Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 13:22

«Ασημένιος» ο Μαυρομάτης, 3ος ο Κωστελίδης στο Skopje Junior European Cup

Δύο μετάλλια, στην ίδια κατηγορία σωματικού βάρους, ήταν ο απολογισμός του ελληνικού τζούντο στο Skopje Junior European Cup 2023 που διεξήχθη στη Βόρεια Μακεδονία. Ο Παύλος Αβραάμ Μαυρομάτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο των +100 κιλών, την ίδια στιγμή που ο Ιωάννης Κωστελίδης ήταν τρίτος επίσης στα υπερβαρέα.

Την 5η θέση στα -73 κιλά κατέλαβε ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, ενώ πέμπτος κατετάγη και ο Σταύρος Δούμας στα -81 κιλά.

Παρουσία σε τέσσερις τελικούς, τρεις εκ των οποίων στη διαδικασία των ρεπεσάζ, είχε η Ελλάδα στη διοργάνωση των Σκοπίων, με τον τελικό απολογισμό των δύο μεταλλίων και των δύο πέμπτων θέσεων να κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός αλλά και ελπιδοφόρος για τη νέα γενιά αθλητών και αθλητριών.

Το πρώτο του διεθνές μετάλλιο, ασημένιας απόχρωσης, κατέκτησε ο Παύλος Αβραάμ Μαυρομάτης. Ο Έλληνας τζουντόκα με δύο σερί νίκες έφτασε μέχρι τον τελικό των υπερβαρέων όπου εκεί γνώρισε την ήττα από τον Αμερικανό Σεμενένκο, φτάνοντας στη μεγαλύτερη έως τώρα διάκριση της καριέρας του.

Αναφορικά με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Ιωάννης Κωστελίδης, επίσης στα +100 κιλά, με απολογισμό μία νίκη σε δύο αγώνες, ήταν το 2ο μέσα στο 2023 (μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U18 της Νάπολης τον περασμένο Φεβρουάριο) αλλά το πρώτο του στην ηλικιακή κατηγορία των U20.

Ο «χάλκινος» Παγκόσμιος πρωταθλητής στους U18, Δημήτρης Γιαννόπουλος, με τρεις σερί νίκες έφτασε μέχρι τον ημιτελικό των -73 κιλών, όμως περιορίστηκε στην 5η θέση μετά τις ήττες από τον Καναδό Τσατσαλασβίλι στον ημιτελικό και από τον Βούλγαρο Πάλεφ στα ρεπεσάζ. Την ίδια ακριβώς τύχη είχε και ο Σταύρος Δούμας στα -81 κιλά.

Τρεις σερί νίκες και πρόκριση στην τετράδα, όμως δεν κατέστη δυνατό να μπει στα μετάλλια μετά τις ήττες από τον Σέρβο Κρούγισιτς στα ημιτελικά και από τον Σέρβο Μιλάνοφ στον τελικό της «δεύτερης ευκαιρίας».

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares