Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 21:57

Τρομερή ανατροπή και χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Νέων στο Eurobasket U20!

Σπουδαία επιτυχία της Εθνικής Νέων Ανδρών που φέρνει μετάλλιο στο ελληνικό μπάσκετ μετά από έξι χρόνια, επικρατώντας του Βελγίου στην παράταση του μικρού τελικού 68-64 για το Eurobasket U20.

Το 31ο μετάλλιο στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ, κατέκτησε η Εθνική ομάδα νέων ανδρών. Οι νεαροί αθλητές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, παρά την απογοήτευση απ’ τη βαριά ήττα στον ημιτελικό με τη Γαλλία, επικράτησαν στον μικρό τελικό του Βελγίου με 68-64 παρότι έμοιαζαν να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Κι όλα αυτά στην παράταση.

Το χρυσό μετάλλιο κατακτήθηκε απ’ τα παιδιά του Παπαδόπουλου. Με εκπληκτική άμυνα και επιστρέφοντας απ’ το -12 του τρίτου δεκαλέπτου. Διαφορά μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς τη δυσκολία στο σκοράρισμα της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως έτσι η Ελλάδα επιστρέφει σε βάθρο σημαντικής διοργάνωσης στο μπάσκετ, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια. Σε όλες τις ηλικίες.

Το ματς σε γενικές γραμμές ήταν κακό, οι Βέλγοι ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκειά του και η Εθνική μας έδειχνε νευρική. Με αντεπίθεση διαρκείας και σκληρή άμυνα η Εθνική ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στον κρίσιμο έξτρα χρόνο, η Ελλάδα συνέχισε να είναι γεμάτη ενέργεια στην άμυνα και κατάφερε τελικά να πάρει το μετάλλιο που τόσο ήθελε κόντρα στους Βέλγους.

Ζούγρης με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής, ενώ από 13 είχαν Μπαζίνας και Πλωτάς. 10 σημείωσε ο Μαντζούκας. Για τους Βέλγους οι μόνοι διψήφιοι ήταν οι Ντε Ρίντερ και Μενές.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17, 33-43, 40-52, 56-56κ.α., 68-64.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares