Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 17:14

Παναγιώτης Καλαβρός: Το ντέρμπι με τον Άρη Σύρου θα το πάρει αυτός που το θέλει περισσότερο, όχι στα λόγια…

Στον ρυθμό του ντέρμπι με αντίπαλο τον Άρη Σύρου κινούνται άπαντες στο στρατόπεδο του ανδρικού τμήματος μπάσκετ του Πανναξιακού ΑΟΚ. Η ομάδα του νησιού της Αριάδνης θα ταξιδέψει για τον κυριακάτικο (20/2)  στην πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, την Ερμούπολη για το πολύ μεγάλο παιχνίδι της ΕΣΚΚ που αναμένεται καθηλώσει όλους τους μπασκετόφιλους των δύο νησιών και μη.

Ο Παναγιώτης Καλαβρός, μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας, τον Ιωάννη Νοταρά για το κρίσιμο παιχνίδι του Πανναξιακού κόντρα σύνολο του Μάκη Νικολαΐδη, ενώ με την εμπειρία που τον διακρίνει τόσα χρόνια στις μπασκετικές Κυκλάδες αναφέρθηκε και στην έλλειψη παιχνιδιών στα πόδια των αθλητών από τα πολύ λίγα παιχνίδια που διεξάγονται στο πρωτάθλημα.

fe8684e1ded6f059410a786e22e7ea54 XL

Ο αρχηγός των “κυανοκίτρινων” επιστρέφει στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ερμούπολης “Δημήτριος Βικέλας”, έπειτα από 1.001 ημέρες. Όταν στις 26 Μαΐου του 2019 ως παίκτης του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” είχε αγωνιστεί κόντρα στον ΑΟ Ερμούπολης στον πρώτο τελικό της σειράς και η ομάδα της ορεινής Νάξου είχε επικρατήσει με σκορ 44-56 κάνοντας το πρώτο βήμα για την μετέπειτα κατάκτηση του πρωταθλήματος.

- Κομβικής σημασίας παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη Σύρου και τον Πανναξιακό ΑΟΚ. Ποιο θεωρείς ότι είναι το “κλειδί” για τη νίκη;

«Θεωρητικά συζητάμε για ένα ντέρμπι. Οπότε θα ακουστεί κάπως κλισέ απάντηση, αλλά πάντα σε αυτά τα παιχνίδια το παίρνει αυτός που το θέλει περισσότερο. Όχι όμως στα λόγια, αλλά πραγματικά αυτός που θα το δείξει μέσα στο γήπεδο! Αυτή βέβαια είναι η προσωπική μου άποψη γιατί για αυτά τα θέματα αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι προπονητές…».

- Το αποτέλεσμα αυτού του παιχνιδιού κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την περαιτέρω πορεία της ομάδας;

«Κακά τα ψέματα με έξι αγώνες όλους κι όλους στο πρωτάθλημα αυτό, το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, ποσό μάλλον αυτό που είναι ανάμεσα στα δύο φαβορί για το πρωτάθλημα».

- Έχετε λάβει κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες από τον προπονητή σας έτσι ώστε να εστιάσετε σε κάποιο συγκεκριμένο παίκτη “κλειδί” για να πετύχετε το θετικό αποτέλεσμα;

«Δυστυχώς λόγω του ότι δεν υπάρχουν παιχνίδια ώστε να διαβάσουνε οι προπονητές το πως παίζουν οι αντίπαλοι, δεν είναι εύκολο να εστιάσεις σε κάτι συγκεκριμένο. Απλά προσπαθείς να κάνεις καλά το δικό σου παιχνίδι και να προσαρμοστείς στις συνθήκες του παιχνιδιού».

- Πρόκειται για ένα ντέρμπι κορυφής, έστω και στο τοπικό επίπεδο, που λίγο πολύ δημιουργεί κόντρες. Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη για οπαδικές διαφορές, ποιο θα ήταν το δικό σας μήνυμα προς τους οπαδούς των ομάδων;

«Σίγουρα είναι ένα ντέρμπι που θέλουμε και οι δυο ομάδες πολύ να το πάρουμε αλλά μέχρι εκεί. Είναι αστείο να συζητάμε οτιδήποτε άλλο… Η όποια μάχη θα δοθεί μέσα στο γήπεδο και μόνο εκεί. Μόλις τελειώσει το παιχνίδι είμαστε όλοι μια παρέα! Αυτό που έγινε με τον Άλκη είναι αδιανόητο… Να σκοτώνεται κόσμος για τα οπαδικά! Πραγματικά δεν έχω λόγια…».

Το επίπεδο του τοπικού μπάσκετ των Κυκλάδων μπορεί να μοιάζει με το επίπεδο που υπάρχει στις εθνικές κατηγορίες;


«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μοιάζει με το επίπεδο στις εθνικές κατηγορίες! Και μόνο που έχουμε έξι αγώνες πρωταθλήματος τα λέει όλα! Το μόνο που θυμίζει εθνικές κατηγορίες είναι η δίψα και το πάθος για νίκη καθώς και μερικοί πολύ σπουδαίοι αθλητές που είναι φέτος στο πρωτάθλημα και από την ομάδα μας, αλλά και από την ομάδα της Σύρου που παλαιότερα βρισκόταν σε παρά πολύ υψηλό επίπεδο».

31143787 10155595648823247 5985980170513678336 n

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares