Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 14:01

Νταβίντ Φουστέρ για τα Camp της Βαλένθια και τον Ολυμπιακό

Επί μια εξαετία (2010-2016) αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της μηχανής του Ολυμπιακού, με τη φανέλα του οποίου κατέκτησε έξι πρωταθλήματα (111 συμ./46 γκολ), τρία Κύπελλα Ελλάδας και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους Ελληνες φιλάθλους. Ο λόγος για τον Ισπανό Νταβίντ Φουστέρ, που τα τελευταία χρόνια εργάζεται με επιτυχία στις Ακαδημίες της Βαλένθια.

Με αφορμή τα καλοκαιρινά καμπ του δικτύου που διαθέτει στην Ελλάδα η ισπανική ομάδα, μίλησε στην ΕΡΑσπορ 101,8 για την εκπομπή «Πρωινός Μπαλαδόρος» με τον Τάσο Επιτρόπου. Φυσικά, η συζήτηση περιελάβανε τη δράση και το σημαντικό έργο των Ακαδημιών, όμως ήταν αδύνατο να μην ερωτηθεί ο πρώην μεσοεπιθετικός για την παρουσία της εθνικής Ισπανίας στο εφετινό Euro, αλλά και για τον Ολυμπιακό…

Euro και Εθνική Ισπανίας

Νταβίντ, επιτέλους το Euro ξεκίνησε. Είσαι αισιόδοξος για την παρουσία της Ισπανίας στην εφετινή διοργάνωση, καθώς δεν νίκησε στην πρεμιέρα της;

«To ποδόσφαιρο που δεν τελειώνει ποτέ! Σε όλους αρέσει να βλέπουν την Εθνική Ισπανίας, καθώς παραδοσιακά παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είναι αλήθεια πως δεν ξεκινήσαμε με το δεξί κόντρα στη Σουηδία. Παρόλο που κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, μας έλλειψε το γκολ και το πληρώσαμε με την ισοπαλία. Ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι να πανηγυρίσουμε την πρώτη νίκη που θα φέρει ηρεμία και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πιστεύω πως η ομάδα θα φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά και από εκεί και πέρα όλα είναι δυνατά».

Ο Ολυμπιακός

Παρακολουθείς την πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Μα φυσικά! Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Έπειτα από δύο σεζόν που δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα, επανήλθε δυναμικά και κυριάρχησε παίζοντας και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καταφέρνοντας να προκριθεί γεμίζοντας μας με χαρά και υπερηφάνεια. Στη φάση των ομίλων το πρόσημο ήταν θετικό δύο φορές, η ομάδα τερμάτισε τρίτη, παίρνοντας την πρόκριση για το Γιουρόπα Λιγκ, όπου έφτασε στους 16 της διοργάνωσης. 

Το να κατακτήσεις δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα και με αυτές τις Ευρωπαϊκές πορείες δείχνει πως ο Ολυμπιακός τα επόμενα χρόνια μπορεί να φτάσει στους ημιτελικούς και γιατί όχι και στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Έχει τις προδιαγραφές. Θα είναι μια τεράστια επιτυχία αν τα καταφέρει»!

Η Ακαδημία της Βαλένθια

Νταβίντ, πάμε και στα δικά σου νέα. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεσαι στις ακαδημίες της Βαλένθια. Πες μας δυο λόγια για τη δουλειά που γίνεται στο κλαμπ;

«Είναι τιμή μου να εργάζομαι στην ακαδημία της Βαλένθια, μια ακαδημία με παγκόσμια αναγνώριση που τα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί ανάμεσα στις πέντε καλύτερες ακαδημίες του κόσμου σύμφωνα με τον οργανισμό ‘’CIES’’ που είναι το επίσημο παρατηρητήριο των ακαδημιών παγκοσμίως. Η καταξίωση αυτή είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων στοχευμένης και ποιοτικής δουλειάς.

Η Ακαδημία παράγει συνέχεια ποδοσφαιριστές. Μην ξεχνάμε τους Γκαγιά και Σολέρ. Κάθε χρόνο δίνει παίχτες που κάνουν το ντεμπούτο τους στην πρώτη ομάδα όπως πρόσφατα οι Κόμπα, Γκουιλέμ Μιλίνα, Ζεσούς Βάσκες, Κρίστιαν Ριβέρο και να μην ξεχνάμε τον Εσκουέδο.

Όλοι αυτοί οι παίκτες είναι δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στην ακαδημία μας και αυτό γιατί η διοίκηση του συλλόγου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στηρίζει τους ποδοσφαιριστές που βγαίνουν από τα σπλάχνα της ομάδας».

Ο ρόλος του στην Ακαδημία της Βαλένθια

Είσαι Διευθυντής του Τμήματος Οργάνωσης και Ανάπτυξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Εξήγησέ μας ακριβώς ποιος είναι ο ρόλος σου στην ακαδημία της Βαλένθια;

«Η φάση της μετάβασης των ταλαντούχων παιχτών σε επαγγελματίες είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς οι νέοι αυτοί ξαφνικά περιτριγυρίζονται και συναγωνίζονται με έμπειρους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Έχουν ανάγκη από καθοδήγηση και συμβουλές, καθημερινή βοήθεια για να μην αποκλίνουν από το σωστό δρόμο, ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν τους στόχους τους.

Εκτός από τη στήριξη μας για την ατομική τεχνική και τακτική βελτίωσή τους, τους καθοδηγούμε για να είναι ήρεμοι και να έχουν την απαραίτητη υπομονή, που σαφώς χρειάζεται.

Ο στενός μου συνεργάτης, Χάβι Βέντα, αλλά και εγώ είμαστε παραδείγματα δύο ποδοσφαιριστών που αργήσαμε ηλικιακά να εδραιωθούμε ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, γι αυτό ζητάμε από τα νέα ταλαντούχα παιδιά να έχουν υπομονή γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου δοθεί η ευκαιρία. Πάντα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος.

Αυτό το χρόνο δουλέψαμε με πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές, ήταν μία δύσκολη χρονιά λόγω των συνθηκών που προκάλεσε ο Covid-19, αλλά παρόλα αυτά πιστεύω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά. Καταφέραμε να τελειοποιήσουμε τα δυνατά χαρακτηριστικά των νέων ποδοσφαιριστών και να βελτιώσουμε σημαντικά τις αδυναμίες τους».

Η Βαλένθια στην Ελλάδα και την Κύπρο

Η Βαλένθια φαίνεται πως έχει επενδύσει πολλά στο ελληνικό ταλέντο, καθώς αναπτύσσεται και δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο…

«Πραγματοποιείται μια εκπληκτική δουλειά και στις δύο χώρες. Στην Ελλάδα υπάρχουν 12 Ακαδημίες και άλλες δύο στην Κύπρο που συνεργάζονται με την Ακαδημία της Βαλένθια. Περίπου 3.500 νεαροί ποδοσφαιριστές προπονούνται με τη μεθοδολογία της Βαλένθια. Είναι ένα πολύ ποιοτικό πρόγραμμα με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που τους παρακολουθούμε μέσα από το πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων.

Η προηγούμενη χρονιά λόγω του Covid-19 ήταν δύσκολη για τις ακαδημίες και στην Ελλάδα και στην Ισπανία, καθώς η δραστηριότητά μας σταμάτησε για αρκετό διάστημα. Όμως πλέον έχουμε ξαναρχίσει και δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε και να δουλέψουμε μαζί για σπουδαία πράγματα.

Η πρώτη μας επαφή θα είναι τα καλοκαιρινά καμπ που διοργανώνονται σε Ελλάδα και Κύπρο με την παρουσία προπονητών από την κεντρική Ακαδημία της Βαλένθια και είμαι σίγουρος πως θα εντυπωσιαστούν όσα παιδιά θα πάρουν μέρος.

Οι προπονητές μας ταξιδεύουν τακτικά κάθε χρόνο σε όλες τις Ακαδημίες σε Ελλάδα και Κύπρο και ελπίζω και εγώ να έλθω εκεί, να επισκεφτώ τις Ακαδημίες του δικτύου, να προπονήσω τα παιδιά, αλλά και να επιστέψω στη χώρα από την οποία έχω τόσες υπέροχες αναμνήσεις».

Τα εφετινά VALENCIA CF ACADEMY CREECE SOCCER CAMPS

26-30 ΙουνίουΘεσσαλονίκη / Κιλκίς: Valencia CF Central Macedonia, Αθλ. Κέντρο Ατέρμων,6983034325

2-4 Ιουλίου - Σύρος: Valencia CF Soccer School Syros, Multiaction  Σύρος, 6934737432

2-4 ΙουλίουΛειβαδιά :  Valencia CF Soccer School Levadia, Wemplay Club Sport's Center, 2261301718

5-8 ΙουλίουΒάρη Αττική : Valencia CF Academy Greece, FOUS DE FOOT Βάρη, 2108970630

9-11 Ιουλίου - Σάμος: Νέος Πανσαμιακός Α.Σ. , Δημοτικό Στάδιο Σάμου, 6947729094

9-11 Ιουλίου - Πάτρα: Ακαδημίες Παναχαϊκής, Στάδιο Παναχαϊκής, 6981499762

13-17 Ιουλίου – Άστρος: Valencia CF Academy Greece, Δημοτικό γήπεδο Άστρους, 6972246518

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares