Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 11:29

Διεκδικεί θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ο Ν.Ο. Σύρου

Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα κερδίσεις! Σημασία έχει το να «ξέρεις» πότε πρέπει να κερδίσεις! Αυτό πραγματοποίησαν οι παίκτες του ΝΟ Σύρου που είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσουν μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Η ομάδα του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων όπως όλα δείχνουν θα κερδίσει την άνοδο στην Β’ Εθνική της υδατοσφαίρισης ανδρών με συνολικό απολογισμό 1 νίκη και 5 ήττες, αφού μετά την τιμωρία της ΝΕ Λάρισας και την συγχώνευση του ΚΟΠΙ με τον Ηλυσιακό οι δύο επιλαχούσες ομάδες που κατέλαβαν την 5η και την 6η θέση του πρωταθλήματος θα ανέλθουν στην Β’ Εθνική. Αυτές είναι ο Άργης Καλαμάτας και η ομάδα της Σύρου. Το μόνο που απομένει είναι να ανακοινώσει την απόφαση η ΚΟΕ.

Η πορεία του συλλόγου δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε πορεία πρωταθλητισμού. Μάλλον το αντίθετο, καθώς στους έξι αγώνες που έδωσε η ομάδα της Σύρου είχε απολογισμό μία νίκη και πέντε ήττες! Κι όμως! Η τήρηση των κανονισμών κατά γράμμα (νίκη με τον Άρη Κάμπου στα χαρτιά), η αποχώρηση ομάδων από το πρωτάθλημα (ΣΚ Ροή στην τελική φάση και Άλμα Κλαμπ στην πρώτη φάση) και η νίκη κόντρα στα Δελφίνια Πτολεμαΐδας με 8-5 έφεραν την αναπάντεχη – όσο πέρα για πέρα δίκαιη –  άνοδο.

Έτσι ξεκίνησαν όλα!

Η ομάδα του ΝΟ Σύρου κλήθηκε να παίξει στον Α’ Όμιλο της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής με αντιπάλους τις ομάδες του Άρη Κάμπου, του ΣΚ Ροή και του Άλμα Κλαμπ. Από αυτόν τον όμιλο στην τελική φάση περνούσαν δύο ομάδες, που θα διεκδικούσαν τις τέσσερις θέσεις της ανόδου.

Ο ΝΟ Σύρου παρουσιάστηκε αξιόμαχος στα παιχνίδια με την Ροή και τον Άρη Κάμπου, χάνοντας όμως με 10-7 και 6-3 αντίστοιχα. Η ομάδα του Άλμα Κλαμπ δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα και έτσι ο αγώνας έληξε 5-0 άνευ αγώνος. Έτσι ο ΝΟΣ κατέλαβε την τρίτη θέση. Η χρησιμοποίηση παίκτη προπονητή (σε άλλη ομάδα) από την ομάδα του Άρη Κάμπου – κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό της ΚΟΕ – έφερε αυτεπάγγελτα τον μηδενισμό της ομάδας της Χίου σε όλα τα παιχνίδια κι έτσι οι Συριανοί κατέλαβαν την 2η θέση και προκρίθηκαν στην τελική φάση που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη περίπτωση απέβη καθοριστική και για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η Τελική…(α)φάση(α)

Στην τελική φάση της Θεσσαλονίκης έγινε το έλα να δεις! Αρχικά οι δέκα ομάδες κληρώθηκαν να παίξουν σε δύο ομίλους των πέντε. Από αυτούς τους δύο ομίλους οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ θα κέρδιζαν την άνοδο και θα έπαιζαν πλέι οφ για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής.

Α’ Όμιλος

Δελφίνια Πτολεμαΐδας

Όμιλος Φίλων Θαλάσσης

ΝΟ Σύρου

ΣΚ Ροή

ΝΟ Ιτέας

Β’ Όμιλος

Άρης Θεσσαλονίκης

ΚΟ Ξάνθης

Επειός Ήλιδας

ΝΕ Λάρισας

Άργης Καλαμάτας

Στον Α’ Όμιλο ο ΣΚ Ροή δεν κατέβηκε να παίξει στο πρωτάθλημα. Έτσι η Σύρος που ηττήθηκε με 22-7 από τον ΟΦΘ και με 15-6 τον ΝΟ Ιτέας, πήρε την τρίτη θέση με επικράτηση 8-5 επί των Δελφινιών Πτολεμαΐδας. Πρώτος τερμάτισε ο ΟΦΘ με δεύτερη την Ιτέα.

Στον Β’ Όμιλο έγινε ο κακός χαμός. Η ομάδα του ΚΟ Ξάνθης τιμωρήθηκε για πλαστοπροσωπία, ενώ ο Επειός Ήλιδας για το θέμα παίκτη – προπονητή και μηδενίστηκαν. Πρώτη τερμάτισε η ΝΕ Λάρισας και δεύτερος ο Άρης με τρίτο τον Άργη.

Από τα ημιτελικά προκρίθηκαν στον τελικό ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης και η ΝΕ Λάρισας, με τον ΟΦΘ να αναδεικνύεται πρωταθλητής, ενώ ο Άρης νίκησε τον ΝΟ Ιτέας στον μικρό τελικό.

Στο παιχνίδι της 5ης – 6ης θέσης ο Άργης Καλαμάτας νίκησε τον ΝΟ Σύρου με 16-9 και η ομάδα των Κυκλάδων κατέλαβε την 6η – προνομιούχο όπως αποδείχθηκε – θέση.

Η συγχώνευση και η ένσταση

Όμως δύο χθεσινές αποφάσεις του ΔΣ της ΚΟΕ έφεραν την 5η και την 6η ομάδα προ των πυλών της Β’ Εθνικής, καθώς μένει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Η συγχώνευση των τμημάτων υδατοσφαίρισης Ποσειδώνα Ιλισίων και Ηλυσιακού ήταν εδώ και καιρό σχεδόν σίγουρο πως θα πραγματοποιηθεί, όμως για την ένσταση του ΝΟ Ιτεάς με σχετική αναφορά του Επειού Ήλιδας δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη.

Αναλυτικά τι ανέφεραν οι αποφάσεις του ΔΣ της ΚΟΕ

Το ΔΣ της ΚΟΕ:

· Έκανε δεκτή την ένσταση του ΝΟ Ιτέας, σε συνδυασμό με σχετική αναφορά του Επειού ΓΣ Ίλιδας για αντικανονική συμμετοχή ως παίκτη, του προπονητή της ΝΕ Λάρισας στο πρωτάθλημα Γ’ Ανδρών. Στο σωματείο ΝΕ Λάρισας , με βάση το άρθρο 16 παρ. 7.10 της Γενικής Προκήρυξης 2016, σε συνδυασμό με το άρθρο 17 παρ. 1.5, επιβάλλεται η ποινή του μηδενισμού και η αφαίρεση 3 βαθμών. Κατόπιν τούτου, η ΝΕ Λάρισας δεν ανέρχεται στην ανώτερη κατηγορία και παραμένει στην Γ’ Ανδρών.

· Ενέκρινε τη συγχώνευση των τμημάτων υδατοσφαίρισης Ποσειδώνα Ιλισίων και Ηλυσιακού

Ανεβαίνουν ο 5ος και ο 6ος

Με βάση αυτές τις αποφάσεις και με βάση το καταστατικό της ΚΟΕ, την θέση της ΝΕ Λάρισας παίρνει η ομάδα του Άργη Καλαμάτας, ενώ το γεγονός της συγχώνευσης ΚΟΠΙ και Ηλυσιακού άνοιξε μια θέση στην Β’ Εθνική, καθώς οι δύο σύλλογοι θα αγωνίζονται σαν ένας στην ανώτερη κατηγορία (Ο ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων θα αγωνίζονταν στην Α2 και ο Ηλυσιακός στην Β’ Εθνική αν δεν είχε γίνει η συγχώνευση).

100% δίκαια η άνοδος

Η άνοδος για τον ΝΟ Σύρου ήρθε 100% δίκαια. Τήρησε όλους τους κανονισμούς στο έπακρο και παίρνοντας την 6η θέση ανέβηκε κατηγορία. Η νεανική ομάδα του ΝΟΣ έπαιξε για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι και εν τέλει δικαιώθηκε. Τα πάντα ξεκίνησαν από την πρώτη φάση με την τιμωρία του Άρη Κάμπου. Από την στιγμή που η ομάδα της Χίου τιμωρήθηκε οι κανονισμοί έπρεπε να είναι ίσοι απέναντι σε όλους. Δεν θα έπρεπε – και δεν θα μπορούσε –  να γίνει αλλαγή για την τελική φάση.

Γιατί έγινε όλο αυτό το θέμα με τους προπονητές;

Στην Γενική Προκήρυξη της ΚΟΕ έχει ανακοινωθεί η διεξαγωγή πρωταθλήματος Masters, αλλά ο τρόπος διεξαγωγής του δεν είναι ξεκάθαρος και κάπου εκεί κολλάει η διοργάνωσή του. Όλοι αυτοί οι παίκτες-προπονητές θα μπορούσαν να παίξουν σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα ώστε να κάνουν αυτό που αγαπούν απο μικροί. Έτσι κι εφόσον δεν διεξάγεται κάτι τέτοιο συμμετέχουν σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Όμως, η προκήρυξη της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη και αναφέρει πως δεν μπορεί ένας παίκτης να είναι προπονητής σε οποιαδήποτε ομάδα. Μάλιστα έχουν ακουστεί και αρκετές φωνές που ζητούν την αλλαγή αυτού του κανονισμού. Ο Άργης Καλαμάτας, ο οποίος επίσης διέθετε παίκτη που έχει διατελέσει προπονητής – μια δεκαετία περίπου πριν – ρώτησε την Ομοσπονδία αν θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει και πήρε θετική απάντηση.

Πηγή pisina.net / Θεόδωρος Νταλαγιώργος (Το διαβάσαμε στη Κοινή Γνώμη)

Κατηγορία ΠΟΛΟ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι σωστές βάσεις μπήκαν! Ξεκινούν τα κορίτσια... »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares