Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 13:45

Oρέστης Μανέκας: Νέο ξεκίνημα για μένα.

Σε ηλικία μόλις 22 ετών, ο Ορέστης Μανέκας έχει ήδη γεμίσει με εμπειρίες που τον έχουν ωριμάσει ποδοσφαιρικά, αλλά και σαν χαρακτήρα.

Ξεκίνησε μικρός να φυλάει την εστία των παιδικών και εφηβικών ομάδων του ΑΟ Πάρου και πρόλαβε να πάρει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, πριν φύγει, όταν πέρασε στο ΤΕΙ φυσικοθεραπείας, για την Αθήνα, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες για τις σπουδές του και το ποδόσφαιρο.

Πέντε χρόνια μετά, αφού περιπλανήθηκε σε Εθνικό Αστέρα και Ολυμπιάδα, επέστρεψε στην Σύρο, όταν ο Μάκης Πούλος ανέλαβε τον ΑΟΣ, για να επιστρέψει πρόσφατα στον ΑΟ Πάρου.

-Ορέστη ας αρχίσουμε από τα φρέσκα νέα.Πως πέρασε η περσινή χρονιά και πως αποφάσισες να γυρίσεις;

«Επειδή διάφορες συγκυρίες δεν μου επέτρεψαν να προσαρμοσθώ στη Σύρο, γύρισα στην Πάρο και μέχρι τον Νοέμβρη, που πήγα να τελειώσω τον στρατό έκανα προπονήσεις με την ομάδα. Παράλληλα έκανα κάποιες συζητήσεις με την διοίκηση για κάποιες σκέψεις μου που αφορούν την προπονητική και ιδιαίτερα των τερματοφυλάκων.

Αυτά βέβαια για το μέλλον γιατί είμαι μικρός ακόμα και πιστεύω ότι έχω πολλά να δώσω σαν παίκτης.

Η διοίκηση και κυρίως ο κ. Λάμπρου με βοήθησαν να πάρω το UEFA C για τις ακαδημίες και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου.

Αργότερα περίμενα την νέα διοίκηση του ΑΟΣ να εκλεγεί και ολοκληρώσαμε την μεταγραφή μου.

Τώρα περιμένω να αρχίσει η προετοιμασία για να γίνω και εγώ μέρος της δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο και να συμβάλλω σε μία ακόμα καλύτερη πορεία της ομάδας.»

-Έφυγες από την Πάρο με όνειρα για την Αθήνα και συνάντησες μία σκληρή πραγματικότητα. Τι έχεις να πεις στα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν την ίδια πορεία;

«Για την πραγματικότητα έχω να πω ότι πιο σκληρή πεθαίνεις!

Στα παιδιά έχω να πω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ιεραρχήσουν είναι το σχολείο τους και ο επαγγελματικός τους προσανατολισμός.

Το ποδόσφαιρο είναι σαν το σχολείο. Αν δεν ξεκινήσεις μικρός και δεν πας σκαλί-σκαλί είναι μετά δύσκολο. Εμείς στα νησιά για διάφορους λόγους δεν παρακολουθούμε όλα τα στάδια εξέλιξης, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που περιμένουν να δουν οι άνθρωποι που μας κρίνουν.

Στον Εθνικό Αστέρα έκανα 6 μήνες με την πρώτη ομάδα, έκανα ατομικές προπονήσεις, τρέχοντας μετά την προπόνηση στην Φυλή, με τον κ. Πλαβούκο, αλλά δεν είναι εύκολο.

Εκεί το παραμικρό σου λάθος δεν περνά απαρατήρητο, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και δεν είναι όλα ρόδινα και αξιοκρατικά.

Υπάρχουν και πολλά παρασκηνιακά και έζησα πολλά περιστατικά, που ούτε τα φανταζόμουν, για το πως κάποιοι παίρνουν τις ευκαιρίες τους.

Επί πλέον πρέπει να έχεις έναν καλό μάνατζερ, να ξέρεις να μιλάς και να προωθείς τον εαυτό σου μέσα από τις δημόσιες σχέσεις.

Εγώ έχω μεγάλη όρεξη και όσο κι αν ακούγεται περίεργο αισθάνομαι να έχω μπροστά μου μία ευκαιρία και μάλιστα χωρίς καθόλου άγχος και με την αγάπη των γύρω μου να με αγκαλιάζει.

Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου και η προσπάθεια δεν σταματά ποτέ.»

-Πως βλέπεις το νέο πρωτάθλημα των Κυκλάδων;

«Αμφιβάλλω αν υπάρχει πιο δύσκολο πρωτάθλημα.

Δεν φταίνε ούτε οι ομάδες, ούτε η Ένωση. Οι γεωγραφικές μας συνθήκες κάνουν τα πράγματα δύσκολα και οι ομάδες μας δεν μπορούν να βρουν ρυθμό και να βελτιωθούν γρήγορα.

Φέτος υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες και περιμένω ένα πολύ όμορφο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Για την ομάδα μου περιμένω την συνέχεια της σοβαρής προσπάθειας που ξεκίνησε πέρυσι, με σχέδιο και πολλή δουλειά.

Δεδομένου ότι δεν έχουμε απώλειες παικτών περιμένω να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να είμαστε πιο δυνατοί.

Εγώ, όπως είπα έχω μεγάλη όρεξη και μαζί με τους μικρούς τερματοφύλακες στην ομάδα θέλω να κάνουμε μία κοινή προσπάθεια βελτίωσης, γιατί η θέση είναι κομβικά στις ομάδες και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια.

Υπάρχουν μόνο 30 πιστοποιημένοι προπονητές τερματοφυλάκων στην Ελλάδα και αυτό δείχνει πόσο έχουμε μείνει πίσω»

-Ορέστη σε ευχαριστούμε,πως θέλεις να κλείσουμε;

«Με τις άπειρες ευχαριστίες μου στους ανθρώπους του ΑΟ Πάρου και με τα συγχαρητήρια μου στο Sport Cyclades για τον τρόπο που βοηθά το Κυκλαδικό ποδόσφαιρο και που σε πολλές περιπτώσεις η κάλυψη των γεγονότων θα τολμήσω να πω, ότι είναι επιπέδου Σούπερ Λιγκ!»

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares