Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 19:23

Μπόλιας: Ευχαριστώ όσους με στήριξαν

Ο Συριανός Μαραθωνοδρόμος Αλέξανδρος Μπόλιας τερμάτισε πρώτος από τους Συριανούς στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, δηλώνοντας ότι η Σύρος είναι παρούσα στον κλασικό αθλητισμό και δικαιούται τη λύση στα προβλήματα των αθλητών του είδους, καθώς επίσης και άμεση λύση στο πρόβλημα με το στάδιο των Πευκακίων. Ο Συριανός Μαραθωνοδρόμος Αλέξανδρος Μπόλιας τερμάτισε πρώτος από τους Συριανούς στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, δηλώνοντας ότι η Σύρος είναι παρούσα στον κλασικό αθλητισμό και δικαιούται τη λύση στα προβλήματα των αθλητών του είδους, καθώς επίσης και άμεση λύση στο πρόβλημα με το στάδιο των Πευκακίων.

Αποκλειστική συνέντευξη του Συριανού δρομέα Αλέξανδρου Μπόλια στο Sport Cyclades

Με αφορμή τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο που διεξάχθηκε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα όπως κάθε χρόνο, το Sport Cyclades απέσπασε αποκλειστική συνέντευξη από τον Συριανό Μαραθωνοδρόμο Αλέξανδρο Μπόλια!1

Ο Αλέξανδρος Μπόλιας γεννημένος 1 Οκτωβρίου του 1982 ασχολήθηκε με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων από το 2010. Ο ίδιος όμως δεν είναι νέος στον χώρο αφού είναι αθλητής του στίβου από πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα από την ηλικία των 10 ετών περίπου.

Πρόσφατα έλαβε μέρος στον Μαραθώνιο της Αθήνας, όπου τερμάτισε πρώτος από τους Συριανούς αθλητές, καταρρίπτοντας παράλληλα το δικό του ρεκόρ, τερματίζοντας με χρόνο 03:00:41.

S.C.: Αλέξανδρε αρχικά να σε συγχαρούμε για το ρεκόρ που πέτυχες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της κλασσικής διαδρομής φέτος! Πες μας καταρχήν για σένα και για το πότε ξεκίνησες να αγωνίζεσαι ως δρομέας μεγάλων αποστάσεων;

Α.Μ.: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και για την πρόσκληση σε αυτή την συνέντευξη. Αγωνιζόμουν από το δημοτικό με τον στίβο και αγαπούσα το τρέξιμο. Μπαίνοντας στην ενεργό δράση ως δρομέας μεγάλων αποστάσεων έχω αγωνιστεί σε 6 μαραθωνίους σε όλη την Ελλάδα και σε 3 διεθνής σε Αυστρία, Ολλανδία και Γαλλία!

Στο ενεργητικό μου έχω επίσης έναν ημιμαραθώνιο βουνού, άλλους 12 ημιμαραθώνιους σε διάφορα μέρη, 3 δρόμους υγείας από 22 έως 25 χιλιόμετρα και αρκετούς αγώνες των 10 χιλιομέτρων!

Ασχολούμαι επίσης με πεζοπορίες, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, κολύμπι Θέατρο, χορό, μουσική, ποδήλατο και φυσικά το τρέξιμο. Είμαι ενεργό μέλος σε όλα αυτά και όποτε μου δίνεται η δυνατότητα εκπροσωπώ το νησί μου τη Σύρο!

2S.C.: Φέτος κατάφερες και έσπασες το ρεκόρ σου στην κλασσική διαδρομή. Είσαι ευχαριστημένος από την επίδοσή σου?

Α.Μ.: Είναι η καλύτερη επίδοσή που έχω κάνει μέχρι στιγμής στην κλασσική διαδρομή φυσικά όπου είναι και η πιο δύσκολη σε όλο τον κόσμο καταρρίπτοντας το ατομικό ρεκόρ τερματίζοντας στις 3:00:41!!!

Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μου και το ρεκόρ που πέτυχα και γι αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν μεταξύ των άλλων ο προπονητής Παναγιώτης Τσούκος και ο χορηγός υποστήριξης μου ¨Ευρωγνώση Σύρου¨. Ο αγώνας ήταν δύσκολος καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές για όλους τους δρομείς με κόντρα άνεμο και αρκετή ζέστη. Θετική και καθοριστική ήταν η συμβολή του κόσμου που φέτος ξεπέρασε κάθε ρεκόρ! Για εμένα είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική εμπειρία κάθε φορά η συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

S.C.: Βλέπουμε ότι κάθε χρόνο οι δρομείς της Σύρου γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει στο μέλλον βελτίωση στις επιδόσεις των αθλητών που συμμετάσχουν σε αγώνες δρόμου και στίβου?

Α.Μ.: Είναι σημαντικό για όλους εμάς τους Συριανούς δρομείς που εκπροσωπούμε το νησί σε διάφορους αγώνες κάθε χρόνο εντός κ εκτός Ελλάδος να μπορούμε να γυμναζόμαστε αξιοπρεπώς και με ασφάλεια. Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει σύντομα μια λύση για να δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές στο νησί μας και πόσο μάλλον να βρεθεί λύση για τον ανοιχτό γυμναστήριο στα Πευκάκια!

S.C.: Κλείνοντας τι θα έλεγες σε κάποιον νέο δρομέα ο οποίος δεν έχει ξανά τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο;4

Είναι μια καταπληκτική εμπειρία αυτή η ιστορική διαδρομή για κάθε νέο αλλά και κάθε παλιό δρομέα που συμμετάσχει στην κλασσική διαδρομή της Αθήνας. Κάθε φορά που τερματίζεις στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο τα συναισθήματα είναι ακριβώς τα ίδια όπως και της πρώτης φοράς! Συγκίνηση και δέος κάθε φορά και στην διαδρομή τον 5 χιλιομέτρων και στην διαδρομή των 10 χιλιομέτρων αλλά η κλασσική διαδρομή είναι ένα όνειρο! Εύχομαι και προσκαλώ κάθε νέο δρομέα να δοκιμάσει την κλασσική διαδρομή άνευ χρόνου, δεν έχει καμία σημασία για κάποιον που δεν έχει ξανά τρέξει, παρά μόνο ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο! Και του χρόνου να είμαστε καλά όλοι με υγεία για να συμμετάσχουμε ξανά σε αυτή την γιορτή!  

567891011

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares