Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 00:26

Κερδίσαμε το... στοίχημα

Ο πρόεδρος της Επιτροπής αθλητισμού του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης Γουλιέλμος Πρίντεζης, μιλά για τις αθλητικές εκδηλώσεις που έγιναν στο νησί την καλοκαιρινή περίοδο Ο πρόεδρος της Επιτροπής αθλητισμού του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης Γουλιέλμος Πρίντεζης, μιλά για τις αθλητικές εκδηλώσεις που έγιναν στο νησί την καλοκαιρινή περίοδο

Ο πρόεδρος της επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης Γουλιέλμος Πρίντεζης μίλησε για τις αθλητικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν την καλοκαιρινή περίοδο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αλλά και για τον σχεδιασμό που γίνεται για την επόμενη τουριστική σεζόν. Η Σύρος το καλοκαίρι κέρδισε το... στοίχημα αφού πραγματοποιήθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις που ξεπέρασαν τα στενά όρια των Κυκλάδων και της Ελλάδας.

Αναμφίβολα η εκδήλωση που "έκλεψε" την παράσταση είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο το διάστημα 16 έως 18 Σεπτεμβρίου. Οι αποστολές που ήρθαν στο νησί έμειναν ικανοποιημένοι από την φιλοξενία και τη διοργάνωση και διαφήμισαν τη Σύρου στις πατρίδες τους.

Ο κ. Πρίντεζης μίλησε αρχικά για το Τρίαθλο που για πρώτη φορά διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και μάλιστα κέρδισε πολλούς... φίλους που ήδη προετοιμάζονται για την επόμενη εκδήλωση.

"Το πρώτο τρίαθλο πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και η προέλευση των αθλητών ήταν μεγάλη αφού έφτασε τις 240 συμμετοχές. Η πρώτη εκδήλωση ουσιαστικά ήταν δοκιμαστική, αφού η εκδήλωση είναι σε νησί και οι αθλητές ήθελαν να δουν πως θα πήγαινε ο αγώνας. Οι συμμετοχές έφτασαν πέρσι τις 240, αφού υπήρξε μεγάλη προετοιμασία από τον Κωστή Μητρόπαπα . Ο κ. Μητρόπαπας πίστεψε στην εκδήλωση και πως μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο το κερδίσαμε με τον καλύτερο τρόπο και η προσέλευση ήταν μεγάλη. Υπήρχαν ακόμη παράλληλες εκδηλώσεις και οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ένα ωραίο τριήμερο με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, είχαμε και εκδηλώσεις στο Θέατρο "Απόλλων". Για πρώτη φορά κλείσαμε σε μία τόσο μεγάλη απόσταση τους δρόμους και μιας και μου δίνεται η ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο και τους δημότες μας γι' αυτή τους την υπομονή και κατανόηση. Γενικά ήταν μία εκδήλωση που... κέρδισε τους αθλητές κι από την πλευρά τους διαφήμισαν το νησί μας. Στη Σύρο είχε έρθει η Παγκόσμια πρωταθλήτρια τριάθλου η οποία έχει ένα αναγνωρισμένο Blog και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την εκδήλωση και τη Σύρο. Από την πλευρά της όπως μας είπε δεν περίμενε να είναι μία τόσο καλή διοργάνωση και το νησί να είναι τόσο ωραίο. Τώρα, από την πλευρά μας θέλουμε να την μεγαλώσουμε αυτή την εκδήλωση, βάζοντας παράλληλες εκδηλώσεις μιας και είμαστε ακόμη στην αρχή του προγράμματος και γίνεται ο σχεδιασμός για την επόμενη εκδήλωση. Ήδη ο αριθμός των συμμετοχών έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία  καθώς έχουν δηλώσει αθλητές το ενδιαφέρον τους κι έχουν κάνει την προεγγραφή τους. Οι προεγγραφές ξεκίνησαν μία εβδομάδα μετά το τέλος της εκδήλωσης  και το μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει πόσο μεγάλο ήταν το μέγεθος του αγώνα. Πήγε πάρα πολύ καλά και ήδη 320 αθλητές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τους για τον αγώνα που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2017. Ένας ήδη μεγάλος αριθμός που κατά την άποψή μου θα ξεπεράσει τους 450 αθλητές".

Από την πλευρά σας θα προσπαθήσετε να μεγαλώσετε αυτή την εκδήλωση;

"Αρχικά θέλαμε στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε, να έρθουν οι αθλητές να δουν και να δοκιμάσουν, αλλά και να νιώσουν την φιλοξενία μας. Από εκεί και πέρα οι ίδιοι οι αθλητές να το διαφημίσουν και να φέρουν μαζί τους κι άλλους που θα θέλουν να πάρουν μέρος στον αγώνα. Πράγματι, οι αθλητές ήρθαν αγωνίσθηκαν και μίλησαν για τη Σύρο με τα καλύτερα λόγια. Η διοργάνωση του 2017 θα είναι μεγαλύτερη τόσο διοργανωτικά όσο και αγωνιστικά, αφού για παράδειγμα η κολύμβηση αντί για 750 μέτρα που ήταν θα είναι 1,5 χιλιόμετρο. Υπάρχει το Α και Β' πλάνο, αλλά αναφέρω πως ακόμη είμαστε στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού κι όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν. Υπάρχουν σκέψεις η εκκίνηση να δοθεί από έναν επιβλητικό χώρο που έχουμε στο νησί μας και δεν είναι άλλος από τον Άγιο Νικόλαο. Επίσης μία δεύτερη σκέψη είναι οι αθλητές να πέσουν όλοι από σκάφος. Ακόμη θέλουμε να βάλουμε στο πρόγραμμα κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που θα μας δώσει τις δυνατότητες να βγούμε σε διάφορες περιοχές της Σύρου και στα χωριά. Από την πλευρά μας θέλουμε να κάνουμε μία μεγάλη διοργάνωση που να αποφέρει στο νησί".

Μία εβδομάδα αργότερα η Σύρος βρήκε στους... δρόμους και έτρεξε για την εκδήλωση "Syros run". Περισσότερα από 1300 άτομα έτρεξαν στην εκδήλωση και είδαμε πως το νησί θέλει και μάλιστα έχει ανάγκη από τέτοιους είδους αγώνες.

"Είναι πράγματι μία εκδήλωση που κι εμείς την θέλουμε και ταυτόχρονα να την μεγαλώσουμε. Έχουμε μιλήσει με τα παιδιά που ασχολούνται με το δρομικό κίνημα και οι οποίοι έχουν τον πρώτο λόγο σ' αυτή τη διοργάνωση. Ένα θετικό στοιχείο είναι ότι βγήκε ο Συριανός από το σπίτι  του και πήρε μέρος στην εκδήλωση".

Να σημειώσω στο σημείο αυτό πως ο Συριανός δεν βγήκε τώρα για την εκδήλωση , έχει βγει εδώ και αρκετό καιρό και προσπαθεί να βρει έναν χώρο για να γυμναστεί, γιατί αυτός ο χώρος που είχε τώρα είναι ακατάλληλος και ταυτόχρονα επικίνδυνος. Μπορεί να μην είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση, όμως καλό είναι να αναφέρεται γιατί ο Συριανός πλέον δεν έχει χώρο άθλησης κι αυτό το βλέπουμε καθημερινά στις γύρο περιοχές του νησιού που περπατούν, τρέχουν, κάνουν ποδήλατο.

"Σίγουρα το δρομικό κίνημα έχει μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σύρο κι αυτό φαίνεται κι από τις διοργανώσεις που γίνονται συνεχώς.  Έχει ενεργοποιηθεί κι εδώ στη Σύρο ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου λόγω και των δρομέων και προσπαθεί να αθληθεί . Θέλουμε να μεγαλώσουμε την εκδήλωση αυτή, γιατί είδαμε πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο κάλεσμα των διοργανωτών και μάλιστα ήταν πάρα πολύ ωραία η διαδρομή. Σε τέτοιους αγώνες παίζει σημαντικό ρόλο η συμμετοχή. Είμαστε ακόμη στην αναζήτηση της  ημερομηνίας, μιλάμε με τα παιδιά αφού προσπαθούμε από τόσο νωρίς να κλείσουμε τον σχεδιασμό μας. Φυσικά έρχονται και νέες προτάσεις που τις εξετάζουμε".

Είπαμε το καλοκαίρι ήταν... καυτό, αφού οι αθλητές διοργανώσεις η μία διαδέχονταν την άλλη. Μετά το syros run" ακολούθησε η πολύ μεγάλη διοργάνωση του LG Aegean Ball με διεθνής αθλητές να έρχονται στο νησί.

"Όταν ξεκινήσαμε να συζητάμε για το 3on3 σκοπός μας ήταν να φέρουμε αθλητές από την Ευρώπη, ο λόγος για τον οποίο δεν έγινε φέτος -είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε - ήταν γιατί το αποφασίσαμε πραγματικά την τελευταία στιγμή, γιατί τη διοργάνωση θέλουμε να την ξάνουμε θεσμό. Αν φέρναμε κάποιους επώνυμους αθλητές από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ή από ΝΒΑ, αρχικά θα είχαν αποκλειστεί κάποιοι Έλληνες, που είναι πάρα πολύ καλοί σαν αξία και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Αν το είχαν κάνει τότε, σήμερα η εκδήλωση αυτή θα είναι φτάσει στο... αποκορύφωμά της. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι μας τίμησε με την παρουσία του ο αρχηγός με την Εθνική Τουρκίας. Από την άλλη δώσαμε την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να παίξει να πάρει μέρος, αλλά και να δει από κοντά όλα τα μεγάλα αστέρια του Ελληνικού μπάσκετ. Στόχος μας είναι το 2017, το τουρνουά θα γίνει Ιούνιο για να μην πέσουμε πάνω στην τουριστική σεζόν. Απλά τώρα θα τονώσουμε την τουριστική κίνηση νωρίτερα. Έχουμε μιλήσει με την κ. Κουντουρά και μας έχει υποσχεθεί πως φέτος θα μας στηρίξει καλύπτοντας τα έξοδα των παικτών που θα έρθουν από το εξωτερικό. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιοι θα έρθουν, όμως σίγουρα τα ονόματα θα είναι μεγάλα και θα έχουμε και κάποιες άλλες εκπλήξεις. Από τα λάθη που έγιναν, μάθαμε, είδαμε και την επόμενη φορά θα είμαστε καλύτεροι. Ήταν μία πάρα πολύ μεγάλη διοργάνωση η οποία είχε μεγάλες απαιτήσεις και θέλουμε την επόμενη φορά να είμαστε καλύτεροι και να δώσουμε κάποια επιπλέον πράγματα στον κόσμο. Κρατάμε τα θετικά και κοιτάμε να βελτιωθούμε σε κάποια αρνητικά πράγματα που διαπιστώσαμε. Η εκδήλωση προβλήθηκε από την ΕΡΤ και το είδε όλη η Ελλάδα".

Εδώ και αρκετά χρόνια μία παρέα παιδιών ουσιαστικά είναι αυτοί που τρέχει το τουρνουά Beach Volley που πραγματοποιείται στην  παραλία της Βάρης. Πιστεύω και είναι προσωπική μου άποψη αυτή πως τα... ψωμιά της σαν εκδήλωση τα έχει φάει. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα τα παιδιά αυτά να στηριχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα για να διοργανώσουν ένα ακόμη πιο μεγάλο τουρνουά Beach Volley και στη Σύρο να έρθουν επαγγελματίες παίκτες.

"Από πέρσι έχω κάνει μία πρόταση όπως είπατε σ' αυτά τα παιδιά, χωρίς πολλά έξοδα να φέρουμε κάποια πράγματα για να μεγαλώσουμε κι αυτή την εκδήλωση. Να πω σ' αυτό το σημείο, είναι νομίζω η πρώτη φορά που από τόσο νωρίς σχεδιάζονται οι αθλητικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Έχουμε στόχο την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού όπου για πρώτη φορά πέρσι νομίζω ότι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά και η Σύρος πήρε αρκετά απ' αυτές τις εκδηλώσεις. Τώρα, έχουμε μιλήσει, αλλά θα ξανά βρεθούμε με τα παιδιά, για να μας πουν τη σκέφτονται, να δούμε από την πλευρά μας τα οικονομικά, ώστε να τους βοηθήσει ο Δήμος ώστε να γίνει ένα βήμα παραπάνω".

Στην ίδια παραλία πραγματοποιήθηκαν και δύο τουρνουά ξυλορακέτας. Άθλημα που το γνωρίζει αρκετός κόσμος, έχει πιστούς φίλους που όλο το χρόνο παίζουν στην παραλία κυρίως της Βάρης.

"Πράγματι είναι ένα άθλημα το οποίο δεν το γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Στη Σύρο δημιουργήθηκε ένας Σύλλογος ο οποίος είναι δραστήριο και έχει κάνει στο σύντομο χρονικό διάστημα... ζωής του σημαντικά πράγματα".

Syros City trail, μία διοργάνωση με πολλά οφέλη για το νησί, αφού ήρθαν αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι ένας αγώνες εντός πόλης που οι αγωνιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές της Σύρου, τρέχοντας.

"Το φετινό "Syros City Trail" με το περσινό δεν είχε καμία σχέση. Ήταν σαφώς καλύτερη εκδήλωση, περισσότερος κόσμος και μεγαλύτερα ονόματα αθλητών ήρθαν και πήραν μέρος στην διοργάνωση. Με του ολοκληρώθηκε ο αγώνας μιλήσαμε ήδη με τα παιδιά και όπως είπαμε του χρόνου η διαδρομή να γίνει πιο... βατή ώστε να μπορεί περισσότερος κόσμος να πάρει μέρος. Αυτή είναι ήταν η δική μας πρόταση, δηλαδή να υπάρξει παράλληλος αγώνας με λιγότερα σκαλιά. Είναι δύσκολη είναι αλήθεια αυτή η διαδρομή και αν δεν είσαι προπονημένος καλά δεν μπορεί να τη βγάλεις την απόσταση αυτή. Είναι ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνες καθώς σου δίνεται η δυνατότητα να τρέξεις μέσα στα σοκάκια της Ερμούπολης, αλλά και να διάνυσης αυτό το μοναδικό τοπίο με τους δύο λόγους που έχει η Σύρος και να δεις όλες τις ομορφιές του νησιού από κοντά".

Η εκδήλωση που σίγουρα "έκλεψε" την παράσταση είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας. Μία διοργάνωση τεραστίων διαστάσεων που κανείς δεν γνώριζε το μέγεθος και της προβολής της Σύρου, αλλά και πόσα θα κέρδιζε το ίδιο το νησί από την εκδήλωση. Αθλητές ήρθαν πολύ νωρίτερα για αναγνώριση - διακοπές, με δικά τους έξοδα όπως τα περισσότερα τα κάλυψαν οι ίδιοι, αλλά και με μεγάλο αριθμό συνοδών.

Η Σύρος πήρε το μάξιμουμ από μία διοργάνωση που δεν ήξερε πως θα βγει, αφού ήταν η πρώτη φορά που διεξάγεται στην Ελλάδα.  

"Αυτό που έγινε στη Σύρο για να καταλάβει ο κάθε αναγνώστης είναι αντίστοιχου του Μουντιάλ στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην είναι του ίδιου μεγέθους, αλλά είναι μία τεράστια διοργάνωση η οποία σου αποφέρει μεγάλη προβολή. Ήταν ένα πρωτάθλημα το οποίο ήρθε στη χώρα μας κι αυτό κυρίως από τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Νίκος Καμπάνης και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια κι ευχαριστώ για όλα. Ήταν ένας εντυπωσιακός αγώνες με 90 βάρκες, 5 κράτη και περισσότεροι από 130 αθλητές. Στο νησί μας εδώ και δύο μήνες ήταν οι αποστολές και κάθε μέρα υπήρχε μεγάλη κινητικότητα. Ήρθαν στη Σύρο χώρος όπως η Νέα Ζηλανδία, η Εθνική ομάδα Αργεντινής, η Η.Π.Α., η Αυστραλία κι άλλες. Ταξίδια πολλά μίλια για να έρθουν στο νησί μας και μέσα από τον αγώνα δημιουργήθηκαν φιλίες που ακόμη και σήμερα υπάρχουν οι επαφές. Ήταν μία μεγάλη διοργάνωση η οποία έφερε τεράστια προβολή στη Σύρο αφού ακόμη και σήμερα ανεβαίνουν διάφορα βίντεο από την εκδήλωση και το νησί,  με χιλιάδες επισκέψεις και προβολές. Αυτή πιστεύω ότι είναι η πραγματική διαφήμιση και η καλύτερη. Στο νησί ήρθε αρκετός κόσμος για να την παρακολουθήσει από κοντά, εκτός από τους αθλητές μαζί τους είχαν συγγενείς, συνοδούς, χορηγούς, αλλά και δημοσιογράφους από όλες τις χώρες. Ήταν κάτι μοναδικό που δύσκολα θα επαναληφθεί στη χώρα μας. Από εκεί και πέρα το σημαντικότερο είναι ότι όλα πήγαν καλά και η διοργάνωση πήγε θετικά και δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός γιατί ήταν μία δύσκολη προσπάθεια από τους αθλητές".

Υπάρχει πλέον που μπορούμε να περιμένουμε για τη νέα σεζόν;

"Έχουμε ήδη μία εκδήλωση η οποία είναι Παγκόσμιου επιπέδου και η Σύρος θα κερδίσει μέσα απ' αυτή. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο, όμως είναι μεγάλη και το επίπεδο θα είναι υψηλό. Πιστεύω ότι θα έχουμε να περιμένουμε διάφορα πράγματα. Για παράδειγμα μιλάμε αυτή την περίοδο με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων τον Δημήτρη Πάππα για μία εκδήλωση η οποία θα φέρει αρκετό κόσμο στο νησί. Ο κ. Πάππας μας πρότεινε να κάνουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Βάδην, δεν γνωρίζω αν γίνει όμως το συζητάμε. Με την εκδήλωση αυτή "ανοίγουμε" την πόρτα τον κλασσικό αθλητισμό". 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares