Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 12:59

Το "Κύπελλο Ήθους" στον ΠΑΣ Νάξου

Ο ΠΑΣ Νάξου για ακόμη μία φορά αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο κλωτσάω ένα τόπι και σκοράρω, καθώς μόλις στην 1η του παρουσία στο Ανδρικό πρωτάθλημα και μετά από 10 ολόκληρα χρόνια γίνεται η ομάδα της ΕΠΣ Κυκλάδων που θα της απονεμηθεί ο τίτλος του "Κυπέλλου Ήθους". Ο ΠΑΣ Νάξου για ακόμη μία φορά αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο κλωτσάω ένα τόπι και σκοράρω, καθώς μόλις στην 1η του παρουσία στο Ανδρικό πρωτάθλημα και μετά από 10 ολόκληρα χρόνια γίνεται η ομάδα της ΕΠΣ Κυκλάδων που θα της απονεμηθεί ο τίτλος του "Κυπέλλου Ήθους".

Ο ΠΑΣ Νάξου είναι ένας ζωντανός ποδοσφαιρικός οργανισμός που λειτουργεί σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, είτε υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, είτε βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας, όπου εκτός του αγωνιστικού πλάνου τα παιδιά και οι αθλητές του σωματείου διδάσκονται και γαλουχούνται με κύριο γνώμονα το αίσθημα του "Ευ αγωνίζεσθαι" και του "Fair play".

ΠΑΣ…Ήθος

Πόσοι από εμάς δεν θυμούνται άραγε κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν τα παιχνίδια του ΠΑΣ Νάξου; Όποιο και να ήταν το σκορ, οποιαδήποτε και αν ήταν η απόφαση του διαιτητή, ότι πρόκληση και αν υπήρξε εμείς πάντα βλέπαμε τα παιδιά με την "Μπορντό φανέλα" να σέβονται αντιπάλους, διαιτητές και τον κόσμο που παρακολουθούσε τους αγώνες. Πάντα η συζήτηση με τον διαιτητή (όταν αυτή ήταν απαραίτητη) γινόταν με χαμηλό τόνο φωνής και τα χέρια πίσω από τη μέση. Πάντα ο αντίπαλος που βρισκόταν στο έδαφος είχε κάποιους παίκτες του ΠΑΣ από πάνω του. Πάντα όταν οι αντίπαλοι έπαιζαν σκληρά ή υπέπεσαν σε σκληρά μαρκαρίσματα ο διαιτητής ήταν αυτός που αποφάσιζε, χωρίς την παρεμβολή κανενός υποβολέα όπως άλλωστε συνηθίζεται. Πως λοιπόν αυτοί οι παίκτες να μην τελειώσουν ατιμώρητοι το πρωτάθλημα; Μήπως οι «μικροί» του ΠΑΣ Νάξου θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα στους άτακτους και τους οξύθυμους;

Σπάνιο

Μόλις στον 1ο χρόνο παρουσίας της στα πρωταθλήματα των Κυκλάδων, μπορεί η Ανδρική ομάδα του ΠΑΣ Νάξου να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο σε επίπεδο πρωταθλητισμού, όμως τα παιδιά που έχουν βγει από τις ακαδημίες του συλλόγου και η διοίκηση της ομάδας έδωσαν την χαρά στις επιτροπές της ΕΠΣ Κυκλάδων, ώστε να πάρουν την απόφαση για την απονομή του "Κυπέλλου Ήθους" στον ΠΑΣ Νάξου, που τελείωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις καταφέρνοντας ένα θετικό ρεκόρ, αφού ήταν η μοναδική ομάδα της δύναμης της ΕΠΣ, η οποία ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις δίχως να έχει δεχτεί τιμωρία κάποιος παίκτης ή παράγοντας της. Το γεγονός αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι για να βρεθεί η προηγούμενη απονομή του "Κυπέλλου Ήθους" θα πρέπει να ανατρέξει τουλάχιστον μία δεκαετία πίσω, με τις τελευταίες ομάδες που έχουν λάβει την τιμητική διάκριση να είναι ο Ολυμπιακός Άνδρου και ο Νηρέας Πάρου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος υπήρξαν και άλλες ομάδες που έφτασαν κοντά στον στόχο και δεν μπήκαν υποψήφιες λόγω λεπτομερειών. Μία από αυτές ήταν ο Παμμηλιακός, ο οποίος φημίζετε για το ήθος του και που για μόλις 2 κόκκινες κάρτες που είχαν δεχτεί οι παίκτες του δεν είδε το όνομα του να φιγουράρει στους υποψήφιους γι αυτόν τον τίτλο.

Μπράβο

Σαφέστατα η τιμητική αυτή βράβευση δεν ικανοποιεί μόνο την οικογένεια του ΠΑΣ Νάξου, αλλά και την ΕΠΣ Κυκλάδων, η οποία όπως είναι φυσικό είναι η πρώτη που θέλει οι αγώνες στα πρωταθλήματα της να διεξάγονται κάτω από το πνεύμα που διαθέτουν ομάδες όπως τον ΠΑΣ Νάξου. Κάθε χρόνο μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων η Πειθαρχική επιτροπή κοινοποιεί στις επιτροπές Πρωταθλήματος και Στατιστικής τις ομάδες που δικαιούνται τον τίτλο και έπειτα από απόφαση του Δ.Σ απονέμεται ή όχι ο τίτλος. Μιλώντας στο S.C. ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Γιάννης Σιγάλας, γνωστός για τα αισθήματα του περί Firplay δήλωσε ικανοποιημένος από το ήθος που επέδειξε ο ΠΑΣ και ευχήθηκε του χρόνου να υπάρξουν ακόμα περισσότερες ομάδες που θα διεκδικήσουν αυτή την διάκριση: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή αυτή η βράβευση… θα έλεγα ότι μπορεί να είναι σημαντικότερη ακόμα και από την κατάκτηση κάποιας θέσης στο πρωτάθλημα. Μακάρι κάθε χρόνο να υπάρχουν πολλές υποψήφιες ομάδες και να μπαίνουμε στην διαδικασία να επιλέγουμε σε ποια θα απονέμουμε τον τίτλο. Στον τομέα του ήθους νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο και κάλλιστα θα μπορούσαν να υπάρχουν ακόμη περισσότερες ομάδες που θα ήταν υποψήφιες».

Υπερήφανοι

Υπερηφάνεια… αυτό είναι το συναίσθημα στον ΠΑΣ, όπου βλέπουν ότι οι κόποι και οι θυσίες που καταβάλλονται, τόσο από τους αθλητές του, όσο και από την διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο, βρίσκουν αντίκρισμα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό τονίζεται και στην σχετική ανακοίνωση του σωματείου η οποία λέει τα εξής: «Ο Π.Α.Σ Νάξου με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι η Ε.Π.Σ Κυκλάδων αποφάσισε να απονείμει σε ειδική εκδήλωση πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου το «Κύπελλο Ήθους» στην ανδρική ομάδα του Π.Α.Σ Νάξου για την περίοδο 2013-2014.Το βραβείο αυτό αποτελεί τιμή και συνάμα αναγνώριση για την προσπάθεια της ομάδας και για την πολύπλευρη ανάπτυξη των αθλητών μας. Καλλιεργώντας αξίες, συμβάλλουμε στη δημιουργία ανθρώπων οι οποίοι μαζί με την αθλητική τους καριέρα θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την γενικότερη εξέλιξή τους».

Και επειδή όπως λένε μία εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις δείτε κάποιες από τις αντιδράσεις που έφεραν αυτόν τον τίτλο

12345

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares