Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 01:31

Ο Πανσιφναϊκός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι των Δυτικών Κυκλάδων

Μετά τις 2 συνεχόμενες αναβολές λόγω του άσχημου καιρού ο Πανσιφναϊκός φιλοξένησε στο δημοτικό στάδιο Σίφνου Γ & Δ Συγγελίδη την ομάδα του ΑΟ Σερίφου.

SIFNOS XORHGOI 2014 GRIGOROΟι παίχτες των δύο ομάδων προέρχονταν από μεγάλη αγωνιστική αποχή και παρά τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν, λόγω της ολισθηρότητας του γηπέδου εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων, παρουσίασαν ένα όμορφο θέαμα και αποζημίωσαν τους οπαδούς τους.

Οι φίλαθλοι της Σερίφου πιστοί στην ομάδα τους έκαναν το ταξίδι στη Σίφνο για να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους και να την υποστηρίξουν στην προσπάθειά της για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Ένταση, πάθος, δύναμη, σκληρά μαρκαρίσματα και νεύρα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη που ήταν κυρίως γοήτρου η μεν Σέριφο για να πάρει τη ρεβάνς της ήττας της στο γήπεδό της και ο Πανσιφναϊκός για να δείξει ότι το θετικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου δεν ήταν τυχαίο.

Η ομάδα της Σερίφου στο ξεκίνημα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Σίφνιούς και μπήκε δυνατά προσπαθώντας με μακρινές μεταβιβάσεις να βρει ανοργάνωτη την άμυνα τους. Η τριάδα όμως των Γρηγόρη Λεμπέση, Δημήτρη Ζάσκα και Θοδωρή Διαρεμέ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Όσο περνούσε η ώρα ο Πανσιφναϊκός άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να πιέζει για το γκολ. Με κινητήριο μοχλό τους Γκούμα και Λυκογιάννη στο κέντρο και τους Ατσόνιο και Σαβιολίδη στην επίθεση έβγαλε ωραίες συνεργασίες που όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Σε δύο περιπτώσεις ο ΠΑΣ βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ. Η πρώτη μετά από μαγικό σλάλομ του Λυκογιάννη ο οποίος από αριστερά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και προσπάθησε από πλάγια θέση να νικήσει των τερματοφύλακα του ΑΟ Σερίφου Βαλσαμάκη και στην δεύτερη με το Γκούμα από δεξιά που μπήκε στην περιοχή της Σερίφου, άντεξε την πίεση των αμυντικών έκανε ένα ωραίο σουτ όμως ο τερματοφύλακας της Σερίφου έδιωξε με ωραία εκτίναξη την μπάλα σε κόρνερ. Οι παίχτες του ΑΟ Σερίφου αντίθετα προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί μόνο με στημένες φάσεις. Τελικά αυτός που εκμεταλλεύτηκε τις στημένες φάσεις ήταν ο Πανσιφναϊκός. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου μετά από εκτέλεση του Λυκογιάννη που έφερε την μπάλα στη μικρή περιοχή της Σερίφου ο Βασλαμάκης αιφνιδιάστηκε και έχασε την μπάλα και ο προωθημένος Γρηγόρης Λεμπέσης σε άδεια εστία δεν δυσκολεύτηκε να βάλει την ομάδα του Πανσιφναϊκό μπροστά στο σκορ με 1-0. SERIFOS NEW 2014Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Σερίφου πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι παίχτες του Πανσιφναϊκού που έβγαιναν με ευκολία στην κόντρα και δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Βαλσαμάκη. Σε μια από αυτές ο Κώστας Λυκογιάννης πήρε την μπάλα από το κέντρο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έφτασε μέχρι την μεγάλη περιοχή και με ένα ασύλληπτο σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακα της Σερίφου βάζοντας φωτιά στις εξέδρες! Το γκολ αυτό ήταν ένα από τα ομορφότερα που έχουν σημειωθεί στο γήπεδο του θόλου και πανηγυρίστηκε δέοντος από το σκόρερ και τους συμπαίχτες του. Με το σκορ στο 2-0 ο Πανσιφναϊκός έκανε διαχείριση του αποτελέσματος και μετά το εβδομήντα άφησε χώρο στον ΑΟ Σερίφου κρατώντας δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Σερίφου δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να γίνει απειλητική προς την εστία του Κάραβου και η μόνες φορές που ο Πανσιφναϊκός κινδύνευσε ήταν μετά από λάθος στην επαναφορά από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Αντίθετα ο Πανσιφναϊκός είχε ένα ακυρωθέν γκολ του Γκούμα (ως επιθετικό φάουλ) και μια καλή ευκαιρία με τετ α τετ του Ραπτόπουλου στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα που θα μπορούσε να διευρύνει και άλλο το σκορ. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίχτες του ΠΑΣ αγκαλιασμένους να πανηγυρίζουν μια πανάξια νίκη που τόνωσε το ηθικό τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας και των play off.

Πολύ καλή η διαιτησία του Μαραγκού και των βοηθών του Αγγέλου και Δεσύπρη που σε ένα παιχνίδι με ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα δεν ξέφυγε ποτέ από τα στενά αθλητικά πλαίσια.

Οι συνθέσεις

Πανσιφναϊκός Α.Σ.: (Μ. Φράγκος) Κάραβος, Διαρεμές Θ., Λεμπέσης Σπ., Λεμπέσης Γρ., Ζάσκας (90 Ναδάλης), Σταυριανός, Ατσόνιος (73 Ραπτόπουλος), Γκούμας, Λυκογιάννης, Σαβιολίδης (84 Κολαράκης), Ζαμπέλης

Α.Ο. Σερίφου: (Μ. Παλαιός) Βαλσαμάκης Κ., Ρώτας Δ. (52 Αδελιανάκης), Μποφίλιος, Ρεβίνθης Ν., Γεροντάρης, Βασλαμάκης Α., Ρώτας Β., Ράμπιας (68 Ρεβίνθης Κ), Μονοβάσιος (35 Μουστάκας), Παρίσης, Λιβάνιος

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν η παρουσία στις εξέδρες μιας παρέας νεαρών με κουστούμια λόγω ενός γάμου που είχε τελεστεί στο νησί το προηγούμενο βράδυ και είχαν έρθει στο γήπεδο κατευθείαν από το γλέντι. Οι νεαροί έφεραν γούρι στον Πανσιφναϊκό και όπως ανέφεραν θα έρχονται πλέον σε κάθε αγώνα του ΠΑΣ ντυμένοι με τα κουστούμια τους!

pansifnaikos-serifos-15-2-2015-1

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares