Κυριακή, 03 Αυγούστου 2014 07:47

Μ.Σιφναίος: Στόχος μας να γίνει ο Νηρέας υπόθεση όλων των Ναουσαίων

Οι φετινές διοικητικές εξελίξεις στο Νηρέα, έφεραν αλλαγές στο διοικητικό σχήμα των Ναουσαίων, με κυριότερη την αλλαγή στην προεδρία της ομάδας.

Ο Μανώλης Σιφναίος διαδέχθηκε τον Σταύρο Τριπολιτσιώτη στον προεδρικό θώκο, και του ζητήσαμε μία συνάντηση, για να συζητήσουμε εφ'όλης της ύλης.

Ανταποκρίθηκε, το ραντεβού κλείστηκε και ιδού η συζήτηση που κάναμε.

-κ. Σιφναίε, πείτε μας κατ' αρχήν για τις διοικητικές εξελίξεις που έγιναν στην ομάδα και πως φτάσαμε στην αλλαγή του προέδρου.

«Στο τέλος της περσινής περιόδου αποφασίσαμε να εκλέξουμε νωρίς νέα διοίκηση, για να υπάρχει ο χρόνος να δρομολογηθούν τα θέματα του Νηρέα.

Έτσι στα μέσα Απριλίου διεξήχθη η γενική συνέλευση του συλλόγου.

Εκεί υπήρξαν αντιπαραθέσεις και διαφορετικές απόψεις, κυρίως από γονείς των παιδιών των ακαδημιών, αλλά και μία γενική αμφισβήτηση για τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου.

Ακολούθησε η ψηφοφορία που έφερε εμένα πρώτο σε ψήφους και θα μπορούσα βάσει καταστατικού αυτομάτως να χριστώ πρόεδρος.

Μίλησα με τον Σταύρο Τριπολιτσιώτη, που ήταν απογοητευμένος από την ένταση της γενικής συνέλευσης και του πρότεινα να συνεχίσει να είναι πρόεδρος.

Δεν δέχθηκε, γιατί θεώρησε ότι είχε αδικηθεί.

Όταν συνήλθαμε σε σώμα ψηφίστηκε για αντιπρόεδρος, αλλά παραιτήθηκε έχοντας μία πικρή γεύση από την συνέλευση.

Προέκυψε λοιπόν το νέο διοικητικό σχήμα του οποίου ηγούμαι»

-Ποιες είναι οι βασικές σας προτεραιότητες της διοίκησης σας;

«Το βασικότερο από όλα είναι να διευρύνουμε την βάση των ανθρώπων που ασχολούνται με την ομάδα.

Ήδη συγκροτήθηκε μία μεικτή επιτροπή από μέλη του Δ.Σ και γονείς, για να τρέξει καλύτερα τα θέματα των ακαδημιών.

Αν κρίνουμε από το πως προετοιμάστηκε και οργανώθηκε η συμμετοχή μας στο κύπελλο Φιλίας στην Πάρο και κυρίως το ταξίδι στην Μήλο για το παγκυκλαδικό, τότε μπορούμε να θεωρήσουμε πως μπαίνουμε σε μία νέα εποχή.

Από τον Σεπτέμβρη το ίδιο μοντέλο θα ακολουθηθεί στο τμήμα βόλεϊ, που και εκεί θέλουμε να πορευθούμε με την ίδια λογική όσο το δυνατόν ευρύτερης συμμετοχής.

Ο Νηρέας είναι πολύ μεγάλο μέγεθος και θέλουμε να σπάσουμε την συγκεντρωτική λειτουργία που ήθελε συγκεκριμένα άτομα να τρέχουν για όλα.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν και θα τοποθετούνται σε εξειδικευμένες δράσεις, είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο η για βόλεϊ, κινηματογράφο και θέατρο.

Πρόσφατα στις ετοιμασίες για το πανηγύρι του Νηρέα, ήταν όλα ανοικτά και η επιτυχία μεγάλη, τόσο που σκεπτόμαστε να το κάνουμε κάθε χρόνο αντί κάθε δύο χρόνια που γινόταν μέχρι τώρα.

Γενικά χωρίς μεγάλα λόγια θέλουμε να καταδείξουμε στον κόσμο της Νάουσας το έργο του Νηρέα και πόσο σημαντικό το θεωρούμε και να τους κάνουμε να μας πλαισιώσουν και να συμμετέχουν.

Οι αθλητικές και πολιτιστικές μας δράσεις αφορούν όλους και θέλουμε μία εικόνα θετική για την κοινωνία μας.»

-Ας περάσουμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τι έγινε στο θέμα προπονητή, πώς λύθηκε και τι στόχους βάζετε;

«Τελειώνοντας η χρονιά, η θητεία του Γιώργου Μοστράτου κρίθηκε επιτυχημένη.

Συζητήσαμε για περαιτέρω συνεργασία και ο προπονητής μας παρέδωσε μία γραπτή έκθεση για την νέα χρονιά. Εκεί υπήρχε ένας όρος που το Δ.Σ δεν μπορούσε να δεχτεί και έγινε αντιπρόταση, την οποία ο Γ. Μοστράτος δεν απεδέχθη και έτσι αυτομάτως λύθηκε η συνεργασία.

Αμέσως άρχισε η έρευνα για νέο προπονητή.

Βασικότερο κριτήριο στην αναζήτηση ήταν να είναι νέος, φιλόδοξος και με διάθεση για δουλειά με νεαρά παιδιά, που αποτελούν την βάση της ομάδας μας και φυσικά οικονομικά να είναι μέσα σε λογικά πλαίσια.

Εντοπίσαμε 3-4 περιπτώσεις που δεν προχώρησαν, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους.

Ακολούθησε μία κουβέντα με τους παλιούς της ομάδας και αποφασίστηκε να γίνει πρόταση στον Μιχάλη Παπαδάκη.

Εξ'αρχής μας έκανε σαφές ότι δεν θέλει να αφήσει τις ακαδημίες, ότι δεν είναι στις τωρινές του προτεραιότητες, ενώ υπήρχε και θέμα με την υπηρεσία του.

Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή με την προσθήκη του Μ. Δελημπαλταδάκη και του Π. Μπαρμπαρίγου στην προπονητική ομάδα, διευθετήθηκαν οι λεπτομέρειες και έγινε εφικτή η συνεργασία για την επόμενη χρονιά,

Πάνω απ'όλα μέτρησε η αγάπη για τον σύλλογο και ο Μιχάλης με τα άλλα παιδιά, έβαλαν πλάτη για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Ξεκινάμε στις 18 Αυγούστου.»

-Το ρόστερ έχει αλλάξει;

«Είναι σχεδόν το ίδιο.

Μόνο ο Καρποδίνης θα μείνει ελεύθερος για να αγωνιστεί όπου περάσει στις πανελλήνιες, ενώ θα λείψει και ο Υλι Ζυμπέρι, που είχαμε την χαρά να τον παραχωρήσουμε στην ομάδα Κ17 το Λεβαδειακού και ευχόμαστε να τον καμαρώσουμε όσο το δυνατόν σε πιο υψηλό επίπεδο.

Θα κοιτάξουμε και κάποιες περιπτώσεις παιδιών που θέλουν να έλθουν στην ομάδα μας, γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργούμε και την φιλοσοφία μας να δίνουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά.

Όσο για τους στόχους μας δεν αλλάζουν.

Φιλοδοξούμε για μία παρουσία όσο το δυνατόν καλύτερη, πάντα επιζητούμε την βελτίωση, την διεύρυνση της βάσης μας, που είναι οι ακαδημίες, θέλουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις και να ανοίξουμε τους ορίζοντες στις φιλοδοξίες των παιδιών.

Η περίπτωση της μεταγραφής του Ζυμπέρι σε ομάδα της σούπερ λιγκ αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία μας και είναι το παράδειγμα μας»

-Πρόεδρε τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δείχνει να απέχει από τις δραστηριότητες της ομάδας και υπάρχουν αγώνες που η παρουσία του είναι απογοητευτική.

Τί θα κάνετε γι αυτό;

«Αυτό είναι αλήθεια και μας προβληματίζει.

Οι αιτίες είναι αρκετές.

Η έλλειψη γηπέδου στην Νάουσα, η απαξίωση του Κυκλαδικού πρωταθλήματος, μην ξεχνάτε ότι πολλά παιχνίδια γίνονται σε παράδοξες μέρες και ώρες, αλλά και το κενό στις σχέσεις ομάδας- κόσμου, έχουν φέρει αυτήν την κατάσταση.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να μην αγωνίζεται η ομάδα σε κενές κερκίδες.

Ήδη έχουμε αρχίσει την διάθεση των διαρκείας και δεσμευόμαστε, ότι κάθε κάτοχος θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά για τις δραστηριότητες της ομάδας.

Επίσης σε συνεννόηση με την ΕΠΣΚ, θα ορίζουμε αγώνες των ακαδημιών πριν τους αγώνες της πρώτης ομάδας.

Το πιο σημαντικό μας όπλο όμως θα είναι η πολιτική της συμμετοχής του κόσμου στις δραστηριότητες, για να γίνει συνείδηση ότι ο Νηρέας είναι υπόθεση όλων των Ναουσαίων.»

-Για το νέο πρωτάθλημα ποια είναι η θέση σας;

«Έχουμε καταθέσει γραπτώς δύο φορές και πριν την γενική συνέλευση και μετά την αποστολή του ερωτηματολογίου την θέση μας, για πρωτάθλημα 2 ομίλων με εμάς μαζί με Νάξο, Ίο, Σαντορίνη.

Βέβαια περιμένουμε τις αποφάσεις για τα δρομολόγια και σε κάθε περίπτωση είμαστε ανοικτοί σε διάλογο για να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Βασικό ζητούμενο είναι η αύξηση των αγωνιστικών, γιατί πέρυσι ο δεύτερος όμιλος ήταν κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί.»

-Ποια είναι τα σχέδια σας για τις υπόλοιπες εκτός ποδοσφαίρου δραστηριότητες του Νηρέα;

«Πρώτα για το βόλεϊ να πω, ότι μετά την παρθενική περσινή μας συμμετοχή σε παίδες και παγκορασίδες, θα προσπαθήσουμε και ίσως συμμετάσχουμε σε περισσότερα τμήματα, ενώ σίγουρα θα αυξηθούν τα παιδιά στις υποδομές.

Βέβαια αυτό που όλοι περιμένουμε στην Πάρο είναι το κλειστό γυμναστήριο, που θα δώσει μεγάλη ώθηση στα αθλήματα σάλας.

Στο πολιτιστικό κομμάτι, όπως σας είπα, είδαμε να βοηθά πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Νηρέα και είχε μεγάλη ανταπόκριση, γι'αυτό και σκεπτόμαστε να το κάνουμε κάθε χρόνο.

Στην κινηματογραφική λέσχη υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα στον τρόπο προβολής των ταινιών, αλλά είμαστε σε συνομιλίες με τον πολιτιστικό σύλλογο Αρχίλοχο για να συνεργαστούμε και να βρούμε κοινές λύσεις, ώστε να συνεχιστεί η σπουδαία αυτή χειμερινή δραστηριότητα.

Για το θεατρικό τμήμα του συλλόγου, μετά από ένα χρόνο αδράνειας λόγω συγκυριών και αστάθμητων παραγόντων, φέτος θα επαναδραστηριοποιηθεί και υπάρχει η σκέψη για δημιουργία θεατρικού εργαστηριού, που θα συσπειρώσει όλους τους ενδιαφερόμενους.»

-Τελευταία ερώτηση που θέλω να σας κάνω αφορά την οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

«Θέλω να κάνω σαφές ότι το σωματείο δεν βαρύνεται από οικονομικές εκκρεμότητες της περιόδου που παίξαμε στην Δ Εθνική.

Έχουμε καλό προγραμματισμό, προσεκτική διαχείριση και δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα μέσα στην χρονιά.

Υπάρχει όρεξη για προσφορά στο νέο Δ.Σ. ο κόσμος δείχνει να ανανεώνει το ενδιαφέρον του και να αντιλαμβάνεται την σημασία της καλής λειτουργίας της ομάδας και την σπουδαιότητα της συμμετοχής.

Νομίζω ότι είμαστε στον δρόμο να γίνει ο Νηρέας κτήμα όλων των Ναουσαίων!»

Εισιτήρια διαρκείας 2014-15

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Η τιμή τους είναι στα 20 Ευρώ και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους:

Σιφναίο Μανώλη 6977082640, Τσιράκη Μπάμπη 6977713005, Κορτιάνο Νίκο 6979794622, Σπανό Δημήτρη 6973588834, Μπαρμπαρίγο Αντώνη 6936842775.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares