Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 14:33

Το ποδοσφαιρικό παραμύθι του Γιόναταν Γιόχανσον

Πέρυσι τέτοια εποχή ο σουηδός Γιόναταν Γιόχανσον, φορούσε φόρμα εργασίας, τραβούσε καλώδια, άλλαζε πρίζες και έστηνε ηλεκτρολογικούς πίνακες.

Και πολύ καλά έκανε, γιατί εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος στη Νορβηγία. Φέτος, πριν από λίγες μόλις μέρες, βοήθησε την  άσημη Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε να αποκλείσει τη διάσημη ουγγρική Φερεντσβάρος, από τη θέση του τερματοφύλακα, προχωρώντας με την ομάδα του στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

   O Γιόχανσον είχε παρατήσει το ποδόσφαιρο, έχοντας περάσει από 12 ομάδες στην καριέρα του, και δούλευε πλέον ως ηλεκτρολόγος, μέχρι ο Νορβηγός προπονητής και άλλοτε συμπαίχτης του στην Μόλντε, Μάγκνε Χόσετ, να του ζητήσει πριν από τρεις μήνες περίπου, κι ενώ εργαζόταν στο Όσλο, να τα παρατήσει όλα και να έρθει στο ψαροχώρι που δούλευε ως προπονητής, σε ένα μέρος 5.000 κατοίκων, στη σχεδόν «ερασιτεχνική» Κλάκσβικ, σαν δεύτερος τερματοφύλακας. Ο Γιόχανσον, ενώ ήταν πλέον απόλυτα ευχαριστημένος με τη δουλειά του, κι ενώ είχε εγκαταλείψει για δύο χρόνια το ποδόσφαιρο, αποφάσισε έπειτα από πολλή σκέψη, να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία.

   Απέναντι στην ουγγρική Φερεντσβάρος, πρώην ομάδα των Μπούκοβι, Ντέταρι, Εστερχάζι, ο Γιόχανσον αγωνιζόμενος ως βασικός κατέβασε τα ρολά σε δύο παιχνίδια, ενώ προχτές απέναντι στην πρωταθλήτρια Σουηδίας Χάκεν, ο Γιόχανσον έπιασε το 5ο πέναλτι, στέλνοντας την ομάδα του, την μικρή ομάδα ενός νησιού, στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εξασφαλίζοντάς της έτσι θέση, τουλάχιστον στους ομίλους του Conference League.  

   Ένα παραμύθι λοιπόν ποδοσφαιρικό και όχι μόνο, έχει ήδη γεννηθεί, γραμμένο όχι από τον Δανό παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αλλά εμπνευσμένο από τα Νησιά Φερόε, που ανήκουν διοικητικά στη Δανία. Μια ιστορία απίστευτη, συγκινητική, ρομαντική, που μας θυμίζει για μία ακόμα φορά ότι στο ποδόσφαιρο, αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα, τα πάντα μπορούν να συμβούν, τα παραμύθια είναι εδώ και υπάρχουν ακόμα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το παραμύθι του Γιόναταν Γιόχανσον και της άγνωστης Κλάκσβικ συνεχίζεται, κι είναι αναμφισβήτητα ένα παραμύθι που δεν έχουν γραφτεί ακόμα οι τίτλοι τέλους του…  

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ
Μανόλης Κατεινάς

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1975. Μεγάλωσα στον Ταύρο και κατάγομαι από την Απείρανθο της Νάξου.

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιμορφώθηκα στην Αθλητική Δημοσιογραφία στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ίδιου Πανεπιστημίου.

Έχω επίσης γράψει τέσσερα λογοτεχνικά βιβλία και έχω συμμετάσχει σε πολλές συλλογές Ελλήνων λογοτεχνών.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares