Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 16:34

Το γήπεδο στην Ελβετία που κατασκευάστηκε στα 2.000μ.

Οι Ελβετικές Άλπεις δεν είναι απλώς ένα διάσημο τουριστικό θέρετρο ιδανικό για σκι και χειμερινές διακοπές, αλλά και ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη του πλανήτη για να παίξει κανείς ποδόσφαιρο.

Αυτό το γηπεδάκι που βρίσκεται στο χωριό Γκσπον, 2000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, δημιουργήθηκε το 2008 και πήρε το όνομα του προς τιμήν του τότε ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελβετίας, Ότμαρ Χίτσφελντ.

Η μεταφορά από και προς το γήπεδο γίνεται αποκλειστικά με τελεφερίκ, ενώ, η περιεκτικότητα του αέρα σε οξυγόνο είναι τόσο χαμηλή που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη οποιαδήποτε απόπειρα να παίξει κανείς ποδόσφαιρο αν δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες συνθήκες.

Φυσικά το γήπεδο έχει ένα ψηλό προστατευτικό πλέγμα για να μη φεύγουν οι μπάλες (κάτι που δεν είχαν κάνει στη Λειβαδιά τη δεκαετία του 1990, βέβαια δεν τις λες και Άλπεις εκεί), αλλά όπως δηλώνει ο επιθετικός Λούκας Φερέρ η ομάδα FC Gspon χάνει γύρω στις 5 με 7 μπάλες σε κάθε αγώνα. Φυσικά το γήπεδο έχει τεχνητό γρασίδι, κάτι που όπως είχαμε δει και στη Γροιλανδία είναι φυσιολογικό όταν το χορταράκι δεν φυτρώνει με τίποτα.

Η τοπική ομάδα πάντως δεν είναι του πεταματού, καθώς βγήκε τρίτη στο πρωτάθλημα που συμμετέχει αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν τη βοηθάει τόσο η καυτή της έδρα (πόσο καυτή να είναι εκεί πάνω), όσο το γεγονός της έλλειψης οξυγόνου που επηρεάζει τους αντιπάλους.

highest-football-pitch-660x440_905be.jpg

Πηγές: mpenalti.com - sombrero.gr

 

Κατηγορία ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares