Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 12:22

Σαν σήμερα: Το αυτογκόλ, το «ντου» και η ταφόπλακα του υποβιβασμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερολογιακό έτος 2013. Μια χρονιά που κανείς αεκτζής δεν θα ξεχάσει για τους πιο λάθος λόγους. Η ομάδα του υποβιβάζεται στη Β΄ Εθνική κατηγορία!

Το ημερολόγιο έδειχνε 14/4/2013. Η ΑΕΚ έπαιζε τα ρέστα της στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στον αξιόμαχο Πανθρακικό. Αν έπαιρνε τη νίκη είχε τις περισσότερες πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία. Όμως αυτό δεν έγινε.

Πίεζε ασφυκτικά την ομάδα της Θράκης όμως το γκολ δεν ερχόταν. Η ατμόσφαιρα στις κερκίδες ήταν ηλεκτρισμένη και το άγχος μεταφερόταν σε κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ. Μερίδα οπαδών έχασαν την ψυχραιμία τους και κατευθύνθηκαν σε ένα κόρνερ που είχε κερδίσει ο Πανθρακικός. Κάποιοι κινήθηκαν με απειλητικό ύφος προς τον εκτελεστή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια μικρή διακοπή του αγώνα. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν στο 87΄ ο Μαυρουδής Μπουγαίδης πέτυχε το μοιραίο αυτογκόλ, έπειτα από σέντρα του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν καν να πανηγυρίσουν το γκολ που πέτυχαν.

Μερίδα του κόσμου της ΑΕΚ είχε ήδη κάνει «ντου» στον αγωνιστικό χώρο και έσπαγε ό,τι έβρισκε, συμμετείχε σε μάχες με την αστυνομία και γενικά δημιούργησε ένα απέραντο χάος. Στα αποδυτήρια του Σταδίου, ο Τραϊαννός Δέλλας, ο Χρήστος Κωστής κι ο Βασίλης Δημητριάδης πίεζαν τον κύριο Τριστώνη να βγει στον αγωνιστικό χώρο και να λήξει την αναμέτρηση.

Μάλιστα, είχε δώσει και τη συγκατάθεσή του ο Παύλος Δερμιτζάκης που ήταν προπονητής του Πανθρακικού. Μάταια όμως. Ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε αποφασίσει να μη χαριστεί στην ΑΕΚ. Μετέπειτα ήρθε και η ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και η «Ένωση» βίωσε την πιο ντροπιαστική στιγμή της ιστορίας της.

ΑΕΚ (Δέλλας): Αραμπατζής, Βλάχος, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Τσουμάγκας, Φέτσης (Ρίκκα 67'), Μητρόπουλος, Γκερέιρο, Ανάκογλου (Καραλής 83'), Φούντας, Πετρόπουλος

Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Χρήστου, Καστελάν, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (Μίνγκας 52'), Λουσέρο, Παπαδόπουλος

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares