Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 22:43

Μπορούσε κάτι καλύτερο, ισόπαλη 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό η ΑΕΚ

Με την άμυνα να αποπνέει ακόμη μια φορά αβεβαιότητα, και τα τελειώματα στην επίθεση να μην ειναι τα ενδεδειγμένα, η ΑΕΚ «κλότσησε» την ευκαιρία να φύγει με το τρίποντο από τον Πειραιά!

Καλύτερα μπήκε η Ένωση στο πρώτο 25λεπτο του ημιχρόνου, έχοντας τόσο τη κατοχή όσο και τις ευκαιρίες με το μέρος της. Συγκεκριμένα στο 14' ο Σιμάνσκι θα σημειώσει τη πρώτη τελική για τους «κιτρινόμαυρους», με τον Βάτσλικ να μπλοκάρει στη γωνία του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ιδιαίτερα κινητικός Τσούμπερ βρέθηκε εντός της περιοχής του Ολυμπιακού, κάνοντας ένα δυνατό σούτ με το αριστερό, με τον Τσέχο γκολκίπερ να αποκρούει με υπερένταση. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και εντελώς κόντρα στη ροή του παιχνιδιού,  ο γηπεδούχος θα ανοίξει το σκόρ, έπειτα από λάθος του Μοχαμάντι. Ο Μασούρας μπήκε στη περιοχή από δεξιά και με καλή σέντρα έδωσε «έτοιμο» γκόλ στον επερχόμενο Καρβάλιο. Μάλιστα στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» θα πετύχουν και δεύτερο τέρμα που θα ακυρωθεί ορθώς, με τον Ελ Αραμπί να είναι εκτεθιμένος. Στο 43' θα έρθει η απάντηση του «δικεφάλου», όταν ο Σιμάνσκι θα πατήσει γερά και με κεφαλιά θα κάνει το 1-1, έπειτα από κόρνερ του Άμραμπατ. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός θα φτάσει πολύ κοντά στο 2-1, με τον Στάνκοβιτς ωστόσο να δηλώνει παρών, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι σε σουτ του Μασούρα.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε κάποιο τέρμα για  τις δύο ομάδες, με το ρυθμό όμως να είναι καλύτερος από αυτόν του πρώτου. Η φιλοξενούμενη ΑΕΚ είχε ένα εκρητικό πρώτο πεντάλεπτο, σημειώνοντας δύο σπουδαίες τελικές στο 48΄ και το 49'. Η πρώτη ήρθε έπειτα από σωστό επιθετικό τρανζίσιον και τον Άμραμπατ τελικά να σουτάρει και τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Η αμέσως επόμενη ήταν ακόμη πιο σπουδαία, καθώς ο Ρότα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής μετά από καλό πρέσινγκ, δεν εξέτασε τελικώς σωστά τις επιλογές του και σούταρε λίγο άουτ, την ώρα που ο Αραούχο βρισκόταν ολομόναχος στη «καρδιά» της περιοχής. Στο 53' οι Πειραιώτες είχαν μια εξίσου σημαντική ευκαιρία, όταν ο Ελ Αραμπί απέφυγε πανέξυπνα τον Ρότα, αλλά ο Στάνκοβιτς εξαιρετικά έπεσε και μπλόκαρε στη γωνία του. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος, και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να πάρουν το παιχνίδι, με τις εκτελέσεις να μην είναι αποτελεσματικές.

Με 4-3-3 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Στην εστία ο Βατσλίκ, με τους Λαλά, Σισέ, Σωκράτη και Ρέαμπτσουκ στην άμυνα. Καθαρός κόφτης ο Εμβιλά, με εσωτερικούς χαφ τους Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, με τους Μασούρα, Καρβάλιο να παίζουν κλειστά και να πλαισιώνουν τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Ο Στάνκοβιτς στο τέρμα, με τους Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου και Μοχαμάντι στην τετράδα της άμυνας. Οι Σιμάνσκι, Κριχόβιακ στον άξονα, με τους Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ στην μεσοεπιθετική τριπλέτα, πίσω από τον μοναδική προωθημένο Αραούχο.

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares