Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 17:00

Απόφαση-σταθμός για το ποδόσφαιρο: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τη European Super League

Η European Super League δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο απεφάνθη πως η UEFA και η FIFA έδρασαν παράνομα στην προσπάθεια να μπλοκάρουν τη δημιουργία και τη λειτουργία της. Ουσιαστικά ανοίγεται ο δρόμος για τη European Super League να δημιουργήσει το δικό της… λαμπερό πρωτάθλημα - Το νέο φορμάτ της European Super League με 64 ομάδες.

Θα αλλάξει η εικόνα του ποδοσφαίρου, όπως την γνωρίζαμε εδώ και δεκαετίες; Τεράστια ήττα γνώρισαν UEFA και FIFA από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, αφού έκανε δεκτή την προσφυγή της Α22, που εκπροσωπεί τη European Super League, κατά του μονοπωλίου των δυο διεθνών Ομοσπονδιών.

Βάσει των όσων έγιναν γνωστά από την απόφαση, οι κανονισμοί της UEFA και το μονοπώλιο που ασκεί πηγαίνουν κόντρα στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας πως -μαζί με τη FIFA- καταχράστηκαν τη δεσπόζουσα θέση τους στο άθλημα.

“Ούτε η UEFA ούτε η FIFA μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις σε συλλόγους που συμμετέχουν σε εναλλακτικές διοργανώσεις”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ετυμηγορία!

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο δίνει έτσι το δικαίωμα στη European Super League, να προχωρήσει τα πλάνα τα οποία είχε για τη δημιουργία ενός δικού της πρωταθλήματος, που θα έχει τη “λάμψη” και τα εκατομμύρια του Champions League.

Το δικαστήριο διευκρινίζει, ωστόσο, ότι το σχέδιο της European Super League, με επικεφαλής αρκετούς από τους πλουσιότερους συλλόγους, “δεν πρέπει απαραίτητα να εγκριθεί”.

Πλέον, όσες ομάδες το επιθυμούν, έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση, χωρίς την άδεια από UEFA/FIFA. Με βάση την απόφαση, η UEFA δεν μπορεί να τιμωρήσει ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ -που πρωτοστατούν σε αυτή την κίνηση- σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν στο Champions League.

Θυμίζουμε πως το πλάνο της European Super League αναφερόταν στη δημιουργία μία ανοιχτής Λίγκας, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει από 60 έως και 80 ομάδες διαφόρων κατηγοριών. Δεν θα υπάρχουν μόνιμα μέλη στη λίγκα, ενώ οι ομάδες θα παίζουν τη σεζόν τουλάχιστον 14 αγώνες.

Το νέο φορμάτ της European Super League με 64 ομάδες

Η «βόμβα» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επανέφερε για τα καλά πίσω την υπόθεση της European Super League. Μάλιστα ήδη έγινε γνωστό το νέο φορμάτ της διοργάνωσης με 64 ομάδες σε τρεις κατηγορίες.

Σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο, το νέο προβλέπει τρεις κατηγορίες και όχι μία κλειστή λίγκα.

Αναλυτικά το φορμάτ:

Οι πρώτες δύο κατηγορίες θα λέγονται Star League και Gold League, ενώ η 3η θα λέγεται Blue League.

Star League και Gold League θα έχουν από 16 ομάδες, ενώ η Blue League θα έχει 32. Η συμμετοχή θα εξαρτάται από την απόδοση των ομάδων, χωρίς εγγυημένη συμμετοχή για καμία ομάδα.

Κάθε χρόνο θα υπάρχουν άνοδοι και υποβιβασμοί ανάμεσα στις τρεις κατηγορίες

Η άνοδος στην Blue League των 32 ομάδων θα προκύπτει από την απόδοση των ομάδων στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Οι ομάδες κάθε κατηγορίας θα χωρίζονται σε ομίλους των οκτώ ομάδων και θα παίζουν αγώνες μέσα/έξω.

Οι δύο πρώτες κατηγορίες θα έχουν δύο ομίλους, η Blue League θα έχει τέσσερις. Κάθε ομάδα θα δίνει μίνιμουμ 14 αγώνες τον χρόνο.

Μετά τους ομίλους, θα ακολουθεί φάση νοκ-άουτ, που θα καθορίζει τους πρωταθλητές κάθε κατηγορίες, καθώς και τις ομάδες που θα κερδίζουν την άνοδο και εκείνες που θα υποβιβάζονται.

Θα τεθεί σε εφαρμογή ισχυρή οικονομική βιωσιμότητα και διαφανείς διαδικασίες επιβολής, ώστε να διασφαλιστούν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού ανάμεσα στις συμμετέχουσες ομάδες

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares