Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 14:06

Το μπαλάκι στην διοίκηση

Η 3η και τελευταία Γενική Συνέλευση του Πανναξιακού είπε την γνώμη της, ρίχνοντας το μπαλάκι στην διοίκηση, η οποία σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να ηγείται του Πανναξιακού ή θα πάει σε εκλογές. Η 3η και τελευταία Γενική Συνέλευση του Πανναξιακού είπε την γνώμη της, ρίχνοντας το μπαλάκι στην διοίκηση, η οποία σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να ηγείται του Πανναξιακού ή θα πάει σε εκλογές.

Με ελάχιστη συμμετοχή κόσμου – για μία ακόμη φορά - πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/6 στο ΔΑΚ Νάξου η 3η και τελευταία γενική συνέλευση του Πανναξιακού που έλαβε χώρα στα γραφεία της ομάδας.

Πραγματικά είναι απορίας άξιον να αποφασίζονται τόσο σημαντικά πράγματα για το μέλλον της λαοφιλέστερης ομάδας της Νάξου και ο κόσμος που λαμβάνει μέρος στις αρχαιρεσίες της να είναι ελάχιστος. Τουλάχιστον αυτή τη φορά δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να εκθέσουν την γνώμη τους και η συνέλευση να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, τα οποία μπορεί να μην ήταν ξεκάθαρα και συγκεκριμένα, αλλά τουλάχιστον έδωσαν το δικαίωμα στην διοίκηση να πάρει τις αποφάσεις της σχετικά με το μέλλον του σωματείου.

 Οικονομικό

Ο Πλάτωνας Τομπάς προχώρησε στον οικονομικό και αγωνιστικό απολογισμό του Πανναξιακού, ο οποίος βρήκε ενστάσεις μόνο όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, καθώς τα μέλη της συνέλευσης ζήτησαν την οικονομική εξυγίανση που θα δώσει το δέλεαρ σε νέα μέλη ώστε να εμπλακούν. Ειδικά ο Δημήτρης Δεδρινός ήταν αυτός που επέμεινε περισσότερο στο να γίνει μία αναλυτική κατάσταση με το τι χρωστάει η ομάδα, ώστε αν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιους στο να εμπλακούν με την διοίκηση, αυτή να ξέρουν ποιες θα είναι υποχρεώσεις τους. Τώρα ποιο είναι το ποσό που ανέρχονται τα χρέη της ομάδας αυτό είναι όντως ένα ερώτημα, καθώς όπως ειπώθηκε από τον Πλάτωνα Τομπά πολλά από αυτά είναι προς διαπραγμάτευση, με το τελικό ποσό να ανέρχεται περίπου στις 30.000€, που με κάποιες επιχορηγήσεις που περιμένει η ομάδα μπορεί να φτάσει μέχρι και στις 10.000€. Ο Μανώλης Σέργης, από την πλευρά της διοίκησης τόνισε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το διοικητικό και έπειτα με ένα σωστό πλάνο όλα μπορούν να μπουν σε μία σειρά.

 Αίτια

Τι δεν πήγε καλά; Αυτό φυσικά μπορεί να απαντηθεί καλύτερα από την διοίκηση, πράγμα που έγινε εν μέρει, Καθώς ο Μιχάλης Αγγελής μίλησε για μη ανάληψη των ευθυνών τους από μέλη της διοίκησης, χωρίς όμως να τους ρίχνει ευθύνες, καθώς όπως είπε όλοι τους έκαναν ότι μπορούσαν. Όμως σε μία ομάδα με τόσες υποχρεώσεις όταν δεν λειτουργεί όλο το Δ.Σ. τότε δημιουργούνται προβλήματα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Στέλλα Παρτσινεβέλου, η οποία τόνισε ότι καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς αυτοί που έτρεχαν για την ομάδα ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Παράλληλα, η υπεύθυνη marketingτου Πανναξιακού προανήγγειλε την παραίτηση της από το πόστο, καθώς υποστήριξε ότι υπήρξαν «παρατράγουδα» που την εξέθεσαν προσωπικά και είχαν να κάνουν με ασυνέπεια απέναντι στους διαφημιζόμενους. Ο Νίκος Κατσάνης είπε ότι δεν είναι καθόλου σωστό να υπάρχουν κόντρες και όλοι μαζί θα πρέπει να λειτουργούν για τα καλό του Πανναξιακού. Δήλωσε υπέρ της παραμονής της παρούσας διοίκηση, η οποία θα πρέπει να βοηθηθεί και όχι ν σαμποτάρεται.

 Προτάσεις

Ο Στράτος Φουτάκογλου τόνισε ότι αυτό που περνάει ο Πανναξιακός είναι μία απλή κρίση, η οποία θα ξεπεραστεί εύκολα, καθώς η ομάδα διαθέτει βαριά ιστορία και πολύ κόσμο που θα την υποστηρίξει. Ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ Νίκος Βερνίκος, ο οποίος έδωσε το παρόν στην Συνέλευση, τόνισε ότι όποιος δρόμος και να επιλεχθεί ο Πανναξιακός είναι καλυμμένος στο νομικό κομμάτι και αυτό που μένει είναι να αποφασιστεί αν η διοίκηση θεωρεί αν μπορεί ή όχι να σηκώνει στις πλάτες της τα βάρη που προκύπτουν. Ο Μιχάλης Αγγελής το προχώρησε λίγο παρακάτω, παρουσιάζοντας ένα μίνι πλάνο που αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Δήλωσε ότι υπάρχει σχετική πίεση χρόνου καθώς θα πρέπει να αποφασιστούν πράγματα που θα αφορούν το αγωνιστικό πλάνο της νέας σεζόν. Ενεργός στα αθλητικά δρώμενα του νησιού πλέον ο Γιώργος Δερμάτης (δίνει το παρόν σε κάθε συνέλευση) ανέλυσε μία πραγματικά ενδιαφέρουσα περίληψη ενός πλάνου 5ετίας το οποίο θα κάνει τον Πανναξιακό οικονομικά βιώσιμο.

 Τομή

Η επαναστατική πρόταση ήρθε από τον Δημήτρη Καρούση, ο οποίος όλοι μας γνωρίζουμε τι τεράστια συμβολή έχει στην προβολή του νησιού της Νάξου. Ο παράγοντας και καταξιωμένος διαφημιστής, αφού δήλωσε ότι θα είναι δίπλα σε ότι αποφασιστεί, στη συνέχεια ανέλυσε πόσο σημαντικό είναι για το νησί η προβολή που παίρνει μέσω του αθλητισμού και δη από το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ του Πανναξιακού, τα οποία την περσινή χρόνια έκαναν μεγάλη τουριστική προβολή για τη Νάξο. Ο κ. Καρούσης έχει μία καινοτόμα πρόταση που έχει να κάνει με την συνένωση ολόκληρου του Πανναξιακού, ο οποίος στηριζόμενος από όλο το νησί θα μπορέσει να φτάσει ιδιαίτερα ψηλά.

 Λύσεις

Μπορεί τα λάθη και οι παραλείψεις που εντοπίστηκαν να ήταν αρκετά, όμως σε γενικές γραμμές το σώμα της συνέλευσης δεν ήταν επικριτικό απέναντι στην διοίκηση του Πανναξιακού, καθώς ήταν κοινά αποδεκτή η προσπάθεια που έγινε ώστε η ομάδα να καταγράψει την αξιοπρεπέστατη πορεία που έχει τα τρία τελευταία χρόνια. Η πιο σημαντική διχογνωμία ήταν στο αν πρέπει να συνεχίσει ή όχι η διοίκηση. Εκεί οι γνώμες μοιράστηκαν, καθώς υπήρξε η λύση που πρότεινε ο Στράτος Φουτάκογλου, ο οποίος αφού χαρακτήρισε επιτυχημένη την διοίκηση στη συνέχεια τόνισε ότι δεν γίνεται να παραιτηθεί μεσούσης της θητείας της και πολύ παραπάνω ενώ υπάρχει οικονομικό άνοιγμα. Το φρόνιμο όπως είπε θα ήταν να επαναδραστηριοποιηθούν τα ανενεργά μέλη και να επιδιωχθεί η οικονομική εξυγίανση του σωματείου. Φυσικά υπήρξε και η πρόταση που υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Φλεριανός, η οποία ανέφερε παραίτηση των μελών της διοίκησης, αφήνοντας αιχμές για λάθος αποφάσεις από την πλευρά του Προέδρου, οι οποίες όπως είπε έφεραν την ομάδα πίσω στο αγωνιστικό κομμάτι.

 Αποφάσεις

Το τέλος βρήκε τα μέλη να «πετούν το μπαλάκι» πίσω στην διοίκηση, από την οποία ζήτησαν να αποφασίσει αν έχει την δυνατότητα και τις δυνάμεις ώστε να βγάλει εις πέρας τις μελλοντικές υποχρεώσεις του Πανναξιακού. Ο Πλάτωνας Τομπάς υποσχέθηκε οικονομική διαφάνεια και ανάληψη των ευθυνών και αναγνώριση των χρεών, τα οποία όπως είπε θα διαπραγματευθούν με τους έχουν να λαμβάνουν και θα καταγραφούν αναλυτικά. Τα όσα ακούστηκαν περί προγραμματισμού και οικονομικής βιωσιμότητας «μπήκαν στα αυτιά» των διοικούντων, με τον Πρόεδρο Πλάτων Τομπά να συγκαλεί για σήμερα Παρασκευή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, όπου θα αποφασιστούν τα μελλοντικά βήματα και εξελίξεις στον Πανναξιακό.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΑΟ Μυκόνου: Σε ευχαριστούμε Τάσο Η γιορτή αρχίζει‏ »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares