Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 13:48

Προβληματισμός στον ΑΟ Πάρου‏

Το 2015 δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΑΟ Πάρου.

Δεν είναι μόνο η ήττα από την Θύελλα Καμαρίου που έβγαλε εκτός στόχων την ομάδα, που τώρα πρέπει να συσπειρωθεί για την δεύτερη φάση πρωταθλήματος, αλλά και τα όσα έγιναν πριν και μετά τον αγώνα, μαρτυρούν την σύγχυση που επικρατεί τόσο αγωνιστικά, όσο και διοικητικά.

Η ξαφνική απόφαση να μείνουν εκτός ενδεκάδας βασικοί ποδοσφαιριστές, λόγω της μη συμμετοχής τους σε όλες τις προπονήσεις, προκάλεσε εύλογες απορίες. Και αυτό γιατί μέχρι τώρα στοχεύοντας την πρώτη τριάδα, ήταν διαφορετικό το πνεύμα και η φιλοσοφία της διαχείρισης του ρόστερ. Ξαφνικά την ώρα που παιζόταν το τελευταίο χαρτί στην υπόθεση τριάδα, λήφθηκαν τολμηρές αποφάσεις σε κρίσιμο χρονικό σημείο.

Δεν θα μπορούσαν να περιμένουν δύο αγώνες και μετά να επαναπροσδιοριζόταν η τακτική απέναντι στους μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες και να πήγαινε η ομάδα πλήρης στα αποφασιστικά ματς με Θύελλα και Πανσιφναϊκό; Βέβαια η ιδιαίτερη φετινή περίοδος με το πείραμα της συνένωσης με τον Νηρέα, είχε μεν το πλεονέκτημα του μεγάλου ρόστερ, αλλά και πολλά προβλήματα.

Καταρχήν το δίδυμο στην τεχνική ηγεσία, παρά τις καλές προθέσεις των Δ. Τριανταφυλλάκου και Μ. Παπαδάκη, δεν είχε πολλές ελπίδες να είναι λειτουργικό γιατί πρόκειται για δύο ανθρώπους με τελείως διαφορετική προπονητική φιλοσοφία και επίσης διαφορετικό τρόπο δουλειάς.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στους ποδοσφαιριστές, που έβλεπαν όλη την εβδομάδα τον έναν να τους προετοιμάζει με συγκεκριμένο τρόπο και πριν τον αγώνα και στην διάρκεια του να ακούν διαφορετικές τεχνικές οδηγίες.

Η διοίκηση δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα το πρόβλημα και δεν παρενέβη, αποφασίζοντας η ίδια τον τρόπο που θα συνέχιζε. Όλα αυτά υπό το πρίσμα να μην είναι κανείς παραπονεμένος, άποψη που επικράτησε και στην συγκρότηση της ενδεκάδας που γινόταν με πρώτο κριτήριο να χωρέσουν όλοι.

Εμφανής η απουσία ενός ανθρώπου με πείρα που θα ήταν ο συνδετικός κρίκος παικτών, προπονητών και διοίκησης και θα λειτουργούσε προληπτικά για να μην έφτανε η ομάδα στο τωρινό σημείο με ποδοσφαιριστές να εκφράζουν την θέληση τους να τα παρατήσουν, ξενερωμένοι από την απουσία ποδοσφαιρικής λογικής. Στο ΔΣ που έγινε για να ληφθούν, έστω και τώρα, ξεκάθαρες αποφάσεις, ακούστηκαν πολλές διαφορετικές προτάσεις, δείγμα της μη κατανόησης της κατάστασης.

Από το να συνεχίσει η ομάδα με άλλον προπονητή, προτάθηκαν και δύο ονόματα, μέχρι να απομακρυνθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές από το τμήμα. Τελικά μετά από έντονες συζητήσεις, μάλλον συνέκλιναν στο να συνεχιστεί η χρονιά με τον Δ. Τριανταφυλλάκο μόνο του στο τιμόνι, αν συμφωνήσουν σε αυτό και οι παράγοντες του Νηρέα με τους οποίους θα υπάρξει συνάντηση μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με αυτά που ακούγονται οι παράγοντες του Νηρέα δεν θα συμφωνήσουν και θα έχουν την δική τους πρόταση η οποία μπορεί να φέρει ρήξεις ή συγκρούσεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Αν δεν εμπλακεί εκεί το θέμα, καλό θα ήταν να δουλέψει η ομάδα με όσους παίκτες δηλώσουν πρόθυμοι, να αξιοποιηθούν και να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες οι νεαροί, γιατί έχουν αποδείξει πως μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Αλλιώς θα υπάρξει δύσκολη περίοδος, όπου θα διακυβεύεται η σωτηρία της ομάδας, που αντικειμενικά αξίζει να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Σε αντίθετη όμως περίπτωση θα δημιουργηθεί ένας κορμός για πολλά χρόνια που θα δώσει κίνητρο και στους φιλάθλους να βοηθήσουν περισσότερο.

Και κάτι τελευταίο... Πολλά φτάνουν στα αυτιά μας για την κάθοδο της ομάδας στο ματς με την Θύελλα, γιατί πραγματικά δημιουργήθηκαν πολλές απορίες για την ενδεκάδα.

Άνθρωποι από ανταγωνιστικές ομάδες, αδυνατώντας δικαιολογημένα να εξηγήσουν με ποδοσφαιρικά κριτήρια την κατάσταση, σκέπτονται διάφορα. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που προσπαθήσαμε να περιγράψουμε την κατάσταση, να γίνουν κατανοητές σε όλους κάποιες καταστάσεις στην ομάδα, ώστε να σταματήσουν καχυποψίες και δεύτερες σκέψεις για τον ΑΟ Πάρου...

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares