Τρίτη, 09 Αυγούστου 2016 13:46

Το τουρνουά μπορεί να φτάσει πάρα πολύ ψηλά

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το 5ο βαθμολογούμενο τουρνουά Beach Volley στην Βάρη Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το 5ο βαθμολογούμενο τουρνουά Beach Volley στην Βάρη

Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το 5ο βαθμολογούμενο τουρνουά BeachVolley της Βάρης. Ο τελικός μεταξύ των Νικήτα Εφραιμίδη/ Κώστα Μπογιατζόπουλο και Γιάννη Περρή/Αργύρη Μάρκου ήταν συναρπαστικός, κράτησε σε αγωνία όλους όσους έσπευσαν στην παραλία της Βάρης για να παρακολουθήσουν από κοντά την σπουδαία αναμέτρηση, καθώς τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Οι πρωταθλητές επικράτησαν στο πρώτο σετ με 21-19, όμως στο δεύτερο το δίδυμο Περρή/Μάρκου κατάφεραν να ισοφαρίσουν επικρατώντας με 21-17. Στο τάι μπρέικ ενώ όλα έδειχναν πως ο Εφραιμίδης με τον Μπογιατζόπουλο θα επικρατούσαν εύκολα μία αντεπίθεση διαρκείας έφερε τις δύο ομάδες και πάλι κοντά στο σκορ αφού το 13-6 έγινε 13-11. Μία άτυχη στιγμή για τους Περρή και Μάρκου έδωσε τον πόντο στους Εφραιμίδη/Μπογιατζόπουλο, καθώς η μπάλα κύλισε πάνω στο φιλέ και κατέληξε εκτός αγωνιστικού τερέν. Στη συνέχεια ο Μπογιατζόπουλος με μπλοκ έδωσε το σετ νίκης στην ομάδα του. Οι δύο ομάδες μετά το τέλος του τελικού αγκαλιάστηκαν και έδειξαν για ακόμη μια φορά την... υγεία του αθλητισμού. Στον μικρό τελικό τώρα οι Πάπιτσης/ Πρίντεζης επικράτησαν σχετικά εύκολα του διδύμου Βελούδη/βαχαβιόλου. Οι δύο έμπειροι αθλητές αν και είχαν χάσει στους αγώνες του κυρίως ταμπλό στον μικρό τελικό έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο την τρίτη θέση και έπειτα από εντυπωσιακές άμυνες και ωραία τελειώματα νίκησαν με 2-0 και ανέβηκαν στο βάθρο.

"Όλα ήταν τέλεια"

Οι δύο νικητές του 5ου βαθμολογούμενου τουρνουά BeachVolley της Βάρης, Νικήτας Εφραιμίδης και Κώστας Μπογιατζόπουλος μίλησαν στην κάμερα της Κοινής Γνώμης και αναφέρθηκαν στη διοργάνωση, αλλά και τα συναισθήματα τους.

Αρχικά ο πρώην αθλητής του Φοίνικα Σύρου είπε τα εξής: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στη Σύρο για να κάνω τις διακοπές μου και παράλληλα να αγωνισθώ με έναν πάρα πολύ καλό μου φίλο στο τουρνουά της Βάρης. Αγαπάω πάρα πολύ το νησί, έχω αγωνισθεί εδώ μία σεζόν με την ομάδα του Φοίνικα και παράλληλα ήμουν δάσκαλος στο πρώτο Δημοτικό σχολείο και τους ανθρώπους του, τους έχω μέσα στην καρδιά μου. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, ήταν σε μία ωραία παραλία και το γήπεδο ήταν τέλειο. Από εκεί και πέρα οι διοργανωτές και οι εθελοντές ήταν πάντα κοντά μας, όλες αυτές τις μέρες παίξαμε βόλεϊ, το χαρήκαμε και ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα με την πρώτη μου συμμετοχή να καταφέρουμε να πάρουμε την πρώτη θέση".

Από την πλευρά του ο Φυσικοθεραπευτής της ομάδας του Φοίνικα, ο οποίος ήταν παρτενέρ του Εφραιμίδη στους αγώνες είπε: "Αρχικά θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που για ακόμη μια χρονιά κατάφεραν να διοργανώσουν ένα τουρνουά το οποίο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα παρόμοιες εκδηλώσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Μπορεί να μην έχει τα μεγάλα ονόματα, τα μεγάλα έπαθλα, ούτε τους μεγάλους χορηγούς, αλλά η προσπάθεια που κάνουν ώστε να μαζέψουν αθλητές που αγαπούν αυτό το σπορ, άσχετα αν είναι του χώρου ή όχι. Οι διοργανωτές έδωσαν και την ψυχή τους ώστε να γίνει κάτι καλό σαν σύνολο, σαν εικόνα και σαν διοργάνωση".

Ο Νικήτας Εφραιμίδης στη συνεχεία αναφέρθηκε στην μεταγραφή του αδερφού του στον Φοίνικα.

"Με το που του έγινε πρόταση από την ομάδα του Φοίνικα Σύρου, με ρώτησε κατ' ευθείαν ο Δημήτρης και το συζητήσαμε για μόλις 10 δευτερόλεπτα. Από την πλευρά μου του απάντησα πως είναι η καλύτερη περίπτωση να πας στον Φοίνικα, καθώς θα έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις σωστά και θα βελτιωθείς ακόμη περισσότερο. Με κλειστά μάτια του είπα να απαντήσεις θετικά".

Επίσης, ο έμπειρος λίμπερο αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα το οποίο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και τις έως τώρα μεταγραφικές κινήσεις.

"Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηνραϊκός και ο Φοίνικας έχουν κλείσει τις μεταγραφές τους και αναμένεται να είναι και πάλι δυνατές ομάδες. Η Αλεξανδρούπολη δεν θα είναι τόσο δυνατή όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια, ο Ηρακλής έχει δημιουργήσει μία αξιόλογη ομάδα και μένει η Κηφισιά που ακόμη δεν έχει ακουστεί τι θα κάνει. Περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα, αλλά πιστεύω πως και φέτος το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό. Μην ξεχνάμε πως έχουν ξεκινήσει να έρχονται μεγάλα ονόματα του χώρου και στην Ελλάδα, όπως είναι ο Αγκάμεζ, ο Γκόμεζ, ο Σαφράνοβιτς, ο Γκονζάλες του Παναθηναϊκού, όπως και πολλοί άλλοι. Αυτό βέβαια είναι πολύ καλό γιατί ανεβαίνει το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων. Από την άλλη βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και η οποία δυσκολεύει όλο και περισσότερο κι αυτό δεν είναι πολύ ευχάριστο για εμάς τους αθλητές. Πολλές φορές μας κάνει να ζούμε σε στιγμές αβεβαιότητας, αλλά όταν κάνεις πρωταθλητισμό, είναι ένας τρόπος ζωής και ένα όνειρο το οποίο ένας αθλητής το ήθελε να το κάνει".

"Μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο"

Γιάννης Περρής και Αργύρης Μάρκου για δεύτερη χρονιά έφτασαν στον τελικό, όμως και πάλι δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν τη νίκη και την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οι λεπτομέρειες που έκριναν τον τελικό δεν ήταν με το μέρος τους κι έτσι αρκέστηκαν στη δεύτερη θέση.

Για το τελικό και την έκβασή του μίλησε ο Αργύρης Μάρκου: "Το παιχνίδι του τελικού κρίθηκε στο τελευταίο σετ και στο τέλος φάνηκε η κούραση μας γιατί δώσαμε αρκετούς αγώνες πριν. Από την πλευρά μας κάναμε ότι μπορούσαμε στο τέλος προσπαθήσαμε να γυρίσουμε την εις βάρος μας κατάσταση, όμως η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Έτσι είναι ο αθλητισμός, μία - δύο ενέργειες δεν μας βγήκαν κι έτσι χάσαμε ακόμη έναν τελικό. Όλα καλά τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ελπίζω του χρόνου να είμαστε εμείς στην πρώτη θέση. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, κάθε χρόνο είναι και καλύτερη και πιστεύω ότι πλέον το τουρνουά έχει καθιερωθεί".

Για το επίπεδο του τουρνουά μίλησε ο Γιάννης Περρής: "Σίγουρα ανεβαίνει ποιοτικά το τουρνουά κι αυτό συμβαίνει γιατί το επίπεδο των αθλητών όλο και βελτιώνεται. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει επίπεδο καθώς οι διοργανωτές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κι αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι πλέον πολλές ομάδες που αγωνίζονται στο τουρνουά δεν είναι από τη Σύρο".

Μπορεί αυτό το τουρνουά να μεγαλώσει περισσότερο και να δούμε κάποια στιγμή να αγωνίζονται αθλητές μεγαλύτερου βεληνεκούς;

Α.Μ. "Κατά τη γνώμη μου μπορεί να γίνει το τουρνουά της Βάρης δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες διοργανώσεις, οι αγώνες γίνονται σε ένα πολύ ωραίο νησί, σε μία ωραία παραλία και νομίζω πως κάποια στιγμή θα έρθουν αθλητές που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο".

"Κάθε χρόνο η ποιότητα των αγώνων μεγαλώνει"

Πέτρος Πάπιτσης και Μάρκος Πρίντεζης κατέλαβαν την τρίτη θέση νικώντας με 2-0 στον μικρό τελικό της διοργάνωσαν και ανέβηκαν στο βάθρο.

Για τις εντυπώσεις τους από τη διοργάνωση μίλησε ο Πέτρος Πάπιτσης ο οποίος είχε διπλό ρόλο, αφού ήταν και διοργανωτής.

"Το επίπεδο των αγώνων όπως φάνηκε ήταν πιο δυνατό από τις προηγούμενες χρονιές και οι αντίπαλοί μας ήταν πάρα πολλοί καλοί και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Την ίδια ομάδα τους είχαμε συναντήσει και στο κυρίως ταμπλό όπου εκεί είχαμε ηττηθεί, όμως στον μικρό τελικό μπήκαμε με πολύ πάθος, ο Μάρκος τα έδωσε πραγματικά όλα, έπαιξε φανταστικά κι έτσι καταφέραμε να νικήσουμε".

Από την πλευρά του ο Μάρκος Πρίντεζης είπε για το παιχνίδι:" Το τελευταίο χρονικά παιχνίδια, καθώς παίξαμε 4 σε μία ημέρα, κρίθηκε στο πάθος που δείξαμε γιατί πιστεύω δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο από όλους. Μπορεί να ακούγεται λίγο κυνικό όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και οι δύο ήταν κουρασμένες, αλλά από την πλευρά μας δώσαμε το κάτι παραπάνω και καταφέραμε να νικήσουμε.

Κάθε χρόνο και καλύτερο το τουρνουά; Μ.Π. "Πιστεύω ότι πράγματι κάθε χρόνο είναι και καλύτερο το τουρνουά, τόσο από πλευράς συμμετοχών καθώς είδαμε αθλητές υψηλού επιπέδου όπως ήταν ο Νικήτας Εφραιμίδης, κάποια παιδιά που ήλθαν από την Χαλκίδα (3 ομάδες) και ανεβαίνει συνεχώς η ποιότητα των αγώνων. Είδαμε κατά τη διάρκεια των αγώνων να μένουν έξω κάποια φαβορί και τώρα στο κομμάτι της διοργάνωσης, κάθε χρόνο βελτιώνεται όλο και περισσότερο. Υπήρχαν περισσότεροι χορηγοί, οι κερκίδες ήταν φανταστικές, αλλά και όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες. Από την πλευρά μας που το ζούμε από μέσα το περιμένουμε όλο το καλοκαίρι και νομίζω ότι κι αυτοί που έρχονται και το παρακολουθούν μένουν ευχαριστημένοι με την ποιότητα των αγώνων".

"Μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά"

Τέλος μίλησαν οι διοργανωτές του 5ου βαθμολογούμενου τουρνουά BeachVolley στην παραλία της Βάρης, Στέφανος Παλαιολόγος και Πέτρος Πάπιτσης. Έδωσαν για ακόμη μια χρονιά τον καλύτερό τους εαυτό και με τη βοήθεια των εθελοντών, η εκδήλωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία, η οποία φάνηκε κι από τις δηλώσεις των... πρωταγωνιστών.

Σ.Π. "Ήταν ένα αρκετά δύσκολο τουρνουά σε θέμα διοργάνωσης καθώς υπήρχαν 37 συμμετοχές και όπως είχαμε πει από την αρχή με τον Πέτρο δεν θέλαμε να αποκλείσουμε κάποια ομάδα. Αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε και δεύτερο γήπεδο το οποίο βρίσκεται στην Ερμούπολη και το οποίο είναι του Συλλόγου Ερμής Σύρου, ένα νέο σωματείο το οποίος ασχολείται με το BeachVolley, αλλά και το βόλεϊ σάλας. Τα προκριματικά ξεκίνησαν Τετάρτη μέχρι την Πέμπτη και την Παρασκευή συμπληρώθηκε το κυρίως ταμπλό με τις 16 ομάδες και την Κυριακή ολοκληρώθηκαν τα παιχνίδια με τη διεξαγωγή του τελικού".

Μετά το τέλος κάθε διοργάνωσης βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα. Αυτά τα συμπεράσματα θα θέλαμε να μας τα πείτε κ. Πάπιτση.

"Πιστεύω πως φέτος ο πήχης ανέβηκε πάρα πολύ. Να σημειώσω εδώ πως στην πορεία υπήρξαν κάποια προβλήματα τα οποία τα λύσαμε με την καλή θέληση όλων. Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή ήταν πολλές και έπρεπε να βρούμε κάποια λύση ώστε να μην αδικηθεί καμία. Δεν θέλαμε να μείνει καμία ομάδα έξω από το τουρνουά, αφού στόχος μας είναι να παίξουν και να διασκεδάσουν όλοι. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα παιδιά που ήρθαν και αγωνίστηκαν από την Χαλκίδα, όπως και υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες από την Αθήνα. Πραγματικά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω να λέω ευχαριστώ, ήταν όλα τέλεια και ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν να διοργανωθεί αυτό το τουρνουά. Κοντά μας ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρης, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Πιστεύω ότι αυτό το τουρνουά μπορεί να φτάσει πάρα πολύ ψηλά και να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα. Πάντα βάζουμε μία επιπλέον πινελιά σε κάθε τουρνουά, έτσι και φέτος ήταν οι αθλητές, οι χορηγοί και όλοι όσοι βοήθησαν για να ομορφύνει περισσότερο. Με λίγη βοήθεια παραπάνω μπορεί να γίνει ένας καλός θεσμός και κάθε καλοκαίρι οι πάντες να δίνουν ραντεβού στην παραλία της Βάρης για το τουρνουά αυτό".  

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares