Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 14:35

Μ. Παλαιός: Στόχος μας ο αθλητισμός για τα παιδιά της Σερίφου

Ο λόγος σήμερα στον κ. Μιχάλη Παλαιό, προπονητή του ΑΟ Σερίφου.

Μαζί με την διοίκηση της ομάδας εδώ και μία διετία, κάνουν υπό αντίξοες συνθήκες έναν μεγάλο αγώνα για την ύπαρξη της ποδοσφαιρικής ομάδας του νησιού, με ότι καλό συνεπάγεται για την νεολαία, αλλά και για ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Δικαιωματικά λοιπόν του ζητήσαμε να εκφράσει τις απόψεις του.

SERIFOS XORHGOI 2013-κ. Παλαιέ κάντε μας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε: «Η χρονιά ήταν η δεύτερη για την ομάδα και μέσα από τα προβλήματα και τις εμπειρίες, νομίζω έγινε ένα βήμα παραπάνω.

Στην διάρκεια του πρωταθλήματος χρησιμοποιήσαμε 25 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 9 μικροί.

Συγκεκριμένα 3 δεκατετράχονοι, ένας 15 ετών, δύο 16 και τρεις 18.

Φανταστείτε ότι στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μήλο, είχαμε 5 βασικούς κάτω από 16 ετών, ενώ οι δύο μικροί στην αντίπαλη ομάδα ήταν 18 και 19.

Το νησί μας έχει περίπου 800 κατοίκους και με 7 παιδιά στο γυμνάσιο και άλλα τόσα στο λύκειο, οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες.

Μην ξεχνάτε ότι εμείς δεν διαθέτουμε ούτε την δυνατότητα ενίσχυσης είτε από αλλοδαπούς, είτε από δημόσιους υπάλληλους που να βρίσκονται στο νησί με μετάθεση.

Και φυσικά δεν φέρνουμε ποδοσφαιριστές από αλλού, έστω μόνο για τα παιχνίδια.

Στηριζόμαστε αποκλειστικά στο ντόπιο στοιχείο και για εμάς δεν υπάρχουν μεταγραφές, παρά μόνο νέες εγγραφές.

Ο κόσμος που θα μας κρίνει γνωρίζει την φιλοσοφία μας και η αξία της κάθε ομάδας εκτιμάται από το υλικό και τις συνθήκες που αντιμετωπίζει.»

-Πείτε μας για τα προβλήματα στις μετακινήσεις: «Είναι το μεγάλο πρόβλημα του πρωταθλήματος μας.

Εμείς πήγαμε 2 φορές στην Πάρο μέσω Πειραιά και καταλαβαίνετε ότι κατεβήκαμε με ενδεκάδα ανάγκης.

Υπάρχουν μεροκάματα, μαθήματα, φροντιστήρια που χάνονται και δεν είναι εύκολο.

Εκτός αυτού φέτος δώσαμε μόνο 3 αγώνες στο γήπεδο μας και αναγκαστήκαμε να δηλώσουμε έδρα το γήπεδο του αντιπάλου.»

-Αλήθεια με το θέμα του γηπέδου έχουμε κάποια εξέλιξη; «Εμείς έχουμε αποδείξει ότι ο στόχος μας είναι ο αθλητισμός για τα παιδιά του νησιού, γι αυτό θέλουμε την στήριξη όλων.

Η μεγάλη πλειονότητα μας στηρίζει, αλλά ζήσαμε μία δυσάρεστη κατάσταση στο θέμα του γηπέδου, που δημιουργήθηκε από κάποιους μεμονωμένους.

Τα καλά νέα είναι ότι έχει δρομολογηθεί λύση και ο δήμαρχος κ. Αντωνάκης έχει με πρωτοβουλία του καλέσει την αρμόδια επιτροπή στο νησί, για να τελειώσει το θέμα.»

-Ποια η άποψη σας για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος Κυκλάδων; «Δώσαμε λίγα παιχνίδια και από τον Γενάρη είμαστε σε απραξία.

Γνώμη μου είναι ότι έπρεπε το διάστημα που ερημώνουν τα νησιά στην καρδιά του χειμώνα να είχαμε μία μεγάλη διακοπή.

Υπάρχει βέβαια η πίεση για τις ημερομηνίες που πρέπει να δηλωθεί ο πρωταθλητής, γι’ αυτό η δική μου πρόταση στηρίζεται σε εντελώς διαφορετική βάση.

Ας γίνει μία κατηγορία ανταγωνιστική με τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Γ Εθνική και όσες άλλες έχουν την υποδομή και τις οικονομικές δυνατότητες να κοιτάξουν πιο ψηλά και οι υπόλοιπες να κάνουν το δικό τους πρωτάθλημα, χωρίς βιασύνες, σε δύο ομίλους, με αυτόν που τερματίζει πρώτος να ανεβαίνει στο ανταγωνιστικό γκρουπ και αντίστοιχα ο τελευταίος να

alt

υποβιβάζεται.

Στο σημείο αυτό, μιας και μιλάμε για το πρωτάθλημα, θέλω να εκφράσω ένα παράπονο για την διαιτησία. Σε παράπονα που εκφράσαμε σε κάποιες φάσεις, μας απάντησαν ότι δεν επηρεάστηκε το αποτέλεσμα. Εμείς ζητάμε την ισοτιμία και τον σεβασμό τους ανεξάρτητα από την διακύμανση του σκορ, γιατί και εμείς προσπαθούμε και ιδρώνουμε την φανέλα μας.»

-Για την νέα χρονιά ποια είναι τα σχέδια σας; «Κρατώντας την ίδια φιλοσοφία και δουλεύοντας περισσότερο με τα παιδιά, κυρίως τους μικρούς, ευελπιστώ ότι η ομάδα θα παίξει πιο σωστό ποδόσφαιρο, θα στέκεται καλύτερα από πέρυσι, χωρίς την πίεση του αποτελέσματος.

Η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας και εύχομαι να λυθεί το πρόβλημα με την χρήση του γηπέδου.»

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares