης ή πιο ρεαλιστικά της δεύτερης θέσης είναι κάτι όχι και τόσο εύκολο. 

Και εδώ έρχεται η πολύ καλή πορεία της Ελλάδας στο Nations League για να ‘βγάλει τα κάστανα από την φωτιά’. Σε περίπτωση που αποκλειστούμε στην φάση των προκριματικών, μπορούμε να προκριθούμε δίνοντας 2 αγώνες ως πρώτοι ομίλου στο γκρουπ C του Nations League. Αρκεί δηλαδή να κερδίσουμε την Τουρκία σε ένα ματς και τον νικητή από το Γεωργία-Καζακστάν.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι έχουμε 2 δρόμους προς την τελική φάση του Euro 2024, που αν είμαστε σοβαροί και ψύχραιμοι έχουμε μεγάλες πιθανότητες να συμμετέχουμε στην μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό το Euro για την Ελλάδα;

Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει πολλά χρόνια να περάσει σε τελική φάση Euro (από το 2012), κάτι το οποίο ευελπιστούμε να λάβει τέλος την χρονιά που έρχεται. Μετά από πολλές απογοητευτικές εμφανίσεις, φαίνεται ότι η εθνική μας έχει ένα σταθερό πλάνο και μια νέα φουρνιά παικτών που θέλει να σηκώσει την εθνική Ελλάδος στις πλάτες της. Το σύνολο του Πογιέτ θα πρέπει να αναλογιστεί την σημασία της πρόκρισης στο Euro 2024, καθώς κάτι τέτοιο θα καθορίσει το μέλλον της εθνικής μας ομάδας, και σίγουρο το αν θα συνεχίσει ή όχι να μανατζάρει την ομάδα.  

Μετά από την κορυφαία εθνική του 2004 και την άκρως ανταγωνιστική του 2012, όλοι έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι αποκλεισμούς και ταπεινωτικές ήττες από ημιεπαγγελματικές ομάδες, όπως τα Νησιά Φερόε. Η εθνική από σύμβολο υπερηφάνειας έχει καταλήξει παντελώς αδιάφορη.

Οι ευκαιρίες υπάρχουν, το σύνολο των ποδοσφαιριστών είναι ταλαντούχο και με ονόματα όπως οι Τσιμίκας, Βλαχοδήμος, Μπακασέτας, Πέλκας και Παυλίδης που έχουν δοκιμαστεί σε άκρως ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και μπορούν να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους. 

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν μπορούμε να ξανά χαμογελάσουμε και η επιστροφή του ‘Πειρατικού’ γίνει πραγματικότητα.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares