Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 01:00

Αυτοκράτορας ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο: Σήκωσε το 7ο τρόπαιο στο Final Four της Euroleague!

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης! Μετά από μία φοβερή εμφάνιση με ανατροπή κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι “πράσινοι” επικράτησαν με 95-80 στο μεγάλο τελικό του Final Four της Euroleague και κατέκτησαν τον τίτλο για 7η φορά στην ιστορία τους.

Σε ένα ιστορικό ματς κόντρα στην πολυνίκη του θεσμού, ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός στο δεύτερο ημίχρονο και με άμυνα για σεμινάριο και τους Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν να ηγούνται στην επίθεση, “σκότωσε” με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο μυθικός Σλούκας, που σταμάτησε στους 24 πόντους, χωρίς να χάσει σουτ εντός πεδιάς, με 4/4 τρίποντα και 2/2 δίποντα, με τον ασταμάτητο Κέντρικ Ναν να προσθέτει άλλους 21. Στους 17 το «θηρίο» Ματίας Λεσόρ, με τον πολύτιμο Τζέριαν Γκραντ να έχει άλλους 11.

Ταυτόχρονα, οι «πράσινοι» διατήρησαν την απίστευτη παράδοση στη διοργάνωση που τους θέλει πάντοτε νικητές όταν παίζουν στον τελευταίο αγώνα της Ευρωλίγκας, καθώς μετρούν πια 7Χ7. Η μοναδική ήττα σε τελικό ήταν όταν το τουρνουά ονομαζόταν Σουπρολίγκα, το 2001 (από την Μακάμπι Τελ Αβίβ).

Χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού συνέρρευσαν στο κέντρο των Αθηνών για να πανηγυρίσουν τη μεγάλη νίκη, την οποία χαιρέτισαν με μηνύματά τους ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Το «τριφύλλι» αποκαθήλωσε την περυσινή πρωταθλήτρια και πολυνίκη της διοργάνωσης (11 τίτλοι) Ρεάλ Μαδρίτης στην Uber Arena, του Βερολίνου, πόλη στην οποία κατάκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη φορά επιστρέφοντας στην κορυφή ύστερα από χρόνια και μετά το 2011, στη Βαρκελώνη.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares