Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 01:27

Η παρουσίαση του 1ου Trimore Syros Triathlon 2016 [vid]

Μία μεγάλη διοργάνωση θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αφού στις 10-12 Ιουνίου θα διεξαχθεί το"1ο Trimore Syros Triathlon 2016".

Η εκδήλωση αυτή έχει βάλει ήδη της βάσεις για μία επιτυχημένη διοργάνωση, αφού οι επικεφαλείς του τριάθλου έχουν διαφημίσει τον αγώνα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στόχος και σκοπός των διοργανωτών είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός και χρόνο με το χρόνο να ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Αρχικά στη Σύρο βάση του προγραμματισμού αναμένονται περίπου 300 αθλητές, αριθμός ο οποίος δεν είναι απόλυτος, όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μητρόπαπα στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο event και πολύ πιθανό να εξαντληθούν όλες οι συμμετοχές. Οι διοργανωτές έχουν βάλει ως όριο τον αριθμό 300 ώστε αρχικά το νησί να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα.

Από εκεί και πέρα σημαντικός παράγοντας για τη επιτυχία του αγώνα, αλλά και της συνέχισης του είναι ο εθελοντισμός και το κατά πόσο οι κάτοικοι της Σύρου θα σταθούν δίπλα σ' αυτή την πολύ μεγάλη διοργάνωση.

Σημαντική για το νησί

Όπως κάθε μεγάλη εκδήλωση έτσι κι αυτός ο αγώνας είναι πάρα πολύ σημαντικός για την τουριστική προβολή του νησιού, αφού μέσα από το αθλητισμό θα καταφέρει να προβληθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και αρκετά ευρωπαϊκά κράτη. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ήδη οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει τη διαφήμιση του αγώνα και η Σύρος μέσω του "1ου Trimore Syros Triathlon 2016", ακούστηκε σύμφωνα με τον κ. Μητρόπαπα - κι έτσι είναι - σε έκθεση που συμμετείχε στην Αγγλία. Ο Δήμος φαίνεται ότι έχει κάνει άνοιγμα στον αθλητικό τουρισμό αφού το νησί θα φιλοξενήσει αρκετές σημαντικές εκδηλώσεις. Οι κάτοικοι τώρα από την πλευρά τους θα πρέπει να στηρίξουν τη διοργάνωση ώστε αυτή να γίνει θεσμό και σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει αυτή η εκδήλωση κάθε χρόνο να μεγαλώνει περισσότερο.

Το τριήμερο 10-12 Ιουνίου

Οι εκδηλώσεις για τον αγώνα τριάθλου δεν θα είναι μόνο για μία ημέρα, αφού ουσιαστικά τα πάντα ξεκινούν την παρασκευή 10 Ιουνίου. Οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει διάφορες δράσεις με αποκορύφωμα το.... σπαγγέτι πάρτι. Την επόμενη ημέρα είναι το κυρίως... μενού με την έναρξη του τριάθλου στις 9:00 το πρωί. Το τρίαθλο περιλαμβάνη κολύμβηση 700 μέτρων εντός του λιμένα της Ερμούπολης, με αφετηρία τον προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων, ποδηλατικός αγώνας 10 χιλιομέτρων και η προσπάθεια των αθλητών θα ολοκληρωθεί έπειτα από δύο γύρους τρεξίματος μέσα στην Ερμούπολη. Στις 12:00 θα γίνει ποδηλατική περιήγηση των φιλοξενούμενων, με τους ποδηλάτες Σύρου να αναλαμβάνουν δράση. Το απόγευμα του Σαββάτου (17:00) θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου (city running) συνολικής απόστασης 5 χιλιομέτρων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι απονομές και οι βραβεύσεις.

Την Κυριακή τελευταία ημέρα των δραστηριοτήτων θα διεξαχθεί παιδικό τρίαθλο και όλοι οι μικροί αθήτές θα μπορούν να λάβουν μέρος, να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, αλλά και να γνωρίσουν ένα κατά τα άλλα εντυπωσιακό και απαιτητικό άθλημα.

Η συνέντευξη Τύπου

Στην αίθουσα συνεδριάσεως του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου - παρουσίαση του "1ου Trimore Syros Triathlon 2016", που θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη στις 10 έως 12 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος παρουσίασε τον αγώνα τριάθλου, αλλά και κάλεσε όλους τους κατοίκους του νησιού να σταθούν δίπλα στην εκδήλωση αυτή, ώστε να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός στο νησί. "Είναι μία διοργάνωση στην οποία έχουμε πιστέψει πάρα πολύ και είναι μία διοργάνωση την οποία θέλουμε να καταστήσουμε θεσμό για το νησί μας. Η προσήλωση στον στόχο, η προσπάθεια και η συγκέντρωση αποτελούν στοιχεία που για εμάς τους Συριανούς, αλλά και για τη δημοτική αρχή, ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μας. Εξαρχής όταν τέθηκε από μέρους της trimore και του κ. Μητρόπαπα η πρόταση να διοργανώσουμε μία τέτοια εκδήλωση στο νησί, είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές, αφού θέλαμε πραγματικά να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο σ' αυτή τη διοργάνωση" είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Μαραγκός.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της trimore Κωνσταντίνος Μητρόπαπας αναφέρθηκε εκτενέστερα στις λεπτομέρειες του αγώνα, αλλά και τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του τριημέρου. "Θέλουμε να κάνουμε στη Σύρο κάτι μεγάλο και θέλω όλο το νησί να μας βοηθήσει για να το πετύχουμε αυτό. Τη διαφήμιση της Σύρου την είχαμε και στην έκθεσή μας στον Λονδίνο και όλος ο κόσμος που ήρθε κοντά μας, ρωτούσε λεπτομέρειες και πληροφορίες για τον αγώνα ώστε να έρθουν για να πάρουν μέρος, αλλά και να γνωρίσουν το νησί από κοντά. Προσπαθήσαμε να έχουμε ένα πλήρες πακέτο ώστε να δώσουμε την ευκαιρία να μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή".

Πηγή: Κοινή γνώμη

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares