Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 13:33

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή αλλά αδικήθηκε ασύστολα

Η «Ένωση» ηττήθηκε στο «Αθηναϊκό ντέρμπι» και ίσως να μην έπαιρνε τη νίκη έτσι κι αλλιώς αλλά η αλλοίωση του αποτελέσματος είναι υπαρκτή δυστυχώς!

 Γράφει ο Βαλάντης Αλεξούδης

Το πρώτο ντέρμπι της φετινής Σούπερ Λιγκ εξελίχθηκε εχθές στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας». Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 2-1 αλλά η αναμέτρηση έχει ενδιαφέρον τρίτο ημίχρονο αφού οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για τις διαιτητικές αποφάσεις του ρέφερι Καμπάκοφ. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν αλλάζει αλλά δεν γίνεται να μη σχολιάσουμε όσα είδαμε. 

Ξεκινώντας από το αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Βέβαια σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο εκνευρισμός της ΑΕΚ μετά τον καταλογισμό δύο πέναλντι τουλάχιστον τραβηγμένων. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δημιούργησαν φάσεις και μπορούσαν να πετύχουν και παραπάνω γκολ από τα δύο που έβαλαν. Αυτό οφείλεται στο καλό στήσιμο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. 

Πάμε όμως σε αυτά που καθόρισαν την αναμέτρηση. Η ΑΕΚ πετυχαίνει πρώτη γκολ με τον Ορμπελίν Πινέδα ο οποίος δέχεται κίτρινη κάρτα επειδή έκανε...κωλοτούμπα στους πανηγυρισμούς! Μετέπειτα δίνεται το πρώτο πέναλντι της αναμέτρησης. Ο Εχσάν Χατζισαφί ίσως δεν δέχεται σπρώξιμο από τον Σπόραρ (δέχεται αλλά ας πάμε με τα λεγόμενα των «πρασίνων»). Το κόρνερ από το οποίο έρχεται η παράβαση του Ιρανού, έπρεπε να δοθεί άουτ καθώς η μπάλα φεύγει όχι από τα πόδια του Αραούχο αλλά του αντιπάλου του. 

Το δεύτερο πέναλντι δε χρίζει και μεγάλης συζήτησης. Ο Κανόνας στο ποδόσφαιρο είναι απλός. Η παράβαση δίνεται στο πρώτο σπρώξιμο όχι εκεί που θα πέσει ο ποδοσφαιριστής που τη δέχεται. Αυτό σημαίνει λοιπόν πως αν ο Λιβάι Γκαρσία υπέπεσε σε παράβαση τότε είναι φάουλ εκτός περιοχής και τίποτα άλλο. Ωστόσο δίνεται δεύτερο πέναλντι και ουσιαστικά τελειώνει τις ελπίδες της ΑΕΚ να πάρει τη νίκη για πρώτη φορά μετά από πόσα ντέρμπι...

Κατηγορία SUPER LEAGUE

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares