Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 12:12

ΝΑΙ στον αθλητισμό… ΟΧΙ στην αδιαφορία

Οι  αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης εκτός από γερασμένες, κάποιες πλέον είναι κι επικίνδυνες και με τη… Βούλα.

Το να βγεις και να ρίχνεις ευθύνες δεξιά κι αριστερά είναι το πιο εύκολο. Το δύσκολο είναι να σκύψεις πραγματικά πάνω στο πρόβλημα και να προσπαθήσεις να βρεις λύσεις. Να προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω και να ξεκινήσεις τις διαδικασίες βελτίωσης όλων των προβλημάτων που έχεις διαπιστώσεις.

Είναι άσχημο να προσπαθείς να ρίξεις τις ευθύνες σε άλλους και να μην αναλαμβάνεις το κομμάτι των ευθυνών που σου αναλογούν.

Εκτός από την αδιαφορία, υπάρχει και το είδαμε και η επικίνδυνη ολιγωρία. Δεν θέλω και μου αρέσει να αναφέρει σε τυχών άσχημες καταστάσεις, ούτε να κινδυνολογώ. Όμως, όταν υπάρχει μία έκθεση επικινδυνότητας κάνεις τα πάντα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες σφράγισης του συγκεκριμένου χώρου.

Μπορεί να μην ήταν το δικό μου παιδί, ήταν κάποιου άλλου. Μπορεί να μην ήταν παιδί, αλλά ένας μεγαλύτερης ηλικίας. Αλήθεια ποιος θα είχε την ευθύνη αν συνέβαινε ή συμβεί κάτι. Από την στιγμή που το γυμναστήριο των Πευκακίων από ακατάλληλα, προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω και χαρακτηρίστηκαν Επικίνδυνα, γιατί δεν σφραγίστηκε την ίδια ή την επόμενη ημέρα.

Ποιος ευθύνεται γι’ αυτήν την καθυστέρηση; Γιατί δεν ζητούνται ευθύνες από όποιον παίζει με τις ζωές και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών ή όποιον αποφασίζουν να πάνε στον συγκεκριμένο χώρο. Δεν πρέπει να περιμένει κανείς για να προχωρήσει στο αυτονόητο. Τι δηλαδή περιμένετε να το «μυριστούν» οι δημοσιογράφοι να το γράψουν και στο τέλος να κάνετε ότι είναι να γίνει;

Λοιπόν ας μιλήσουμε και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το γυμναστήριο στα Πευκάκια ήταν σε κακή κατάσταση και τώρα έγιναν ακόμη χειρότερα. Το να ρίχνεις τις ευθύνες σε άλλους και δεν αναλαμβάνεις τις δικές σου είναι άσχημο. Το γυμναστήριο πράγματι έγινε έτσι από την αδιαφορία – ολιγωρία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Αφού με την «δικαιολογία» ότι περιμένουμε να προχωρήσει στο σχέδιο του Σταδίου έγινε ότι έγινε. Όμως από τότε έως και σήμερα έχουμε περάσει περισσότερα από 2 χρόνια και στο συγκεκριμένο χώρο δεν έχει γίνει τίποτα.

Δε νομίζω να θέλει κανείς να αναφερθούμε σ’ αυτό το περιβόητο Κουρασάν το οποίο μπήκε στο στίβο και έχει προκαλέσει τόσα προβλήματα. Η άσκοπη αυτή κίνηση έγινε σε ένα χαρακτηρισμένο ακατάλληλο γυμναστήριο, αλλά και δεν υπήρχε κανένα σχέδιο έπειτα απ’ αυτό. Δηλαδή, πάμε να ρίξουμε στάχτη στα μάτια όλων όσων ασχολούνται με το συγκεκριμένο κομμάτι. Είναι απίστευτο η νέα δημοτική αρχή να μην γνωρίζει ότι υπήρχαν κι άλλες μελέτες για τον συγκεκριμένο χώρο.

Κύριοι δεν το λέω εγώ, αλλά οι αποφάσεις του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου. Με μία απλή ερώτηση στους αρμοδίους ίσως αυτές οι μελέτες που σωστά αναφέρθηκε πως μετά από τόσα χρόνια δεν θα είχαν ισχύ. Έτσι είναι για να μην διαμαρτύρονται όσοι αγαπούν αυτόν τον χώρο τους έλεγαν κάνουμε μελέτη για να δούμε τι χρειάζεται, αλλά στη συνέχεια αυτή κατέληγε σε κάποιο συρτάρι.

Τώρα για το γυμναστήριο των Πευκακίων προχωρά μία μελέτη με το ερώτημα, αυτή τη φορά θα γίνει κάτι; Κάποια αισιόδοξά μηνύματα υπάρχουν, που αν υλοποιηθούν έστω και τα μισά απ’ αυτά τότε θα μιλάμε για πολύ καλά αποτελέσματα. Όμως κι αυτά θα χρειαστούν τον χρόνο τους και εδώ μιλάμε για ένα ακατάλληλο κι επικίνδυνο χώρο που θα πρέπει –αν δεν έχει γίνει ήδη – να σφραγιστεί ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος. 

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares