Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 09:46

Σοκ στη Φιλαδέλφεια: Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ από τη δολοφονική επίθεση χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τραγικό επίλογο είχαν οι αιματηρές συμπλοκές μεταξύ οπαδών μετά τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, παραμονή του αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ένας 22χρονος φίλος της «Ένωσης», ονόματι Μιχάλης από την Ελευσίνα, υπέκυψε στα τραύματά του μετά από χτυπήματα που δέχτηκε με αιχμηρό αντικείμενο (πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλαπλές μαχαιριές στο βραχιόνιο), όπως ενημέρωσε η αστυνομία. «Βραδινές ώρες εξωτερικά του γηπέδου ‘’OPAP ARENA’’ στην Νέα Φιλαδέλφεια μετά από συμπλοκή μεταξύ οπαδών, τραυματισμένο άτομο από αιχμηρό αντικείμενο διεκομίσθη σε νοσοκομείο οπού υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση Δ.Α.Α.».

O νεαρός φίλος της ΑΕΚ διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν ήταν δυνατό να σταματήσει η αιμορραγία και έχασε τη μάχη... Αρχικά υπήρχε φήμη και για δεύτερο νεκρό, ωστόσο-ευτυχώς-διαψεύστηκε. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν κι άλλοι οπαδοί, με την ένταση να ανεβαίνει στο κόκκινο καθώς άνθρωποι των θυμάτων έσπευδαν στο χώρο στον οποίο συστεγάζονταν αρκετοί από τους χούλιγκαν που έκαναν την επίθεση και τραυματίστηκαν επίσης. Συνολικά, τραυματίστηκαν στα επεισόδια εννέα άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένας 17χρονος από πέτρα στο κεφάλι. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες, οι οποίοι νοσηλεύονται.

Τα φρικτά επεισόδια προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ταξίδεψαν για ώρες ανενόχλητοι από το Ζάγκρεμπ με κομβόι δεκάδων αυτοκινήτων, μαζί με Έλληνες που τους «ενίσχυσαν» αριθμητικά στην Αθήνα. Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη. Εκεί οι Κροάτες επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA και εκμεταλλευόμενοι την απουσία και αδράνεια των αρχών, οι Κροάτες έκαναν «ντου» στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου κατά τις 23:00, λίγη ώρα αφού είχε αποχωρήσει από το χώρο και η αποστολή της ομάδας τους που έκανε προπόνηση στην Opap Arena. Αφού τραμπούκισαν και προκαλούσαν αρκετούς θαμώνες, άρχισαν να διαπληκτίζονται με οπαδούς της ΑΕΚ που έσπευσαν στην περιοχή. Προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα, επιχείρησαν να εισβάλουν στο γήπεδο και προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.

Στο σημείο έφτασαν δυστυχώς με μεγάλη καθυστέρηση ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν σε 96 προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα. Oι 88 είναι στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο. Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες για τα σοβαρά επεισόδια.
Υπό τη σκιά της τραγικής είδησης του θανάτου του φιλάθλου της ΑΕΚ είναι άγνωστο αν η διοργανώτρια αρχή και η ΕΛ.ΑΣ θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα (8/8, 21:45). Πάντως τα περιθώρια για αναβολή δεν είναι μεγάλα, καθώς το καλεντάρι της UEFA στα προκριματικά είναι πολύ «σφικτό». Αυτό όμως μάλλον είναι το τελευταίο που έχει σημασία αυτή την ώρα.

Πηγη: sport-fm.gr

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares