Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 12:13

Στασιμότητα στα Πευκάκια [vid]

Το στάδιο Πευκακίων, ένας χώρος πονεμένος, εγκαταλελειμμένος και πάνω από όλα…ακατάλληλος. Πόσες χιλιάδες αλήθεια λέξεις έχουν γραφτεί για να αποτυπώσουν την ακριβής εικόνα του γυμναστηρίου, που κάποτε φιλοξενούσε Αιγαιοπελαγήτικους αγώνες; Πριν από ένα χρόνο περίπου υπήρξε κάποιο έργο, ένα έργο το οποίο όχι μόνο δεν έφερε αποτέλεσμα, αλλά έχει αναδείξει ακόμη περισσότερα.

Δόθηκαν ή θα δοθούν περίπου 100.000€ για την τοποθέτηση του κουρασάν, ένα έργο το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όμως η διαφορά είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι και παραμένει…ακατάλληλος. Δηλαδή, θα δοθούν τόσα λεφτά για να πληρωθούν οι εργασίες, όμως δεν θα υπάρχει κανένα όφελος, καμία χρήση και ο κόσμος δεν θα μπορεί να γυμναστεί. Το κουρασάν που τοποθετήθηκε είναι περασμένης γενιάς, αυτό ήταν άλλωστε γνωστό και την ίδια ώρα υπήρχαν άλλα θέματα που… έκαιγαν και έπρεπε να γίνουν. Είναι δηλαδή σαν να πας να βάλεις καινούργια λάστιχα σε ένα χαλασμένο… αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Σταύρο Γουσγουνέλη, το γυμναστήριο στα Πευκάκια για να πάρουν άδεια καταλληλότητας χρειάζονται 100.000€, αλλά και άλλα 200.000€ για να πάρει την εικόνα που του αξίζει. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσαν να είχαν αρχικά δοθεί και τώρα να μιλούσαμε κάτω από άλλες βάσεις. Όμως τα επαναλαμβανόμενα λάθη έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Το γυμναστήριο στα Πευκάκια παραμένει κλειστό, ακατάλληλο και δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα. Αυτό γιατί από τη μία μας δηλώθηκε ότι θα γίνει μελέτη, αλλά από την άλλη ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά. Ο κόσμος το θέλει το έχει αποδείξει και καθημερινά βρίσκεται εκεί ακόμη και με κίνδυνο να τραυματιστεί. Κάθε απόγευμα είναι αρκετοί αυτοί που… πηδούν τα κάγκελα για να τρέξουν, να περπατήσουν χωρίς να έχουν δίπλα τους, τις κινούμενες λαμαρίνες του δρόμου.

Τα άσχημα μαντάτα

Το γυμναστήριο των Πευκακίων εδώ και πολλά χρόνια παραμένει σε μία ανενεργή κατάσταση, αφού ο χώρος είναι ακατάλληλος και κανείς δεν κινήθηκε για την βελτίωση των συνθηκών του. Η αλλαγή του κουρασάν δεν άλλαξε την εικόνα του, αφού η κατάστασή του αυτή τη στιγμή είναι τραγική, μιας και δεν υπάρχον οι σωστές συνθήκες συντήρησης του. Επομένως, επιστρέφει με μαθηματική ακρίβεια στην προγενέστερη κατάσταση που ήταν δηλαδή πριν την αλλαγή του. Από την πλευρά της η τρέχουσα δημοτική αρχή δεν έχει πάρει ακόμη κάποια απόφαση για το μέλλον του σταδίου και σύμφωνα με τα όσα είπαν ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Σταύρος Γουσγουνέλης, αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού, ήμαστε ακόμη στη φάση της... μελέτης.

Δείτε την συνέντευξη που δόθηκε στην Κοινή Γνώμη και τον Σταύρο Μαυράκη

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares