Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 08:47

Ισόπαλο με “αποκλεισμό” το el clasico των Δυτικών Κυκλάδων

Ο Α.Ο. Σερίφου σύμφωνα με το πρόγραμμα υποδεχόταν στην έδρα του τον Πανσιφναϊκό στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου του πρωταθλήματος.

SERIFOS XORHGOI 2013Δυστυχώς όμως η ομάδα της Σερίφου αφού το πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και καιρό με το γήπεδο της παραμένει άλυτο ήταν αναγκασμένη να παίξει μακριά από το νησί της και τον κόσμο της. Ως έδρα για το συγκεκριμένο παιχνίδι επελέγη το Δημοτικό Γήπεδο Σίφνου Γ&Δ Συγγελίδη και ουσιαστικά ο Α.Ο. Σερίφου θα έπαιζε εκτός έδρας αυτό το σημαντικό από πλευράς γοήτρου τουλάχιστον αγώνα μέσα στην έδρα του αντιπάλου του!

Η ταλαιπωρία όμως για την αποστολή του ΑΟ Σερίφου δεν έχει τελειωμό αφού χτες το Aqua Jewel δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Σίφνου με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένη η ομάδα, διαιτητές και φιλαθλοι να παραμένουν αποκλεισμένοι έως την Πέμπτη που θα περάσει το επόμενο καραβι.

Οι Σερφιώτες λοιπόν με αρκετό κόσμο (αν λάβουμε υπόψη μας και ότι το παιχνίδι έγινε Τρίτη) ταξίδεψαν στο γειτονικό νησί με στόχο το θετικό αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι γοήτρου αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως το ντέρμπι των Δυτικών Κυκλάδων και ενώ πριν από την έναρξη του οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Πανσιφναϊκού θα έδινε ένα εκτός έδρας παιχνίδι βάση προγράμματος μέσα στο σπίτι της και πέρα από το γόητρο ήθελε να αποζημιώσει και τον κόσμο της που για άλλη μια φορά έδωσε βροντερό παρόν γεμίζοντας σχεδόν τις κερκίδες του γηπέδου.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι δύο ομάδες ήταν πολύ νευρικές και τα λάθη στη μεσαία γραμμή διαδέχονταν το ένα το άλλο. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Πανσιφναϊκού ανέβασαν την πίεση τους και έκλεισαν τους παίκτες της Σερίφου στο μισό γήπεδο χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια φάση άξια αναφοράς πέρα από κάποια χλιαρά σουτ που δεν ανησύχησαν σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε από εκτέλεση φάουλ του Κορακή στο 14’ λεπτό όπου η μπάλα πέρασε ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Σερίφου που έδειξε να ξαφνιάζεται. Η πίεση συνεχίστηκε αλλά οι «τυπικά» φιλοξενούμενοι του Πανσιφναϊκού έφταναν στα όρια της μεγάλης περιοχής του Γούναρη τον οποίο όμως δεν απειλούσαν αφού φάνηκε να τους λείπει η τελική ενέργεια.

pansifnaikos-serifos-21-1-2014-goal-1

Στο 21’ λεπτό και σε μια απ’ τις αντεπιθέσεις του Α.Ο. Σερίφου (που στο πρώτο εικοσάλεπτο κυρίως αμυνόταν) στην προσπάθεια μιας διεκδίκησης της μπάλας ο Μονοβάσιος συγκρούστηκε με τον γκολκίπερ του Πανσιφναϊκού Κάραβο που έκανε έξοδο για να πιάσει τη μπάλα με τον τελευταίο να μένει στο έδαφος κρατώντας τον αριστερό του ώμο. Μετά τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκε από το ιατρικό τιμ ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων προσπάθησε να συνεχίσει κάτι που τελικά όμως δεν κατάφερε και στο 23’ λεπτό έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον «παριανό» Σωτήρη Δαφερέρα να τον αντικαθιστά πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη εμφάνισή του με την φανέλα του Πανσιφναϊκού. Μετά την αλλαγή του έμπειρου γκολκίπερ τους οι παίκτες του Πανσιφναϊκού έδειξαν κάπως μουδιασμένοι και ταυτόχρονα οι «γηπεδούχοι» ανέβασαν την απόδοσή τους. Σε μια προσπάθεια λίγο μπροστά και δεξιά από τη μεσαία γραμμή οι σερφιώτες κέρδισαν φάουλ με τον Γαβριήλ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Η μπάλα έφτασε στο κέντρο της μεγάλης περιοχής όπου ο Παρίσης έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ στο οποίο ο Μονοβάσιος με ένα «τσίμπημα» άλλαξε την πορεία της μπάλας στέλνοντας την στην αριστερή γωνία του Δαφερέρα που δεν μπορούσε να αντιδράσει γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του Α.Ο. Σερίφου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά η ομάδα της Σερίφου έγινε πιο κινητική και προσπάθησε να απειλήσει την εστία της αντιπάλου χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Χωρίς αποτέλεσμα πέρασαν και κάποιες φάσεις για τους σιφνιούς που στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου προσπάθησαν κυρίως με «στημένα» να απειλήσουν την εστία του Γούναρη. Έτσι φτάσαμε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο προπονητές προχώρησαν στην δεύτερη τους αλλαγή. Για τους γηπεδούχους στο παιχνίδι πέρασε ο Α. Μουστάκας στη θέση του Κ. Βαλσαμάκη ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Δ. Σαίλοβιτς έδωσε τη θέση του στον Χ. Σαβιολίδη.

pansifnaikos-serifos-21-1-2014-goal-2

SIFNOS 2013 YPOSTIRIKTESΣτα πρώτα του λεπτά το δεύτερο ημίχρονο ήταν όπως και το πρώτο χωρίς φάσεις και με παιχνίδι κέντρου. Στο 52’ λεπτό και μετά από κακή εκτίμηση του Δαφερέρα σε σουτ του Παρίση η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του γκολκίπερ του Πανσιφναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο καλές στιγμές στο 61’ και στο 65’ με σουτ του Διαρεμέ μετά από ολιγωρία στην άμυνα της Σερίφου και με σουτ του Γ. Χρύσου αντίστοιχα όπου και στις περιπτώσεις ο Γούναρης έδειξε έτοιμος και απέκρουσε. Στο 73’ λεπτό είχαμε την καλύτερη στιγμή για τον Πανσιφναϊκό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κορακή η μπάλα πέρασε ξυστά άουτ από το αριστερό γάμα της εστίας του Γούναρη.

Έτσι φτάσαμε στο 79’ λεπτό όπου μετά από σέντρα μέσα στην μεγάλη περιοχή του Α.Ο. Σερίφου ο Δ. Σταυριανός έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Γούναρη πετυχαίνοντας το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στα λεπτά που απέμεναν οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο και έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή τις βρήκε ισόπαλες με 1-1.

Συνθέσεις ομάδων:

Α.Ο. Σερίφου: (Μιχάλης Παλαιός) Γούναρης Κ., Γαβριήλ Φ., Μποφίλιος Γ., Χρυσολωράς Κ., Γεροντάρης Γ., Γεροντάρης Φ., Βαλσαμάκης Α. © ( Αντωνάκης Π.), Βαλσαμάκης Κ. (45’ Μουστάκας Α.), Μποφίλιος Σ. (69’ Ράμπιας), Γ., Παρίσης Κ., Μονοβάσιος Α.

Πανσιφναϊκός Α.Σ.: (Δημήτρης Δημητριάδης) Κάραβος Ν. (23’ Δαφερέρας Σ.), Χρύσος Α., Ποδότας Σ., Ζάσκας Δ. ©, Διαρεμές Γ., Κορακής Σ., Σταυριανός Δ., Μπιρπανάγος Δ.(77’ Βεντούρης Ν.), Χρύσος Γ., Ζουμής Ν., Σαίλοβιτς Δ. (45’ Σαβιολίδης Χ.).

Διαιτητής: Λάμπρος Μενδρινός

Βοηθοί: Αντώνης Μουτάφης, Λουκάς Βασάλος

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares