Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 14:16

Σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Ολυμπιακού Σύρου και του Άγιαξ….

AJAX_SIROS

Ο Ολυμπιακός Σύρου μετά την λήξη της συνεργασίας με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς, έκανε το μεγάλο βήμα υπογράφοντας σύμβαση συνεργασίας με τον Άγιαξ.

Το επίπεδο των Συριανών ακαδημιών μέσο του Ολυμπιακού Σύρου πλέον ανεβαίνει αφού η συνεργασία με τον Άγιαξ θα προσφέρει στα παιδία των ακαδημιών την τεχνογνωσία που εφαρμόζετε σε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ακαδημίες του κόσμου.

Μάλιστα για τον Αίαντα είναι η πρώτη επένδυση εκτός των τειχών της Ολλανδίας και η επιλογή της Σύρου ως η πρώτη ακαδημία του εξωτερικού κάνει τους Ανθρώπους του Ολυμπιακού και ολόκληρης της Σύρου υπερήφανους.

AJAX_SIROS.1

Συνέντευξη τύπου.

Ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας ποδοσφαίρου, κ. Γιώργος Ρούσσος, ο οποίος παραχώρησε τη συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε στο πρώτο βήμα που έγινε το 2003 με τη δημιουργία της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Σύρο και στο ακόμα μεγαλύτερο τώρα με τη σχολή ποδοσφαίρου του Ajax. «Το 2003 υπογράψαμε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και δημιουργήθηκε η σχολή ποδοσφαίρου του ΟΣΦΠ στη Σύρο. Ήταν μια συνεργασία που για 8 χρόνια ο Ολυμπιακός μας πρόσφερε την τεχνογνωσία του και εμείς διοίκηση και προπονητές, αθλητές και γονείς δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μετά από ώριμη σκέψη δική μου και μία σειρά επαφών τους τελευταίους 6 μήνες με τους ανθρώπους του Ajax στην Ολλανδία αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, η διοίκηση προς τιμήν της αποφάσισε να κάνει μία μεγάλη χρηματική επένδυση και με περηφάνεια και τιμή να φέρει στη Σύρο τη μεγαλύτερη σχολή ποδοσφαίρου τα τελευταία 50 χρόνια στον κόσμο, τον Ajax», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο τεχνικό team που απαρτίζει την ακαδήμια, ο κ. Ρούσσος τόνισε: «Αποτελείται από τους Βουτσίνο Νίκο, Βασσάλος Μιχάλη και Ρηγούτσο Σίμο, οι οποίοι από πέρυσι όπως είχαμε υποσχεθεί στους γονείς είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA B'. Από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν να παρακολουθούν σεμινάρια του Ajax τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ολλανδία και παράλληλα έχουν ήδη ξεκινήσει μαθήματα αγγλικών για να συνεννοούνται καλύτερα με τους Ολλανδούς. Δημιουργούμε σχολή τερματοφυλάκων του Ajax με προπονητή τον Κώστα Συριανό, ο οποίος θα παρακολουθήσει το σεμινάριο που θα κάνει η ΕΠΟ για τερματοφύλακες και θα κάνει ταξίδια στην Ολλανδία για να δει από κοντά τον τρόπο δουλειάς των Ολλανδών. Η ακαδημία του Ajax, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, είναι σε online σύνδεση με τον τεχνικό διευθυντή του Ajax, Eddie Van Shaick και έτσι οι αθλητές μας ανάλογα με την ηλικία τους θα κάνουν την ίδια ακριβώς προπόνηση που κάνει και ένα παιδάκι στην Ολλανδία».

AJAX_SIROS.2

«Το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Ajax απευθύνεται σε ηλικίες από 6 έως 19 ετών. Από την ηλικία των παιδιών εξαρτάται τόσο ο αριθμός των προπονήσεων που θα κάνουν, όσο και η διάσταση των γηπέδων που θα προπονούνται. Σε κάθε ηλικιακό γκρουπ υπάρχουν μάξιμουμ 16 αθλητές συν 2 τερματοφύλακες ανά ηλικία γέννησης και όχι 2 ή/και 3 διαφορετικές ηλικίες μαζί. Για το λόγο αυτό η διοίκηση έχει νοικιάσει γήπεδα 5x5, 7x7, 8x8 και 11x11.», τόνισε ο κ. Ρούσσος αναφέρομενος στον τρόπο εκπαίδευσης.

Αναφέρθηκε επίσης και στο Selection Day, ημέρα στην οποία ολλανδοί προπονητές θα τσεκάρουν και θα ανακαλύψουν τους ταλαντούχους αθλητές. «Θα πραγματοποιηθεί το Selection Day μέσα στον Σεπτέμβριο όπου θα έρθουν ολλανδοί προπονητές για να γίνει μέρα επιλογής στην οποία θα μπορούν να λάβουν μέρος παιδάκια από οποιαδήποτε ακαδημία ή ομάδα της Σύρου ή των Κυκλάδων και έτσι οι γονείς θα μπορούν να έχουν μια ακριβή εικόνα του επιπέδου των παιδιών τουςΤεχνικός διευθυντής της Ajax Hellas Youth Academy είναι ο Γιάννης Κοτσής, ο οποίος και είναι ο εργοφυσιολόγος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών με τον κ. Σάντος. Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες μετρήσεις σε ταλαντούχος αθλητές γιατί σε δύο χρόνια από τώρα θα δημιουργηθεί ομάδα επιλέκτων Ajax στην Ελλάδα ανά ηλικία και μέσα από αυτές τις ομάδες θα μπορούμε να έχουμε εικόνα για το ποιοι ταλαντούχοι αθλητές μπορούν πραγματικά να κάνουν το βήμα παραπάνω.»

AJAX_SIROS.3

Ήδη ξεκίνησε συνεργασία της σχολής ποδοσφαίρου με το Ιδ. Σχολείο «Αγ. Γεώργιος», για τους μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης της ακαδημίας. Αναφερόμενος σε αυτό ο κ. Ρούσσος τόνισε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο Γενικός Διευθυντής του Ιδ. Σχολείου «Αγ. Γεώργιος», φρερ Μάριος Καπέλας, ενδιαφέρθηκε και ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ajax ανά τάξη δημοτικού σχολείου. Η συμφωνία αυτή από τη νέα σχολική χρονιά 2011-2012 θα εξασφαλίζει μία γενναία επιχορήγηση από το σχολείο για τη μηνιαία συνδρομή σε όσους μαθητές θέλουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Ajax.»

Κλείνοντας τόνισε: «Είναι αναγκαίο όλοι οι γονείς να καταλάβουν ότι πληρώνοντας μία ακαδημία ποδοσφαίρου, το παιδί τους πρέπει συνεχώς να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς (συμπεριφορά, σχολέιο, αθλητισμός) και το πρόγραμμα που ακολουθεί η ακαδημία πρέπει να το ζητάνε να το παίρνουν για όλη τη χρονιά, ώστε να ξέρουν τι ακριβώς ερεθίσματα θα δοθούν στο παιδί τους με κριτήριο φυσικό την ηλικία του.


Η συνέντευξη τύπου, οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από το syrostoday.gr

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares