Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 13:57

Επιστολή Φουτάκογλου για το Πανναξιακός – Α.Ο. Πάρου

O πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας και Α΄αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων κ. Στράτος. Φουτάκογλου, μέσω ανοικτής επιστολής κάνει αναφορά στον πολύκροτο αγώνα Κυπέλλου Πανναξιακός – ΑΟ Πάρου. Επίσης στην ίδια επιστολή κάνει μία ακόμη προσπάθεια επίθεσης στο S.C., η οποία φυσικά δε μένει αναπάντητη.

 Ανοικτή επιστολή, αντί απάντησης, σε διαμαρτυρίες για την διαιτησία του αγώνα κυπέλου Πανναξιακός Α.Ο. – Α.Ο. Πάρου

Αντί απάντησης σε διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν γραπτώς και προφορικώς από την Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Α.Ο. Πάρου, για τον ποδοσφαιρικό αγώνα  κυπέλου Πανναξιακός Α.Ο. – Α.Ο. Πάρου, θέλω να ευχαριστήσω για την επισήμανση όλων της παρουσίας μου, ως Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας και Αντιπροέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων στο γήπεδο, πράγμα που συνέβη και με άλλους συνεργάτες μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΚ και παρατηρητές διαιτησίας στους άλλους αγώνες που διεξήχθησαν για την πρώτη αγωνιστική του Κυπέλου Κυκλάδων.

Κατανοώ την πικρία παικτών και παραγόντων μιας ομάδας που αγωνίστηκε με αξιώσεις επι 90΄ για την κατάκτηση της νίκης και ενώ θα μπορούσε δεν το κατάφερε τελικά. Το φαινόμενο της απόδοσης ευθυνών σε διαιτητικά λάθη, είναι συχνό και συναντάται σε μεγάλες διοργανώσεις όπως Παγκόσμια Κύπελλα , ChampionsLeague  κ.ά., πόσο δε περισσότερο σε μικρές κατηγορίες και τοπικά πρωταθλήματα. Πέραν όμως τούτου θέλω να εξάρω  τις δηλώσεις των δύο προπονητών των ομάδων Α.Ο. Πάρου και Πανναξιακού Α.Ο. που δίδαξαν ήθος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν παραδειγματικά για όλους μας σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσει στα γήπεδα το φίλαθλο πνεύμα και η αδελφοσύνη παικτών και φιλάθλων. Ιδιαίτερα θέλω να σταθώ στις δηλώσεις του προπονητή των φιλοξενουμένων κ. Τριανταφυλάκου που έκανε μόνο σχόλια για το αγωνιστικό μέρος και δεν μπήκε στον πειρασμό, που θέλησε να τον παρασύρει δημοσιογράφος τοπικής ιστοσελίδας. Σε ανθρώπους σαν τους κ. κ. Τριανταφυλάκο και Προμπονά αξίζουν μόνο συγχαρητήρια και πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι στις Κυκλάδες που διαθέτουμε τέτοιους προπονητές.

Τέλος  θέλω να διαβεβαιώσω κάθε καλόπιστο ή και κακόπιστο φίλαθλο και παράγοντα στις Κυκλάδες ότι με τη νέα διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων αλλά και την δουλειά που γίνεται από την επιτροπή διαιτησίας και ιδιαίτερα των συνεργατών μου κ.κ. Σουλτάνη Απ. και Αρμακόλα Αν., θα οδηγηθούμε σε μια αγωνιστική χρονιά που θα κυριαρχήσει πνεύμα δικαίου και ισονομίας. Ζητάμε μόνο επιείκεια και πίστωση χρόνου για να φανεί ότι έχουμε σκύψει το κεφάλι με μοναδικό στόχο «ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ»

O πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας και

Α΄αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων

Ευστράτιος Ε. Φουτάκογλου

Παρασύρει;

Όσο για το κομμάτι που ο κ. Φουτάκογλου κρίνει ότι προσπάθησα να παρασύρω έχω να πω τα εξής: Με δεδομένες τις διαμαρτυρίες που υπήρχαν στη διάρκεια του αγώνα για τη διαιτησία, ανεξάρτητα ή όχι εάν είναι δικαιολογημένες, οφείλω λόγω της θέσης μου να κάνω ερώτηση στον πλέον αρμόδιο για το θέμα που δεν είναι άλλος από τον προπονητή… Εκτός κι εάν υπάρχει κάποια εντολή από άνωθεν για τις ερωτήσεις που πρέπει να δέχονται οι προπονητές πριν ή μετά τον αγώνα. Οπότε σ' αυτή τη περίπτωση, έχοντας και προϋπηρεσία στο χώρο της δημοσιογραφίας, θα θέλαμε ως μας στέλνετε τις σχετικές ερωτήσεις (σ.σ., ακόμη και τις απαντήσεις ώστε να διευκολύνεται το έργο μας) για να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Όσο για το τοπικό μέσο θα πρέπει να ξέρετε ότι λόγω διαδικτύου δεν υπάρχει όριο και όλα κινούνται σε Παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης το sportcyclades.gr όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξης του έχει αποδείξει ότι είναι το μέσω όλων των Κυκλάδων. Τρανή απόδειξη της φιλοσοφίας μας η κάλυψη του αγώνα Πανναξιακός – ΑΟ Πάρου που καλύφθηκε από τετραμελή ομάδα που αποτελούνταν από δύο (2) Ναξιώτες και δύο (2) Παριανούς. Το ρεπορτάζ του αγώνα γράφτηκε από τον κ. Σαρρή που κατάγεται από την Πάρο… άρα, όπως στο ρήμα "παρασύρει", έτσι και στον όρο "τοπικό" έχετε λάθος κ. Φουτάκογλου.

Τέλος τονίζουμε την στήριξη μας σε όλα τα όργανα της ΕΠΣ Κυκλάδων, που εργάζονται για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας και διατηρούν την ισονομάι απέναντι σε όλους.

Σας παραθέτουμε εκ νέου τις δηλώσεις των δύο προπονητών για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

XOVOLI 400X400 10e53

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2020 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares